Guisat mariner de lluç

Ingredients per a 4 persones:

1 kg de lloms de lluç sense espines - 2 ous batuts - 60 g de farina per a arrebossar - 100 g de ceba tendra picada - 100 g de xampinyons trossejats - 4 alls picats - 200 g de creïlles - 100 ml de vi blanc - 600 ml de caldo de peix - Julivert i uns brins de safrà - Oli d’oliva, sal i pebre de molinet

Peixos

21 novembre 2018

Compartix


PASSOS

Seria de gran ajuda algú amb destresa amb el ganivet, perquè en esta recepta va tot molt picadet. Els ajudants de cuina hauran de tallar la ceba tendra, trossejar les creïlles, netejar i trossejar en quarts els xampinyons, pelar i laminar els alls, pesar les mesures de vi i caldo, picar el julivert i ajudar a preparar l’arrebossat d’ou i pa ratllat.

  1. Mentre els ajudants fan la seua faena, salpebrem el lluç, l’emboliquem en paper de plàstic transparent i el fiquem a la nevera 20 minuts (així quedarà més gustós).
  2. Passem els lloms de lluç per farina i ou batut. Els fregim pels dos costats en mig dit d’oli, fins a daurar-los lleugerament, i els reservem sobre paper absorbent.
  3. En el mateix oli sofregim la ceba, els alls i els xampinyons. Hi afegim el vi i ho cuinem fins que s’evapore per complet. Hi tirem uns brins de safrà i una cullerada rasa de julivert picat. Ho remenem, hi afegim el caldo de peix i les creïlles trossejades. Ho cuinem tot a foc mitjà durant 25 minuts.
  4. Per a acabar, afegim els lloms de lluç i els deixem 12 minuts més.
  5. Servim el guisat empolsat amb julivert picat.