La importància de l’actitud davant del que ens passa 

Descobrix com t’influïx l’actitud en la percepció i la gestió de les situacions. Aprén a transformar els reptes en oportunitats de creixement.

coneix-te

Compartix


La importància de conéixer-se un mateix

Durant el nostre recorregut vital, una ferramenta molt necessària és l’autoconeixement, perquè ens permet madurar. La maduresa és saber donar a cada cosa la importància que té. Amb esta finalitat, hem d’entendre les nostres fortaleses, les febleses, els valors, les creences i els patrons de pensament i comportament. Podrem identificar com reaccionem en diferents situacions, per què ho fem així, no reaccionar de manera impulsiva i establir hàbits conscients que guien les nostres accions, amb una actitud positiva i resilient.

Tipus d’actituds davant del que et passa

Les actituds poden variar segons la persona i la situació. Hi ha patrons comuns que reflectixen la manera com les persones s’enfronten al que els ocorre:

  • Positiva: les persones amb una actitud positiva tendixen a vore els reptes com a oportunitats de creixement. No es deixen aclaparar per les dificultats i troben maneres d’aprendre i de millorar a partir d’estes situacions.
  • Negativa: tendixen a enfocar-se en el que està malament. Perceben els reptes com a obstacles insuperables i se senten superats: es mostren sense esperança i resignats. No veuen cap possibilitat de creixement personal.
  • Neutra: no tenen una actitud positiva ni negativa. Es tracta d’una postura evitativa que no permet el desenvolupament personal, perquè no aprofiten les oportunitats d’aprenentatge que oferixen els reptes.Quina actitud cal tindre davant dels reptes quotidians

Hi ha algunes estratègies per a cultivar una actitud positiva davant els reptes:

  • Practica la gratitud: sempre hi ha algun motiu per a estar agraït. Cultivar un gest de gratitud ens ajuda a enfocar-nos en la part positiva de les adversitats.
  • Canvia de perspectiva: els obstacles són oportunitats de creixement i d’aprenentatge.
  • Demana’t què pots aprendre de la situació i com et pot fer créixer.
  • Tin una mentalitat flexible: en comptes de resistir-te al canvi, accepta’l com una
    part natural de la vida i busca les lliçons que et pot oferir.
  • Cuida’t el benestar emocional: fes exercici regularment, passa temps amb les persones que estimes... Una ment i un cos saludables són fonamentals per a mantenir una actitud positiva davant la vida.

Com es manté una actitud positiva davant la vida

Practica l’autocompassió 

Sigues amable amb tu mateix, tracta’t amb la mateixa compassió i comprensió que oferiries a un amic en moments de dificultat.

Visualitza l’èxit

Visualitza les metes i els somnis com si ja s’hagueren complit. Això t’ajudarà a mantindre’t enfocat en el futur i a superar els obstacles amb confiança i determinació.

Busca suport

Compartix les alegries i els reptes amb les persones que estimes i busca ajuda quan ho necessites.

Troba el propòsit i el significat

Identifica els teus valors i el que t’importa de veres en la vida, i que t’ajuden a mantindre una actitud positiva, inclús en els moments més difícils.

Si cultivem una actitud positiva i resilient, podem transformar els reptes en oportunitats i desenvolupament personal. Encara que no sempre puguem controlar el que ens passa, sempre podem controlar com triem respondre-hi.