Receptes amb fruita per a l’estiu
Les receptes amb fruita són variades i perfectes per a disfrutar a l’estiu. Et portem els millors plats perquè disfrutes d’un menjar refrescant.
hui mengem
Compartix
Amb l’arribada de l’estiu, sempre tenim més ganes de fer plans a l’aire lliure, descobrir la naturalesa i, per què no, els aliments que ens oferix esta època de l’any.
Algunes persones, potser per la calor, tendixen a menjar més fruita a l’estiu que en altres estacions, ja que són una bona opció per a refrescar-nos. Un meló madur i dolç, una figa turgent, una bresquilla al punt… ens fan, simplement, disfrutar. No necessiten res per a millorar-ne el sabor i la textura natural.
A més, la seua combinació amb verdures és infinita i sorprenent. Es poden utilitzar com a entrants en sopes fredes o en ensalades fresques delicioses, i no només afigen l’accent dolç intensificant el sabor de diversos plats, sinó que l’alt consum està vinculat a grans beneficis en la nostra salut. Són una part integral d’una dieta saludable, i el fet d’incloure-les diàriament promou una disminució del consum d’aliments hipercalòrics, greixos, sucres lliures i sodi.
El gran benefici de reunir fibra, aigua, vitamines i minerals és fonamental per a ajudar a previndre l’aparició de malalties cardiovasculars, obesitat, diabetis de tipus 2 i alguns tipus de càncer.
Molt poques fruites exigixen una cocció complicada o llarga, i la majoria no la necessiten en absolut. Representen un d’eixos ingredients versàtils, que brinden l’ocasió de delectar-se amb cada preparació on estan presents.
Siga com siga l’estació o l’ocasió, disfrutar d’una bona peça de fruita és una decisió magnífica.
ENSALADA DE MELÓ D’ALGER AMB FORMATGE FETA
Ingredients (4 persones):
- 200 g de fesols de soja fresca
- 200 g de faves
- 200 g de formatge feta
- 120 g de pésols en la baina
- 5 g de timonet
- ½ meló d’Alger menut
- 40 ml d’oli d’oliva extra verge
Preparació:
- Posa aigua en una cassola gran i calfa-la fins que comence a bullir. Afig els fesols de soja i les faves. Escalda-les durant 2 minuts.
- En una altra olla, posa a bullir aigua amb sal i escalda els pésols, pelats prèviament, durant 30 segons. Escorre’ls i passa’ls per davall de l’aixeta d’aigua freda; després, torna’ls a escórrer.
- Talla les baines dels pésols per la mitat. Afig-les al bol amb els fesols de soja.
- Trau la pell del meló damunt d’un bol per a arreplegar-ne el suc. Talla’n la polpa a triangles i esprem-ne alguns trossos en un bol xicotet per a obtindre, aproximadament, 3 cullerades de suc. Incorpora els triangles de meló amb les faves al bol d’ensalada. Mescla l’oli amb el suc de meló i aboca’l sobre l’ensalada.
- Empolvora els fesols de soja, les faves, els pésols i el meló d’Alger amb el formatge feta i el timonet.
Energía
313 Kcal
Proteïnes
14 g
Greixos
23,8 g
Sucre
4,17 g
HDC
10,7 g
SAT
10,18 g
MONO
11 g
POLI
1,61 g
Colesterol
50 g
Fibra
4,37 g
BATUT DE REMOLATXA, TOMACA I PERA
Ingredients (1 got)
- 80 g de remolatxa
- 240 g de tomaca
- 60 g de pera
Preparació
- Posa la fruita i la verdura en la nevera el dia anterior perquè estiga fresqueta.
- Quan comences amb la recepta, trau la remolatxa, la tomaca i la pera de la nevera, talla-les a trossos mitjans i introduïx tota la polpa en un got de liquadora.
- Remena-ho bé amb la liquadora o el robot de cuina fins a formar un suc.
- Col·loca la beguda en un got i servix-la immediatament.
Energía
86,30 Kcal
Proteïnes
3,32 g
Greixos
0,25 g
Sucre
17,47 g
HDC
17,60 g
SAT
0 g
MONO
0 g
POLI
0,25 g
Colesterol
0 g
Fibra
6,41 g
SOPA ESTIUENCA DE FRUITES
Ingredients (4 persones)
- 400 g de meló de tot l'any
- 200 g de meló d'Alger
- 240 g de bresquilla
- 2 iogurts naturals
- 3 fulles d'herba-sana
Preparació
- Amb un buidador menut prepara les boles de la bresquilla, i amb un de més gran, les dels melons d’Alger i de tot l’any.
- Distribuïx les boles de fruita en un plat fins al moment d’emplatar i conserva’l tapat en la nevera.
- A continuació, fes la sopa triturant les restes del meló de tot l’any amb els dos iogurts naturals.
- Col·loca les boletes repartides en quatre plats i distribuïx unes fulles d’herba-sana. Aboca per damunt la sopa de iogurt i servix-ho immediatament.
Energía
68,39 Kcal
Proteïnes
3,36 g
Greixos
0,19 g
Sucre
13,30 g
HDC
13,30 g
SAT
0,07 g
MONO
0,09 g
POLI
0 g
Colesterol
0,60 g
Fibra
1,47 g