Llobarro a la sal

Ingredients per a 4 persones:

2 llobarros nets de 600 g aproximadament - 2 kg de sal extragrossa - 2 clares d’ou - 1 cullerada rasa d’herbes aromàtiques al gust . PER A ACOMPANYAR: 150 g de bajoca - 200 g de pésols - 120 g de pernil en dauets - Oli d’oliva i sal

Peixos

27 novembre 2018

Compartix


PASSOS

Si tenim alguns ajudants, poden posar-se amb la massa de sal, és una mescla molt senzilla. Només hauran de mesclar en un bol sal grossa, les herbes aromàtiques i les clares d’ou. Una vegada la tinguen, hauran de preparar la base de sal d’1 cm i mig de grossària aproximadament en la safata del forn (una per llobarro).

  1. Encenem el forn a 200°.
  2. Col·loquem el peix sobre la sal i tapem cada llobarro amb una capa de sal ben compacta. Pressionem bé amb les mans, perquè després de la cocció es puga retirar amb facilitat.
  3. Ho cuinem al forn uns 25 minuts (20 min de cocció per quilo és una bona referència).
  4. Mentrestant, preparem l’acompanyament. Escaldem les bajoques durant 4 minuts en aigua amb sal per a escórrer-les després i saltar-les. Hi afegim els pésols i el pernil, ho salpebrem al gust i ho reservem per a quan els llobarros estiguen a punt.
  5. Traiem els llobarros del forn i els obrim immediatament tallant-ne el contorn amb ajuda d’un ganivet perquè isca amb facilitat.
  6. Acabem col·locant els llobarros en una font de presentació. En retirem la pell i el servim amb les verdures saltades amb pernil.