Menú de Sant Valentí: receptes que enamoren 

Et presentem 3 receptes delicioses per al menú de Sant Valentí. Sorprén la teua persona especial amb estes idees. No t’ho perdes.

hui mengem

Compartix


L’amor se celebra durant tot l’any, és cert. Però si hi ha una data reconeguda mundialment per a festejar-lo és el 14 de febrer, el dia de Sant Valentí. Es poden fer molts plans i tindre detalls este dia, i un és, com no podia ser d’una altra manera, preparar alguna cosa ben bona per a menjar amb la qual enamorem (encara més) la nostra parella. Moltes vegades, dedicar temps i esforç a preparar un menú especial per Sant Valentí es valora inclús més que comprar directament alguna cosa material; per tant, convé tindre-ho molt en compte.

Un menú ben estructurat nutricionalment, amb ingredients fàcils, senzills i de temporada pot elevar la teua proposta culinària al nivell dels alts cuiners.



Prepara el teu menú de Sant Valentí

Mosset de poma, formatges, nabius i anous

Ingredients (2 persones)

  • 120 g de poma Granny Smith a rodanxes fines
  • 50 g de formatge de Burgos tallat a porcions
  • 50 g de formatge blau a miquetes
  • 10 g de magrana
  • 20 g de nabius rojos deshidratats
  • 20 g d’anous pelades
  • 10 g de mel
  • 2 g de cebollí
  • 2 g de julivert
  • 20 g de ruca
  • 20 ml d’oli d’oliva verge extra
  • Sal al gust

Preparació

  • Col·loca unes rodanxes de poma en un plat bonic.
  • A continuació, distribuïx-hi una part del formatge blau a miquetes, una porció de formatge de Burgos, la ruca, la magrana, els nabius i les anous.
  • Posa-hi una altra capa de rodanxes de poma i acaba el plat amb la resta d’ingredients.
  • Per a preparar l’adob, mescla en un bol oli d’oliva, mel, aigua, cebollí, julivert i sal. Truc: deixa la ruca a banda per a evitar que s’humitege i perda la textura.

Energia: 314 kcal
Hidrats de carboni: 8,22 g
Sucres simples: 7,82 g
Proteïnes: 11,05 g
Greixos: 26,33 g
G. saturats: 7,91 g
G. poli: 5,35 g
G. mono: 10,67 g
Colesterol: 22,63
Fibra: 1,71 g


Temps: 15-20 minuts.



Mosset de formatge brie, olives i ceba

Ingredients (2 persones)

  • 100 g de formatge brie
  • 20 g d’olives negres picades
  • 10 g de sucre
  • 10 g de farina
  • 1 ou

Per a la ceba amb mel:

  • 120 g de ceba
  • 20 g de mel
  • 20 g de mantega
  • Sal i pebre

Preparació

  • Pela la ceba i talla-la amb una mandolina a rodes molt fines. Col·loca-la en una cassola amb sal, pebre i mantega. Cuina la ceba en la cassola, tapa-la i deixa que es coga a foc suau fins que estiga estovada. En acabant, afig-li la mel i deixa-ho refredar.
  • Aboca l’ou en el got de la batedora de varetes i comença’l a muntar, amb el sucre i un pessic de sal (fins que doble el volum, 10 minuts aproximadament). Després, tamisem la farina i la incorporem al batut d’ou alternant amb les olives.
  • Aboca la preparació en una safata de forn folrada amb paper i estén-la amb una pala suaument. Fica la safata al forn precalfat a 170 °C, durant uns 10 o 12 minuts. Abans que comence a daurar-se, trau-la del forn.
  • Per a finalitzar, unta la pasta encara tèbia amb la crema de formatge, ompli-la amb la ceba i enrotlla-la. Abans de servir-ho, deixa-ho reposar en la nevera 1 hora almenys.

Energia: 374 kcal
Hidrats de carboni: 19,53 g
Sucres simples: 15,67 g
Proteïnes: 14,32 g
Greixos: 26,41 g
G. saturats: 14,04 g
G. poli: 1,14 g
G. mono: 8,21 g
Colesterol: 174,64
Fibra: 1,31 g


Temps: 25 minuts.



