Maskne: l’acne provocada per la mascareta 

La mascareta s’ha convertit en un complement més a l’hora d’eixir de casa, però el seu ús pot provocar canvis en la pell. Et contem més coses sobre el maskne.

SALUT I BELLESA

Compartix



Què és el maskne?

El maskne és el nou problema en la pell que s’estan trobant molts dermatòlegs en l’actualitat, i respon a l’acne produïda en la zona que cobrix la mascareta: nas, boca, barbeta i la part més baixa del mentó.
La fricció de la mascareta, a més del fet de dur la zona durant tanta estona tapada sense deixar-la respirar i acumulant la humitat, son els motius pels quals la nostra pell es danya i reacciona amb brots d’acne, enrogiments o irritació. Una situació que es pot agreujar si, a més, no s’usen els productes adequats o no es té una cura especial de la pell, i d’esta zona en particular.


Si per necessitat laboral o social hem de dur-la durant moltes hores seguides, els experts recomanen fer un descans breu i retirar la mascareta durant 5 o 10 minuts per cada hora que la duguem posada, sempre que puguem apartar-nos a un lloc segur i mantindre la distància recomanada.

Si utilitzem una mascareta de tela, hem de llavar-la regularment per a eliminar restes de gèrmens, suor i altres components

Com es pot tractar l’acne en la barbeta i les zones afectades?

  1. Neteja facial. Intensificarem la neteja facial; no cal utilitzar productes molt agressius, però sí que és moment d’incorporar estes noves rutines de neteja almenys dos vegades al dia, de matí i de nit.
  2. Hidratació. Ara és més important que mai mantindre la pell ben hidratada per a conservar la barrera protectora de la pell. Això sí, hem d’usar els productes més grassos per a la nit. Haurem d’adaptar la crema a cada tipus de pell. Per a pells grasses, convé triar un gel oil free. Per a la mixta o normal, una loció. I per a la pell seca, una textura més crema.
  3. Evitar productes agressius com ara àcids i exfoliants. Si usem productes amb àcids o retinols podem deixar de fer-ho durant un temps o deixar-los per a la nit, ja que poden afavorir la irritació.
  4. Evitar maquillatges. Hem de reduir l’ús de maquillatge mentre s’utilitza la mascareta, ja que les seues formulacions poden obstruir els porus. Si sumem la humitat podria afectar la producció de sèu i, com a conseqüència, causar-ne l’obstrucció.
  5. Elecció de la mascareta adequada. Seguint sempre les indicacions sanitàries i respectant les normes UNE corresponents de protecció, hem de tindre en compte que, si utilitzem una mascareta de tela, hem de llavar-la regularment per a eliminar restes de gèrmens, suor i altres components que s’acumulen en la pell i creen impureses. Si, per contra, la nostra mascareta és d’un sol ús, la utilitzarem únicament durant el temps recomanat i després la canviarem per una de nova.
  6. Si ja tenim indicis d’este tipus d’acne, el millor és que consultem un especialista perquè ens ajude amb el tractament adequat.