Receptes de refrigeris saludables

Comparte

Cigrons cruixents

Ingredients (4 persones)


200 g de cigrons cuits
40 g d’oli d’oliva verge extra
5 g de pebre roig dolç de la Vera
2 g de pebre roig picant de la Vera
2 g de comí molt
1 g de pebre negre
Sal


Preparació


• Precalfa el forn a 180 °C.

• Escorre els cigrons i mescla’ls en un bol amb l’oli d’oliva i les espècies. Salpebra’ls al gust i torna’ls a mesclar.

• Escampa els cigrons en una safata de forn i cuina’ls uns 40 minuts, remenant-los de tant en tant, fins que estiguen molt daurats i cruixents.

Entrepà integral de tomaques "cherry" i anxoves

Ingredientes (4 personas)

200 g de pa integral amb llavors
150 g de tomaques “cherry”
40 g d’oli d’oliva verge extra
40 g de ricotta o brull
2 g de pebre negre molt
120 ml de suc de llima
50 ml vinagre de Mòdena
8 anxoves
8 tàperes

Preparació

• Llava les tomaques, torca-les bé, talla-les en rodanxes o per la mitat i col·loca-les en un bol. Escorre lleugerament les anxoves, pica-les i afig-les a les tomaques juntament amb les tàperes. Tira-hi una miqueta de suc i ratlladura de llima, oli, vinagre, un poc de pebre al gust i mescla-ho bé. Deixa que repose tapat a la nevera.

• Obri els pans i torra’ls lleugerament a la planxa o amb la torradora. Escorre la ricotta i col·loca’n una capa fina en les dos bases de pa. Repartix pel damunt el farciment de tomaca i anxova i corona-ho amb una porció generosa de ricotta. Tira-hi un poc del líquid que haja quedat de la marinada, pebre negre i ratlladura de llima.

Bombons d'avena, poma, llavors i xocolate

Ingredientes (4 personas)

200 g d’avena seca
150 g poma verda ratllada
40 g de coco ratllat
40 g de gotes de xocolate negre (70%)
40 g de mel crua
20 g de llavors de xia


Preparació

• Mescla tot els ingredients en un bol, guarda la mescla en un recipient hermètic i conserva-la en la nevera durant una hora.


• A continuació, prepara’n boletes menudes que podràs conservar en un pot de vidre a temperatura ambient i, si fa molta calor, directament dins de la nevera.