Què és la niacinamida i per a què servix? 

Explora els usos i els beneficis de la niacinamida per a la pell. Descobrix com este ingredient pot potenciar la teua rutina de cura facial. No t’ho perdes!

SALUT I BELLESA

Compartix


Què és la niacinamida?

Niacinamida, què és? Encara que és probable que hages sentit o llegit el terme en productes de dermocosmètica pot ser que no sàpies exactament quina funció té este compost. La niacinamida és una vitamina soluble en l’aigua i és capaç de penetrar en l’epidermis, la capa més superficial de la pell.

Però, per a què servix exactament la niacinamida? S’ha posat de moda pel poder reestructurant que té, i també perquè és l’aliat perfecte per a cuidar la pell especialment en estiu o quan prenem el sol. I és que este actiu és compatible amb l’exposició solar i és una de les millors maneres d’evitar els granets en estiu. Vegem ja per què l’hem d’incloure en la nostra rutina de skincare.

Beneficis de la niacinamida

Els beneficis de la niacinamida són molts i variats: millora la funció barrera de la pell, ajuda a reduir l’aparença d’arrugues i línies d’expressió, reduïx la inflamació i protegix la pell dels bacteris, disminuïx les rojors i la irritació, minimitza els porus, millora el to de la pell i té una acció antioxidant i un efecte despigmentador.

Per la capacitat que té d’hidratar la pell i donar-li un aspecte més elàstic i hidratat, i pel fet de combatre l’acne, la niacinamida s’ha convertit en la molècula estrela de molts compostos. A més a més, és un ingredient que poden usar les pells intolerants, sensibles i atòpiques, i que es tolera molt bé generalment, per tant no tenim ni una sola excusa per a no provar-ne tots els beneficis.Com s’usa la niacinamida?

És una pregunta normal a hores d’ara; ja sabem tots els avantatges que té, però, com s’utilitza la niacinamida? Es pot usar tant de dia com de nit en les diferents rutines de cura de la pell. Encara que sol estar present fonamentalment en sèrums i cremes, també en podem trobar en altres productes; això sí, ens hem de fixar en la concentració que ens apliquem (a partir del 10% pot arribar a causar irritació en algunes pells si no té una bona formulació).

Després de la neteja, aplicarem el sèrum o producte en tocs xicotets amb els dits. A continuació de la niacinamida, convé usar una crema hidratant. No és sensibilitzant ni fotosensibilitzant i es pot usar durant l’embaràs.