Receptes sanes per a barbacoa
Comparte
Xampinyons farcits
Ingredients (4 persones)
8 xampinyons grans sencers
80 g de crema de formatge
20 ml d’oli d’oliva verge extra
2 g d’espècies al gust
Sal
Preparació
Marina la nit anterior els xampinyons amb suc de llima.
Neteja molt bé els
xampinyons, passant-los per aigua i amb un raspall per a llevar-los la terra i tallant-los la tija.
Mescla el formatge amb les espècies i ompli amb cura els xampinyons. Després, tira-hi un raget d’oli i una miqueta de sal per damunt.
Prepara un paquetet amb paper de plata per a cada xampinyó i col·loca’l sobre la reixeta de la barbacoa. Tardaran entre 10 i 15 minuts a fer-se.
Informació Nutricional (per ració)
Broquetes de salmó
Ingredients (4 persones)
400 g de llom de salmó
40 ml d’oli de sèsam
40 ml de salsa de soja
50 g de pimentó verd
12 tomaques de cirera
Preparació
Talla el llom de salmó en daus i retira’n la pell. Col·loca els daus en un bol i cobrix-los amb una mescla de dues cullerades soperes d’oli de sèsam i tres de salsa de soja, i deixa’ls macerar durant 30 minuts.
Introduïx els trossos de salmó en broquetes, alternant cada dau de salmó amb una tomaca de cirera i un tros de pimentó i torra-ho a la brasa durant dos minuts per cada costat.
Per a evitar que es resseque, quan pegues la volta a les broquetes, arruixa-les lleugerament amb el marinat per a intensificar-ne el sabor..
Informació Nutricional (per ració)
Broquetes de pollastre semidolces
Ingredients (4 persones)
400 g pits de pollastre desossats
80 g cacauets pelats crus
3 alls
120 g de ceba
40 g d’oli de gira-sol
2 vitets secs
2 g de canella mòlta
10 g de sucre
100 ml de suc de llima
2 l llet de coco
Preparació
Tritura els cacauets pelats. Pica la ceba i els alls i salta’ls en un casset amb l’oli fins que queden transparents. Posa-hi la llet de coco, els cacauets mòlts, el sucre, el suc de llima, una mica de sal, els vitets i la canella mòlta. Remena-ho bé. Deixa que la salsa es coga a foc suau durant 10 minuts o fins que es quede espessa i cremosa. Tritura-la amb la batedora perquè es quede molt fina.
Talla els pits de pollastre en daus i munta les broquetes, col·loca-les sobre una safata i cobrix-les bé amb la salsa. Deixa que reposen en fred mitja hora, com a mínim. Reserva la salsa sobrant.
Torra les broquetes, afegint un poc més de salsa de tant en tant. Pega’ls la volta a mitjan cocció. Quan estiguen ben daurades per les dues cares, retira-les i servix-les.
Informació Nutricional (per ració)
El salmó un peix molt nutritiu i saborós, essencial en la nostra dieta
Tipus de carn: quin és millor per a cada plat?
La carn de conill, baixa en calories i colesterol
Ací hi ha tomaca! Guia per a saber quina tomaca és millor per a cada plat
Així es prepara la fusta de formatges perfecta
Planifica tus recetas
Visita el Planificador de Consum
Planifica tus recetas