Plat de mariscos cuits

Un plat senzill, deliciós i molt sa. Però, a l’hora de coure el marisc i perquè ens quede perfecte, és important tindre en compte els consells següents.

Peixos

26 novembre 2018

Compartix


- L’olla on cuinem ha de ser sempre prou àmplia perquè hi càpien sobradament.

- Quan el marisc està viu, l’hem de posar a coure en aigua freda, deixant que arribe a bullir. En eixe moment començaria a comptar el temps de cocció.

- Quan el marisc no està viu o és congelat el tirem en l’aigua bullint comptant el temps de cocció des que comença a bullir de nou.

- Perquè el marisc mantinga el color és recomanable descongelar-lo abans de la cocció, d’esta manera els corals continuaran rojos.

- Per a aromatitzar, una bona opció és el llorer, segons gustos.

- Els crustacis, com que tenen closca, els netegem simplement passant-los per aigua freda. Si són frescos, las antenes i els ulls han d’estar brillants i ixents.

- Els mol·luscos solen tindre terra en l’interior. Per a llevar-la, els netegem submergint-los en aigua abundant amb sal durant unes hores.


Cada un necessita una quantitat d’aigua i un temps de cocció diferent. Esta taula és una bona referència:

  • Bou de mar mitjà | 60 g/l | 18 minuts
  • Bou de mar gran | 60 g/l | 20 minuts
  • Cabra mitjana | 60 g/l | 15 minuts
  • Cabra gran | 60 g/l | 18 minuts
  • Cigala mitjana | 60 g/l | 1 minut
  • Cigala gran | 60 g/l | 3 minuts
  • Gamba | 50 g/l | 1 minut
  • Llagostí mitjà | 60 g/l | 1 minut
  • Llagostí gran | 60 g/l | 2 minuts
  • Llamàntol mitjà | 60 g/l | 20 minuts
  • Llamàntol gran | 60 g/l | 28 minuts
  • Nècora xicoteta | 60 g/l | 5 minuts
  • Nècora gran | 60 g/l | 7 minuts