Com podem fer aladrocs en vinagre

T’expliquem pas a pas com pots fer aladrocs en vinagre perquè queden perfectes: blancs i durs. Sorprendràs qualsevol amb esta tapa típica.

hui mengem

Compartix

Fer uns aladrocs en vinagre i que queden al punt no és fàcil. Tant si són casolans com si els busquem en qualsevol bar, els podem trobar de moltes maneres: àcids, durs, blans, etc. El millor perquè queden al punt és fer-los a casa.

En realitat, la recepta no té massa truc, el que importa és tindre una bona matèria primera i complir els temps perquè queden blancs i durs.

Ingredients per a fer aladrocs en vinagre

Preparació dels aladrocs en vinagre

Neteja dels aladrocs

  • El primer que cal fer és preparar els aladrocs. Els hem de netejar, eliminant-ne el cap i l’espina i separant-ne els lloms. Este pas ens el podem estalviar si ho demanem a la pescateria del supermercat. Una vegada separats els lloms, cal rentar-los amb aigua i torcar-los amb un drap.
  • Disposem els lloms, ja secs, en una font profunda, uns al costat dels altres, i, a continuació, els cobrim amb aigua ben freda i glaçons. Els guardem en el frigorífic dos hores.

Marinat dels aladrocs

  • Passat el temps, llevem l’aigua de la font i cobrim els aladrocs amb vinagre pur o, si preferim un gust menys fort, una mescla d’un terç d’aigua i dos terços de vinagre.
  • Els mantenim en la mescla durant 45 minuts, si és només vinagre, o fins a 3 hores si els hem cobert amb la mescla d’aigua i vinagre. Durant este temps, els aladrocs s’aniran blanquejant.

Preparació final i amaniment dels aladrocs en vinagre

  • Una vegada marinats, podem guardar-los escorreguts i amb una capa d’oli en el congelador per a evitar riscos d’anisakis. D’esta manera, després només ens quedarà adobar-ho i llestos.
  • Després de descongelar-los, piquem els alls molt fins i els mesclem amb julivert picat i una combinació de 4 cullerades d’oli d’oliva i 2 de vinagre.
  • Col·loquem els aladrocs que ens menjarem en un plat, els cobrim amb un poc de l’adob anterior i llestos.

Els aladrocs casolans en vinagre es poden conservar a la nevera durant una setmana aproximadament.

 Els aladrocs en vinagre engreixen?

Els aladrocs en vinagre no engreixen, ja que contenen tan sols 208 calories per cada 100 grams. No obstant això, tot depén sempre de la quantitat que es menge. Un consum moderat combinat amb una dieta equilibrada i un poc d'esport, no suposarà cap problema per a l'organisme.


No obstant això, no hem de parlar únicament de les calories, ja que d'aquesta recepta obtindrem una àmplia varietat de nutrients molt beneficiosos per a la nostra salut.


L'aladroc és un peix blau ric en Omega-3, àcids grassos que contribueixen a disminuir els nivells de colesterol i triglicèrids i a augmentar la fluïdesa de la sang, la qual cosa prevé la formació de trombes. Això converteix el seu consum en un molt recomanat per a les persones amb problemes cardiovasculars.


Però això no és tot. Els aladrocs en vinagre són també una gran font de vitamines dels grups A, B i D compten A més, contenen vitamines del grup B i D a més de nombrosos minerals com el ferro, fòsfor i calci.

Descobrix totes les propietats dels aladrocs.