5 sopars ràpids i sans

Sha acabat sopar qualsevol cosa per falta de temps o d’inspiració en la cuina. Vos donem 5 idees de sopars ràpids i sans i, a més, deliciosos. Descobrix-los!

hui mengem

30 desembre 2020

Compartix


Reunir en un plat aliments que siguen barats, fàcils de cuinar, de gran versatilitat i saludables pot paréixer més complicat del que és en realitat. Pren nota d’estos suggeriments.


Fruita i verdura de temporada

Les verdures sempre són fàcils i ràpides de preparar. No sempre cal que ens compliquem massa quan es tracta de traure el màxim partit dels ingredients més nobles. Un clar exemple són les cremes de verdures, que són un encert els mesos freds. Es poden cuinar en quantitat i guardar-les en la nevera perquè després només les haurem de calfar i menjar.Llegums

Amb una aportació de proteïnes excel·lent, els llegums són una opció imprescindible en plats econòmics, saludables i abellidors. El ventall de receptes que podem fer és infinit, i combinen tant amb verdures com amb cereals o carns.


Cereals

Les pastes i l’arròs són dos bàsics de la cuina. Els dos són econòmics, condixen molt i tenen una cocció ràpida i senzilla: 20 minuts per a l’arròs, i entre 7 i 12 minuts per a la pasta. Mentre es couen, podem preparar un saltat de vegetals (carlota, carabasseta, bròcoli) en un wok i, allí mateix, afegim l’arròs o la pasta una vegada cuits.


Ous

En truita, remenats i amb variants infinites, els ous combinen perfectament les proteïnes amb la fibra dels vegetals. La simplicitat a l’hora de preparar-los, el seu cost i els beneficis nutricionals fan que siguen indispensables.


Carn

Si en triem una que ens oferix la possibilitat de rostir-la, guisar-la o torrar-la a la planxa, tindrem el sopar preparat en un tres i no res. El pollastre, per la seua carn ferma i sucosa, és un imprescindible.


Peix

Cada temporada té el seu peix per excel·lència, i els primers mesos de l’any es podrien destacar el salmó i el llobarro. Són molt versàtils i summament saborosos.