Receptes amb fruita per a l’estiu 

Les receptes amb fruita són variades i perfectes per a disfrutar a l’estiu. Et portem els millors plats perquè disfrutes d’un menjar refrescant.

hui mengem

Compartix


Amb l’arribada de l’estiu, sempre tenim més ganes de fer plans a l’aire lliure, descobrir la naturalesa i, per què no, els aliments que ens oferix esta època de l’any.


Algunes persones, potser per la calor, tendixen a menjar més fruita a l’estiu que en altres estacions, ja que són una bona opció per a refrescar-nos. Un meló madur i dolç, una figa turgent, una bresquilla al punt… ens fan, simplement, disfrutar. No necessiten res per a millorar-ne el sabor i la textura natural. 


A més, la seua combinació amb verdures és infinita i sorprenent. Es poden utilitzar com a entrants en sopes fredes o en ensalades fresques delicioses, i no només afigen l’accent dolç intensificant el sabor de diversos plats, sinó que l’alt consum està vinculat a grans beneficis en la nostra salut. Són una part integral d’una dieta saludable, i el fet d’incloure-les diàriament promou una disminució del consum d’aliments hipercalòrics, greixos, sucres lliures i sodi. 


El gran benefici de reunir fibra, aigua, vitamines i minerals és fonamental per a ajudar a previndre l’aparició de malalties cardiovasculars, obesitat, diabetis de tipus 2 i alguns tipus de càncer.


Molt poques fruites exigixen una cocció complicada o llarga, i la majoria no la necessiten en absolut. Representen un d’eixos ingredients versàtils, que brinden l’ocasió de delectar-se amb cada preparació on estan presents.

Siga com siga l’estació o l’ocasió, disfrutar d’una bona peça de fruita és una decisió magnífica. 


ENSALADA DE MELÓ D’ALGER AMB FORMATGE FETA

Ingredients (4 persones):

- 200 g de fesols de soja fresca

- 200 g de faves

- 200 g de formatge feta

- 120 g de pésols en la baina

- 5 g de timonet

- ½ meló d’Alger menut

- 40 ml d’oli d’oliva extra verge


Preparació:

  • Posa aigua en una cassola gran i calfa-la fins que comence a bullir. Afig els fesols de soja i les faves. Escalda-les durant 2 minuts. 
  • En una altra olla, posa a bullir aigua amb sal i escalda els pésols, pelats prèviament, durant 30 segons. Escorre’ls i passa’ls per davall de l’aixeta d’aigua freda; després, torna’ls a escórrer.
  • Talla les baines dels pésols per la mitat. Afig-les al bol amb els fesols de soja. 
  • Trau la pell del meló damunt d’un bol per a arreplegar-ne el suc. Talla’n la polpa a triangles i esprem-ne alguns trossos en un bol xicotet per a obtindre, aproximadament, 3 cullerades de suc. Incorpora els triangles de meló amb les faves al bol d’ensalada. Mescla l’oli amb el suc de meló i aboca’l sobre l’ensalada. 
  • Empolvora els fesols de soja, les faves, els pésols i el meló d’Alger amb el formatge feta i el timonet.

Energía

313 Kcal

Proteïnes

14 g

Greixos

23,8 g

Sucre

4,17 g

HDC

10,7 g

SAT

10,18 g

MONO

11 g

POLI

1,61 g

Colesterol

50 g

Fibra

4,37 g

BATUT DE REMOLATXA, TOMACA I PERA

Ingredients (1 got)

- 80 g de remolatxa

- 240 g de tomaca

- 60 g de pera

Preparació

  • Posa la fruita i la verdura en la nevera el dia anterior perquè estiga fresqueta.
  • Quan comences amb la recepta, trau la remolatxa, la tomaca i la pera de la nevera, talla-les a trossos mitjans i introduïx tota la polpa en un got de liquadora.
  • Remena-ho bé amb la liquadora o el robot de cuina fins a formar un suc.
  • Col·loca la beguda en un got i servix-la immediatament.


Energía

86,30 Kcal

Proteïnes

3,32 g

Greixos

0,25 g

Sucre

17,47 g

HDC

17,60 g

SAT

0 g

MONO

0 g

POLI

0,25 g

Colesterol

0 g

Fibra

6,41 g

SOPA ESTIUENCA DE FRUITES 

Ingredients (4 persones)

- 400 g de meló de tot l'any

- 200 g de meló d'Alger

- 240 g de bresquilla

- 2 iogurts naturals 

- 3 fulles d'herba-sana

Preparació

  • Amb un buidador menut prepara les boles de la bresquilla, i amb un de més gran, les dels melons d’Alger i de tot l’any.
  • Distribuïx les boles de fruita en un plat fins al moment d’emplatar i conserva’l tapat en la nevera.
  • A continuació, fes la sopa triturant les restes del meló de tot l’any amb els dos iogurts naturals.
  • Col·loca les boletes repartides en quatre plats i distribuïx unes fulles d’herba-sana. Aboca per damunt la sopa de iogurt i servix-ho immediatament.

Energía

68,39 Kcal

Proteïnes

3,36 g

Greixos

0,19 g

Sucre

13,30 g

HDC

13,30 g

SAT

0,07 g

MONO

0,09 g

POLI

g

Colesterol

0,60 g

Fibra

1,47 g