Receptes Nadalenques fàcils
Les festes de Nadal estan molt a prop i enguany toca estrenar-se com a amfitrió. Com podem aconseguir que tots estiguen a gust i es queden amb bon sabor de boca? Et portem les millors receptes de Nadal per a ser l’amfitrió perfecte i sorprendre els teus convidats.
hui mengem
Compartix
Encara que et preocupa molt el menú, açò no ho és tot. També t’expliquem els detalls que poden fer que este dinar o sopar siga un moment únic i inoblidable, i fer que la teua casa siga el racó ideal per a passar les festes.
Per a aconseguir este repte, és important organitzar-se. Per això, fer una llista amb diverses categories et permetrà seguir un ordre: aperitius, entrant, plat principal, postres, begudes i decoració.
A l’hora de triar les receptes, el millor és no improvisar ni fer experiments amb el menjar. Abans de començar a cuinar, és fonamental que lliges atentament la recepta, que col•loques els ingredients a la vista per a vore si te n’has deixat algun o si tens prou quantitat d’aquells que no sols tindre al rebost. Si hi ha xiquets és important que se senten partícips del sopar i que el menú siga apte per a ells.
És important que disfrutes de la celebració amb la resta dels convidats. Tin en compte que a ningú no li agrada estar assegut en una taula on l’amfitrió es passa la major part de la festa fent viatges a la cuina.
Després dels aperitius, pots començar amb un entrant calent, com ara una crema de carabassa amb sidra, ruca i avellanes. Recorda’t de traure pa, sal i pebre a taula, encara que penses que el menjar no en necessita: és una deferència cap als convidats.
És moment de presentar el plat principal. Recorda que no sempre optar per idees cares és la solució. Pots trobar variants econòmiques i senzilles, com la corbina en comptes de lluç o tall redó de vedella en comptes de rellomello, que bé mereixen tindre un lloc a la taula de Nadal.
Uns pollastrons (pollastres xicotets) amb mel, mostassa i panses són una alternativa atraient. La seua carn, amb poc de greix, més suculenta i tendra que altres carns, la fan cada dia més apreciada i amb moltes possibilitats gastronòmiques.
I, finalment, les postres: un tiramisú de mango, que farà que els convidats et recorden durant molt de temps.
Consells de decoració:
• Si no tens totes les cadires iguals per als comensals, pots mesclar-les i, després, decorar-les totes iguals amb un ram d’avet i eucaliptus.
• El mateix amb els coberts: combina peces de diferents coberteries si no en tens per iguals per a tots. Donaràs a la taula un toc personal i divertit.
• Per als xiquets, pots posar el seu nom en unes fustetes per a indicar on han de seure o decorar el seu plat amb figures de Nadal de feltre.
• Uns pitxers amb eucaliptus, lavanda i bruc són una opció senzilla i econòmica que, a més, donarà un toc aromàtic a l’estança.
Crema de Carabassa amb sidra con rucua i avellana
Ingredients (4 persones)
- 700 g carabassa pelada i tallada sense llavors
- 100 g de ceba dolça
- 2 g de gingebre fresc pelat
- 120 g de nap blanc
- 120 g de creïlla
- 350 ml de sidra seca
- 400 ml de caldo de verdures casolà
- 1 fulla de llorer
- 50 g de ruca
- 10 g d’avellanes
- 1 de cúrcuma molta
- 1 g de comí molt
- 40 g d’oli d’oliva verge extra
- Pebre negre molt
- Sal
Preparación
1. Pela la ceba dolça i pica-la. Pela la carabassa, el nap i la creïlla i talla’ls a daus. Calfa un poc d’oli d’oliva en una olla o cassola i ablanix la ceba a foc mitjà uns minuts. Tira-li el gingebre pelat i picat.
2. A continuació, agrega-hi la carabassa, el nap i la creïlla, tira-li un poc de sal i pebre i adoba-ho amb comí i cúrcuma. Cobrix-ho amb la sidra, deixa-ho coure 3 minuts i abans, d’afegir el caldo, tira la fulla de llorer; quan comence a bullir, tapa-ho i deixa-ho coure a foc mitjà-baix durant uns 20 minuts.
3. Retira el llorer i tritura-ho amb una batedora ajustant el nivell de líquid al gust. Corregix-ho de sal i pega-li un altre colp de pebre negre. Pela unes avellanes, torra-les lleugerament en una paella sense greix i pica-les, però que en queden trossets grans.
4. Servix la crema de carabassa en bols individuals i acompanya’ls amb els brots de ruca i les avellanes.
Energía
188.48Kcal
Proteïnas
2.43 g
Greixos
11.94 g
Sucres
7.25 g
HDC
12.37g
SAT
1.88 g
MONO
8.38 g
POLI
1.31 g
Colesterol
0g
Fibra
3.23g
Pollastrons amb mel, mostassa I Panses
Ingredients (2 persones)
- 400 g de pollastrons
- 100 g de cansalada ibèrica
- 100 g panses de Corint
- 40 ml d’oli d’oliva verge extra
- 50 ml miel
- 20 g mostassa a l’antiga
- 20 cc Pedro Ximénez
- 50 ml d’aigua
- Sal i pebre al gust
Preparació
1. Neteja els pollastrons de possible greix i plomes. Seguidament, pica la cansalada a dauets i posa les panses amb aigua per a hidratar-les de manera exprés en un bol durant un minut. Unix la cansalada i les panses i ompli els pollastrons salpebrats per dins. Precalfa el forn a 180ºC amb calor a dalt i a baix.
2. En una font refractària tira la mitat de l’oli, col•loca els pollastrons farcits i reserva’ls. En un bol mescla la mel, la mostassa, el Pedro Ximénez i la resta de l’oli, i aboca-ho per damunt dels pollastrons. Cuina-ho al forn durant 40 minuts, afegint part dels 50 mil•lilitres d’aigua reservada si veus que van quedant secs.
Energía
600Kcal
Proteïnas
46.36 g
Greixos
33.64 g
Sucres
26.67g
HDC
26.83 g
SAT
8.94 g
MONO
17.3 g
POLI
4.85 g
Colesterol
152.25g
Fibra
1.7
Tiramisú de Mango
Ingredients (4 persones)
- 250 g de mango
- 200 g de iogurt grec
- 80 g de melindros
- 300 g de formatge mascarpone
- Cafè al gust
- 10 g de cacau en pols pur
Preparació
1. Mescla en un bol els iogurts grecs amb el mascarpone. Bat-ho amb les varetes fins que en quede una crema homogènia. Una vegada feta la crema, deixa-la reposar en la nevera durant uns 5 minuts.
2. Mentre la crema reposa, talla els laterals del mango i fes-li marques formant una quadrícula per a tallar-ne la carn a dauets. Al mateix temps, prepara els gots on serviràs les postres i col•loca al fons de cada un una capa de melindros.
3. Amb una brotxa, humiteja les galletes amb café i trau la crema de la nevera per a posar-ne la primera capa en els gots. És important que es faça amb cullereta per a no tacar les vores del got, ja que l’efecte de les capes és molt vistós.
4. Sobre la capa de melindros ves posant, successivament, capes de crema de mascarpone i el mango a dauets, alternant-ne l’una i l’altra. Acaba amb una capa de mascarpone i empolvora-ho amb galletes triturades, per a donar un poc de cruixent, i amb cacau en pols.
Energía
315Kcal
Proteïnas
4.9 g
Greixos
23.38 g
Sucres
16.72g
HDC
21.23g
SAT
12.64g
MONO
6.11g
POLI
0.74g
Colesterol
60.9g
Fibra
4.08g