Un menú original

Comparte

Ensalada de carabassa amb ruca

Ingredients (4 persones)

1 kg de carabassa
20 ml d’oli d’oliva
10 ml de vinagre balsàmic de Mòdena
100 g de ruca
10 g de llavors de carabassa
20 g de llavors de sèsam
5 g de pebre negre

Per a l’adob:
20 ml d’oli d’oliva verge extra
10 ml de salsa de soja
10 ml de suc de llima
5 ml de vinagre balsàmic
10 g de mel
3 g de timó fresc
Sal
Pebre negre

Preparació

Precalfa el forn a 180º C i prepara una safata. Pela la carabassa i retira’n les llavors i els filaments interns. Talla-la en daus d’1-2 cm. Mescla-la amb l’oli d’oliva, el vinagre balsàmic i el pebre negre acabat de moldre.

Distribuïx-la en la safata i cou-la al forn durant uns 25-30 minuts, remenant a mitjan cocció, fins que estiga tendra. Deixa-la refredar.

 Renta la ruca i escorre-la bé. Col·loca-la en una ensaladera o repartix-la en plats fondos individuals. Tira-hi la carabassa ja freda, les pipes de carabassa i les llavors de sèsam. Bat bé tots els ingredients de l’adob, ajustant la quantitat de vinagre de Mòdena al gust, i servix-ho


Informació Nutricional (per ració)

Croquetes de flors de bròcoli 

Ingredients (4 persones)

 500 g de flors de bròcoli
80 g de pa ratllat
60 g de ceba blanca picada
40 g de formatge manxec ratllat
10 g de herbes italianes
10 g de coriandre o julivert
20 ml d’oli d’oliva verge extra
1 ou
Sal
Pebre

Preparació

Precalfa el forn a 200º C i greixa’n una safata.

Blanqueja les flors de bròcoli submergint-les durant 1 minut en aigua bullint i passant-les després per aigua gelada durant 3 minuts, per parar-ne així la cocció.

Talla el bròcoli ben fi, col·loca’l en un bol i barreja’l amb l’ou, la ceba picada, el formatge manxec, el pa ratllat i les herbes aromàtiques. Agafa’n porcions de la mida de dos cullerades, pressiona-les i dóna forma a les croquetes. Posa-les a la safata.

Cou-les al forn durant 25 minuts o fins que estiguen daurades i cruixents, girant-les quan passe la meitat del temps.

Servix-les calentes.


Informació Nutricional (per ració)

Copa de vi blanc aromatitzat amb piruleta de xocolate

Ingredients (4 persones)

500 ml de vi blanc verdejo
80 g de cobertura de xocolate negre
40 g de sucre
25 g de pebre negre
20 g de fruites seques picades
20 g de corfa de taronja
5 ml de licor de café
2 xilis secs
2 canonets de canella
Flors comestibles


Preparació

Posa el vi en una cassola i, quan arranque el bull, incorpora-hi la corfa de taronja, el pebre, la canella, els xilis i el licor de café. Tapa-ho i deixa-ho refredar a la nevera.

Mentrestant, fon el xocolate al microones durant 1 minut i mig, vigilant que no es creme, i col·loca’l en una mànega de pastisseria.

Cobrix un plat fred amb paper sulfuritzat i disposa-hi bastonets de broqueta sobre la superfície. Aboca el xocolate sobre l’extrem de cada broqueta formant un cercle i cobrix-lo amb fruita seca i flors. Reserva les piruletes al congelador fins que el xocolate es qualle.

Servix el vi en una copa o un recipient vistós acompanyat de les piruletes.


Informació Nutricional (per ració)