¿I això com es llava?

Arriba el moment de separar la roba per a ferla bugada i aleshores apareixen els dubtes: s’encollirà siho llave amb este programa?, Puc ficar la meua camiseta preferida al’eixugadora sense por?, ¿Comho planxe?

saber comprar

4 gener 2019

Compartix

¿ Y esto cómo se lava?


Totes les peces inclouen en l’etiquetatge lesindicacions necessàries per a saber com les hem de “tractar” per a conservar-les en bon estat, el seu llibreparticular d’instruccions. Val la pena detindre’s encada símbol per a mantindre les cures idònies i disfrutar de lanostra roba durant més temps.


EL SÍMBOLS

1) LLAVADA

La safa amb aigua: Indica el tipus de llavadarecomanat: a màquina (apareixerà latemperatura aconsellable en graus), a mà(apareixerà un dibuix d’una mà a la safa) o sinecessita una neteja en sec (la safa apareixeràratllada).

El triangle: Indica si la peça admet lleixiu oblanquejadors o no n’admet. Si el triangle apareixratllat vol dir que no has d’utilitzar lleixiu.¿ Y esto cómo se lava?
¿ Y esto cómo se lava?

2) Eixugada

El quadrat: Esta icona indica com s’ha d’eixugarla peça: penjada (3 ratlles verticals), en horitzontal sobre una post (ratlla horitzontal)i fins i tot si s’ha de fer a l’ombra (cantóombrejat).

El quadrat amb un cercle a dins: Indica sila peça admet eixugadora o no (apareixeràratllat). Té indicacions sobre la temperaturaidònia representada amb fins a 3 punts (unpunt, temperatura baixa; dos, mitjana; tres,temperatura alta).

¿ Y esto cómo se lava?

3) Planxada

La planxa: Indica la temperatura a què s’ha deplanxar (amb punts xicotets, de menys a més).Si està ratllada, esta peça no es podrà planxar;si la creu apareix a baix, voldrà dir que no podràsutilitzar vapor.

¿ Y esto cómo se lava?

Consells pràctics

I si eres dels que sempre tallenl’etiqueta abans d’estrenar unapeça de roba, seguix estos consellspràctics per a llavar-la en funció decada teixit.

  • Cotó: El programa a 30º és perfecte,però no oblides que, en elsprimers, les peces fosques o decolor destinyen. Llava-les ensolitari per a evitar problemes outilitzar tovalletes per a capturarels colors. Si fas servir aiguacalenta, obtindràs a canvi una peçad’unes quantes talles menys.
  • Sintètics: El polièster, la licra i altresmaterials similars es llavensempre en aigua freda.No destinyen i s’adaptenperfectament a les peces del’apartat anterior, amb la qual cosales pots llavar juntes i estalviarllum i aigua amb facilitat.
  • Llana: Exigix aigua freda. El programadels 30°C és idoni, així que podriescombinar cotó, acrílic i llana en unasola llavada.
  • Seda: És un material tan boniccom complicat de manipular,especialment si està mesclatamb algun altre. La llavada depeces delicades pot ser idòniasempre que siga amb aigua freda.Això sí, eixuga la peça penjant-laen un penjador a l’ombra i evitaescórrer-la a mà, n’allargaràs lavida útil.

I per a mantindre la suavitat il’elasticitat de la teua roba, recorda’td’afegir en l’última rentada un poc desuavitzant.