Carn de porc, baixa en calories i plena de propietats

La carn de porc és una de les més consumides al món i una de les més aprofitades, ja que com se sol dir, “del porc, tot s’aprofita”. L’OMS (Organització Mundial de la Salut) la classifica com a carn blanca, perquè, en comparació de la vermella, conté menys ferro, és de més fàcil digestió i greixos saturats.

els frescos

1 abril 2019

Compartix


 La carn porcina és molt completa i alhora molt apreciada per la gran varietat de talls (costella, xulla, llom, rellom…) i formes de preparació (curat, fumat, rostit, embotits, salaó…). Preparació de la carn segons la peça

Peus: Són les potes del porc. Es fan arrebossades, guisades, a la vinagreta o simplement cuites.
Costelles: Es preparen guisades o a la planxa. Se solen tallar en porcions individuals.
Llom: Es pot cuinar al forn, fregit, bullit o arrebossat en filets menuts.
Espatla: Es prepara en daus i és la peça perfecta per a preparar guisats.
Cap de llom: Es prepara en trossos menuts que es poden coure, fregir o guisar.

Valor nutricional

La quantitat de minerals de la carn de porc en les parts magres és molt significativa: 100 grams contenen un 12% de ferro, un 15% de potassi, un 4% de magnesi i un 16% de zinc. A més, és rica en vitamina B1 i en àcids grassos insaturats, encara que la quantitat de greix és el component més variable perquè depén de l’espècie, la raça, el sexe, l’edat, el tall de la carn, la peça que es consumisca i de l’alimentació que ha tingut l’animal al llarg de la seua vida.

Beneficis de la carn de porc

És una excel•lent font de proteïnes, fonamentals en nombroses funcions de l’organisme, com ara el creixement, per la qual cosa és molt recomanable en les dietes dels xiquets.

Es És generalment una carn magra, sempre que evitem l’afegit de greixos en la cocció (mantegues, fregits…).

Consells de compra, conservació i preparació

• A l’hora de triar la peça de porc hem de tindre en compte que la part posterior es considera la de més qualitat, mentre que la del davant conté més col•lagen, per la qual cosa és més gelatinosa.

Una vegada a casa, la carn s’ha de conservar a la nevera entre 3 i 5 dies i, al congelador, un màxim de 4 mesos les peces grans i 2 mesos les menudes.

  S’ha de tindre en compte que com més xicotet és el tall més ràpid es fa malbé la carn, per la qual cosa la carn picada convé consumir-la el mateix dia de la compra o l’endemà.

• Es recomana consultar els professionals de la carnisseria sobre els diferents talls i el millor tipus de preparació de cadascun, per a obtindre el millor resultat.


De nuestra web a tu cocina

Empanada de porc i poma

Rellom de porc amb mel

Llom de porc amb formatge i bacó

Porc amb sàlvia i infusió de farigola

Troba’n més receptes a:
http://va.planificador.consum.es