Delit de rellomello de porc amb mel i pastís de patata

Ingredients (2 persones)

  • 240 g de rellomello de porc
  • 240 g de creïlles
  • 50 g de pernil cuit a daus
  • 40 g de formatge ratllat
  • 40 g de mel
  • 100 ml de nata líquida
  • 100 ml de vi blanc
  • 20 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 2 alls
  • Sal
  • Pebre
  • Timó
  • Romer

Preparació

  • Mescla la mel, el vi, les herbes i dos alls xafats. Salpebra els rellomellos i deixa’ls marinar en la mescla durant unes 4 o 5 hores.
  • Quan haja passat este temps, escorre la carn i reserva l’adob. Lliga els rellomellos amb fil de cuina amb les puntes doblegades cap a dins.
  • Daura el pernil amb unes gotes d’oli. Pela les creïlles i talla-les a rodanxes, i posa-les en una font de forn amb el pernil. Salpebra-ho, afig-li la nata i empolvora-ho amb el formatge.
  • Cuina-ho al forn durant 45 minuts a 180 °C.
  • Per a fer la carn, calfa una paella o una planxa amb oli i daura els rellomellos pels dos costats. Quan la carn estiga segellada, afig-li l’adob i deixa’l reduir a foc lent fins que obtingues una salsa. Talla la carn a medallons i servix-la amb la salsa i amb una ració del pastís de creïlla.

Energia: 831 kcal
Hidrats de carboni: 37,8 g
Sucres simples: 18,57 g
Proteïnes: 40,39 g
Greixos: 53 g
G. saturats: 22,31 g
G. poli: 4 g
G. mono: 20,34 g
Colesterol: 184
Fibra: 2,2 g


Temps: 1 hora.



Cruixent de taronja amb mousse de xocolate

Ingredients (2 persones)

Per al cruixent:

  • 25 g de xocolate negre de rebosteria al 70%
  • 10 g de flocs de dacsa
  • 5 g de taronja confitada

Per a la mousse:

  • 60 ml de nata líquida per muntar
  • 45 g de xocolate negre de rebosteria al 70%
  • 45 ml de llet semidesnatada
  • 1 làmina de gelatina

Preparació

Per al cruixent:

  • Posa dos cércols de mousse en una safata plana folrada amb paper de forn i que càpia en la nevera. Seguidament, fon el xocolate en un bol al microones a potència mitjana durant un minut, remenant-lo perquè no es creme.
  • Afig al xocolate els flocs de dacsa un poc xafats i la corfa de taronja confitada picadeta. Remena-ho bé fins que es forme una pasta. Amb l’ajuda d’una cullereta, folra la base dels cércols amb la pasta xafant-la bé perquè s’apegue i quede de la mateixa grossària. Fica-ho de nou a la nevera durant uns minuts fins que s’endurisquen.

Per a la mousse:

  • Hidrata la fulla de gelatina en un bol amb aigua freda abundant un mínim de 10 minuts. Amb l’ajuda d’una batedora o unes varetes, bat la nata fins que estiga espumosa, però no dura com quan la usem per a decorar. Reserva-la.
  • Calfa la llet sense que arribe a bollir i aboca-hi la fulla de gelatina escorreguda per a fondre-la. En un bol, fon el xocolate al microones i afig-li a poc a poc la mescla de llet i gelatina sense deixar de remenar amb una espàtula de silicona. Deixa-ho refredar fins als 35 °C o durant uns 15 minuts i afig-li suaument la nata semimuntada, que integrarem en la mescla de llet, gelatina i xocolate.
  • Repartix la mescla damunt del cruixent i deixa-ho refrigerar un mínim de quatre hores abans de servir-ho. Per a desemmotlar-la, aplica una miqueta de calor al voltant del cércol amb un bufador de cuina.

Energia: 370 kcal
Hidrats de carboni: 23,43 g
Sucres simples: 18,95 g
Proteïnes: 3,95 g
Greixos: 29 g
G. saturats: 16,56 g
G. poli: 0,81 g
G. mono: 8,4 g
Colesterol: 43,58
Fibra: 5,06 g


Temps: 30 minuts.