Què cal portar a un càmping? Idees de menjars per a acampar

Amb el bon temps comença la temporada de càmping. Et donem algunes idees perquè els teus menjars del càmping siguen divertits i saludables.

hui mengem

22 maig 2020

Compartix


Encara que les vacances d’estiu estan molt a prop i és moment de començar a planificar-les, amb el bon temps també arriben les escapades de cap de setmana. Si el que t’abellix és un cap de setmana diferent, amb amics, família o parella, però fora de casa, anar de càmping és una de les millors opcions, ja que, a mésde ser molt divertit,és econòmic i està a l’abast de moltes butxaques.


Què portem a un càmping?


Si ja tens la tenda, el sac, el matalaf i el coixí localitzats, ara necessites preparar els utensilis per a menjar i cuinar.


• Una cuina de gas xicoteta.
• Una cassola menuda on pugues cuinar coses senzilles com arròs o pasta.
• Una paella mitjana.
• Gots, plats i coberts.
• Una nevera portàtil.
• Cadires i taula plegable per a seure a menjar i disfrutar dels moments de descans.
• Llanternes.
• Repel·lent de mosquits.
• Farmaciola de primers auxilis.


Menjar per a càmping

Si planeges cuinar al càmping, t’ajudem a fer una llista d’aliments que et pots endur preparats de casa i que et facilitaran les “minivacances”.


•  Porta sempre un lot d’espècies bàsiques (sal, pebre, orenga, curri, pebre roig i all en pols), productes que poden ser la diferència entre un menjar insípid i un menjar deliciós.

•  Verdures i fruita fresca que aguanten un parell de dies sense refrigeració.

 Conserves en llanda (llegums, verdures, peix en oli, i fins i tot, carn en conserva) són de llarga conservació i no necessiten refrigeració. Una vegada oberts, s’han de consumir en el moment.

•  Arròs i pasta seca: a més de combinar amb quasi tots els aliments (verdures, carn o peix en conserva), ens aporten hidrats de carboni.

•  Sopes i altres aliments deshidratats.

•  Fruita seca: són aliments que es conserven molt bé i que tenen una gran aportació energètica; una vegada oberts s’hauran de mantindre sempre tancats quan no s’utilitzen per a evitar que hi entre pols o insectes.


 És recomanable separar les begudes del menjar. Com que fa calor es consumix més líquid, i això suposa obrir permanentment la nevera i, per tant, que perda fred.

Receptes per a fer al càmping

 ENSALADA FRESCA AMB MANGO, CUSCÚS I MENTA


Ingredients (6 persones)


- 200 g de mango madur
- 100 g sémola de cuscús
- 80 g de cogombre
- 60 g de julivert fresc
- 20 g de tiges d’alls tendres
- 10 g de menta
- 50 ml de suc de llima
- 40 ml d’oli d’oliva verge extra
- 8-10 ravenets
- Sal i pebre


Preparació:

- En primer lloc prepara la sémola de cuscús, segons les instruccions del paquet. Una vegada feta, deixa-la refredar i reserva-la per a més tard.

- Talla els alls tendres en trossets, talla el julivert i la menta i mescla tots els ingredients en un bol. Pela el mig cogombre, lleva’n les llavors i talla’l també en trossos menuts.

- A continuació, pela el mango, talla’l i afig-lo a l’ensalada. Fes el mateix amb els ravenets, després de rentar-los i netejar-ne les puntes. Incorpora-hi el cuscús i, per acabar, adoba l’ensalada amb suc de llima, oli d’oliva i sal i pebre al gust.


HDC

16.2 g

SAT

1 g

MONO

4.8 g

POLI

0.82 g

Energia

148Kcal

Proteïnes

3,1 g

Greixos

7,1 g

Sucres

4,7 g

Colesterol

0 g

Fibra

3.2 g

Ingredients (4 persones)

- 600 g de llom de porc
- 40 g de oli d’oliva
- 2 g de curri en pols
- 300 g de cebes tendres
- 150 g de tiges d’api
- sal

Preparació

1. Renta l’api i talla’l a trossets. Col·loca’l amb les cebes tendres en un recipient profund de Pyrex, condimenta-ho amb l’oli i el curri i remena-ho. Tapa-ho i cuina-ho a màxima potència del microones durant 3 minuts.

2. Incorpora al recipient també la carn, condimentada prèviament. Tapa-ho i cuina-ho a màxima potència durant 10 minuts. Mescla les verdures. Tapa-ho una altra vegada i acaba la cocció a màxima potència 5 minuts més; comprova que la carn estiga al punt.

3. Deixa-ho reposar 5 minuts i servix-ho calent.EnergIa

276 Kcal

Proteïnes

31,2  g

Greixos

14,3  g

Sucres

4,4  g

HDC

4,7  g

SAT

2,9  g

MONO

9 g

POLI

2,1 g

Colesterol

87 g

Fibra

1,6 g

Ingredients (12 persones)

- 100 g de carlota
- 150 g de sucre moré
- 300 g de farina integral amb rent
- 50 g d’anous picades
- 1 unitat de suc de taronja
- 50 ml d’oli de gira-sol
- 3 ous

Preparació

1. Bat els ous amb el sucre fins que tingues una pasta cremosa. Incorpora-hi la taronja i la carlota, mescla-ho i tira-hi la meitat de la farina; mescla-ho bé amb els ous i agrega-hi l’altra part de la farina, l’oli i les anous.

2. Unta amb greix un motle redó i baixet i ompli’l amb la massa sense arribar a la vora. Fica-ho al forn precalfat a 180ºC. Retira’l als 40 minuts, després de comprovar que la superfície estiga humida i tendra.

3. Desmotla la coca i servix-la després d’1 hora.


Energia

225 Kcal

Proteïnes

5.6 g

Greixos

8.9 g

Sucres

14,9 g

HDC

29,1 g

SAT

1,3 g

MONO

2 g

POLI

4.9 g

Colesterol

53,5 g

Fibra

2,8 g