Atrevix-te amb les receptes de la iaia

tema del mes

Compartix

Una de les coses que més ens preocupa quan s’arrima Nadal, sobretot si hem de fer d’amfitrions en els dinars o sopars familiars, és triar el menú del dia en qüestió. En este sentit, la carn sol ocupar un lloc privilegiat. A continuació vos presentem les carns que ens poden donar més joc per a tindre preparat un bon menú sense haver de passar moltes hores en la cuina.

Pollastre o titot

Són carns típiques per a cuinar per Nadal. Se solen fer al forn de manera tradicional, o també es poden adaptar a una cuina un poc més funcional i actual. La clau per a cuinar este tipus de carns és el temps de cocció. És molt important cobrir la peça amb el propi suc, cada vegada que la girem: d’esta manera, quedarà ben cuita i alhora sucosa.

Rellom de porc o de vedella

Sol ser un altre dels plats típics de Nadal. El rellom és un tall fàcil de cuinar que podem deixar preparat amb antelació i, així, poder disfrutar de la família o els amics mentre el tenim al forn.

El més important de cuinar-ho al forn és vigilar-ho de tant en tant perquè ens quede un plat suculent, com es mereix l’ocasió.

Hui en dia, a més de les peces senceres, també hi ha opcions de rotllos molt interessants que combinen la peça amb bacó, formatge o pernil de york i que queden molt bé.

Tall redó de vedella

El tall de redó de vedella sol fer-se molt perquè té la carn ferma i tendra i, a més, a penes porta greix. Se sol coure al forn i moltes vegades s’acompanya de salses amb soja o mel, ja que combina de manera espectacular.


Espatla i cuixa de corder i cabrit

A Espanya hi ha molta tradició de menjar corder de llet o cabrit al forn, normalment acompanyats de creïlles al forn. La seua carn tendra i suculenta sol ser un dels motius principals d’esta elecció.

Costelletes de corder

També són habituals en les taules de moltes cases. A la graella o al forn, acompanyades d’herbes provençals, són una elecció magnífica.

Presa i secret de porc ibèric

Queden molt suculents rostits a foc lent, això els permet infiltrar bé tots els sabors i deixar-los molt tendres. Combinen molt bé amb salses cremoses de bolets o fruita seca.