Sorprendre la teua parella amb unes postres en Sant Valentí fetes per tu pot ser igual o millor que qualsevol regal comprat. No et perdes estes receptes tan delicioses.

tema del mes

Compartix

El 14 de febrer es commemora el Dia dels Enamorats o Sant Valentí, una dia en què no falten els regals i els detalls entre parelles. De fet, si alguna cosa ha quedat clara els últims temps és que, més enllà de la il·lusió que pot fer un obsequi material, el temps que es passa junts és, al final, el que més pesa i més es valora. Per tant, preparar un bon sopar és un pla perfecte per a celebrar este dia tan especial.


De receptes de Sant Valentí n’hi ha un fum, però si hi ha alguna cosa que s’endú la palma és sorprendre amb postres de Sant Valentí, ja que el toc dolç és una aposta segura, especialment, en esta cita tan romàntica. Es pot fer un sopar de picadeta o un plat principal deliciós, però sempre cal deixar lloc per a acabar la vetlada amb un exquisit pastís de Sant Valentí que demostre la nostra tenacitat en la cuina. I si no el tens, tampoc et preocupes, ja que hi ha una gran varietat de postres de Sant Valentí fàcils de fer. 


Evidentment, a l’hora de preparar unes postres per Sant Valentí hi ha dos aliments que destaquen sobre la resta: el xocolate i les maduixes. El xocolate, de fet, és un dels productes que més es relacionen amb el plaer. El motiu és que el nostre cervell genera la mateixa substància química quan ingerim xocolate que quan ens enamorem. D’altra banda, a això se suma que les maduixes es consideren un dels productes més afrodisíacs de tots.


Mesclar xocolate i maduixes, per tant, és una aposta segura. Per això s’han convertit en unes d’eixes postres de Sant Valentí fàcils d’executar. L’opció més fàcil és cobrir les maduixes parcialment amb xocolate, però ací et portem una idea per a donar-li un toc un poc més sentimental. 


El primer que hem de fer, òbviament, és aconseguir maduixes i una pastilla de xocolate. Començarem la recepta rentant les maduixes, eixugant-les i tallant-los les fulles. Una vegada ho hàgem fet, fondrem el xocolate al microones o al bany maria. Mentrestant, partirem les maduixes a la llarga per la mitat i ajuntarem les dos parts amb el costat tallat cap per avall, de manera que semble un cor. Unirem les dos mitats amb un furgadents i banyarem cada maduixa en xocolate fos. Després, només quedarà deixar-les refredar, retirar el furgadents i decorar-les al gust. Unes postres boníssimes, tremendament senzilles i molt romàntiques, no creus?




El clàssic que mai falla: el pastís amb forma de cor. Troba tots els ingredients en el teu Consum o en la tenda en línia de Consum

Diuen que els bons clàssics mai no moren, i amb raó. Per això, el pastís de cor per a Sant Valentí és una de les receptes de Sant Valentí que t’has d’apuntar per a sorprendre la teua parella en esta festivitat. Hi ha moltes modalitats de pastís de Sant Valentí amb esta silueta que simbolitza l’amor, per això només hauràs de triar quins ingredients vols potenciar abans de decidir-te per una. En esta ocasió, et portem la recepta d’un pastís de formatge i xocolate per a dos que pots aprofitar per a fer no només per Sant Valentí, sinó sempre que vulgues encisar els teus convidats o família, perquè està boníssima.


Apunta els ingredients que fan falta per a dos persones:

  • Un ou (mida L)
  • 200 g de formatge en crema
  • 40 g de iogurt natural o mascarpone
  • 100 g de xocolate negre
  • 5 ml d’essència de vainilla
  • 5 g de cacau en pols
  • Un pessic de sal
  • 30 g de sucre (opcional)

Pel que fa als passos:

  1. Precalfarem el forn a 170 ºC i greixarem un motle que es desmunte amb forma de cor que tinga uns 12 centímetres (també és important que siga antiadherent). 
  2. Fondrem el xocolate al bany maria i el deixarem refredar.
  3. En un recipient, batrem el formatge en crema escorregut amb l’ou, la vainilla, la sal i el sucre (en cas que n’incorporem). Ho batrem tot lentament fins que tinga una textura i una aparença homogènies. 
  4. Li afegirem el xocolate fos i ho mesclarem amb les varetes fins que obtinguem una pasta cremosa i sense grumolls. Després li afegirem el iogurt o el mascarpone.
  5. Una vegada estiga tot mesclat, ho abocarem al motle, igualant la superfície amb una espàtula.
  6. El posarem al forn durant uns 50 minuts. Si tenim dubtes de quan està fet, podem provar de punxar-lo en el centre amb un furgadents. Quan isca net o lleugerament brut, serà el moment de traure’l.
  7. Deixarem que el pastís es refrede fora del forn abans de traure’l del motle i guardar-lo en la nevera. Per a glacejar-lo per damunt només farà falta tamisar un parell de culleradetes de cacau en pols i mesclar-les bé amb un poc d’aigua tèbia. 

Este pastís de Sant Valentí estarà especialment deliciós acompanyat de fruites roges, melmelada de maduixes, gelat de vainilla o nata muntada casolana. A disfrutar-lo!