Consells per a l'estiu

Quan arriba l’època estival, qualsevol precaució és poca per a evitar colps de calor, picades, sobreexposició al sol o altres contratemps. Seguix els nostres consells i disfruta d’un estiu segur!

SALUT I BELLESA

Compartix

9 consejos para un verano más seguro

1. Alerta amb el sol

Per a evitar marejos, cremades o colps de calor, és important posar-se un barret i crema solar, també roba fresca i ingerir líquid abundant. També es recomana no prendre el sol entre les 11 i les 14 hores, renovar el protector solar amb freqüència i posar-se ulleres de sol amb protecció UV.

2. Talls

Assegurem-nos que les superfícies, sobretot enplatges i piscines, que és on més temps passem sense sabatilles, estiguenlliures d’elements que puguen provocar talls o lesions. Extremem la precaució, sobretot, si hi ha xiquets menuts.

3. Picades

Convé evitar, en la mesura possible, que ens pique qualsevol insecte. Però moltes vegades és inevitable. En el cas que comencem a notar inflamació en la pell, inflor, dolor o picor, ens podem llavar la zona amb aigua i sabó, aplicar-nos una miqueta de gel amb una tovalla i posar-nos alguna crema antiinflamatòria i antihistamínica.

4. Hidratació

És una part molt important per a evitar marejos i colps de calor. Intenta beure almenys 2 litres d’aigua al dia i mantín una dieta equilibrada en la qual predominen els aliments frescos. Evita també els menjars abundants.

5. A la piscina i a la platja

Vigila els xiquets en tot moment i no els deixes sols dins de l’aigua, o a prop. A més, respecta les dos hores de pausa entre la menjada i el temps de bany, per a evitar talls de digestió, i vés alerta amb els esvarons.

6. Aliments i calor

Durant l’estiu és quan s’ha d’extremar al màxim la cura dels aliments amb la finalitat d’evitar les intoxicacions alimentàries. No trencar la cadena de fred, descongelar-los sempre dins de la nevera i evitar l’ús d’ous, salses o cremes si hem d’estar a l’aire lliure contribuïxen a millorar la seguretat alimentària.

7. La hora del baño 

Es recomana entrar a l’aigua a poc a poc, sobretot després d’haver pres el sol, nadar on toquem terra i evitar joc perillosos o bromes com jugar a ofegar-se, que poden causar danys cervicals i d’esquena.


8. La roba

És millor posar-se roba fresca, preferentment de cotó i de colors clars. Estos no absorbeixen tant la calor i permeten que la pell transpire, factor indispensable per a combatre millor la calor. No t’oblides del barret quan estigues exposat directament al sol.

9. Si tenim aire condicionat

És un dels millors aliats per a combatre la calor, però també un dels elements amb què hem d’anar més alerta per a evitar els colps de calor. No l’hem de tindre a menys de 22ºC, tant a casa com al cotxe, perquè la diferència amb la temperatura de l’exterior no siga massa brusca.