ÀLEX MARTÍN

ELS CINC DE

Compartix


Per la realització d’este reportatge, Àlex Martín i Consum entreguen 500 € a Dermalawi.


Àlex Martín (Barcelona, 1974) és professor de Llengua i Literatura Catalanes, i codirigix el Congrés de Novel·la i Cinema Negre de la Universitat de Salamanca, ciutat on residix actualment. La novel·la negra i policíaca (tant en català com en castellà) vertebren una part important de la seua activitat investigadora. És autor i col·laborador en diverses publicacions, també dirigix la col·lecció Crims.cat (dedicada a la novel·la negra en català) de l’editorial Alrevés i impartix conferències en diferents parts del món.

Ací van els seus “cinc de”: 


  

PLÀTAN

Sempre comence el dia amb un plàtan. És un dels aliments preferits en el meu dia a dia. És fàcil de menjar, saborós i està ple d’energia per a preparar-te per a un dia ple de vitalitat. És ideal per als amants de l’esport, com jo. Està replet de minerals i protegix el cor. A més de tots els valors nutricionals que té, combina perfectament amb altres fruites, és fàcil de portar i és una delícia per al paladar.

  

ALVOCAT

M’encanta esta fruita. M’encanta menjar alvocat de nit, mesclat amb dacsa, tonyina i encisam. Està boníssim i, a més, té unes propietats molt interessants com, per exemple, controlar el sucre en la sang i enfortir el sistema immunitari.

  

PEBRE

És una de les meues espècies preferides. No puc obviar-lo en pràcticament cap plat que consumisc. A més del sabor picant que té, també està ple de matisos. És un gran acompanyant per a tota classe de menjars, la pasta, la carn o el peix. Vos aconselle un poc de pebre sobre el formatge curat, una delícia!

  

OLI D'OLIVA

El meu record del menjar de la infància és l’oli d’oliva. És el meu aliment preferit. M’agrada amb el pa i amb qualsevol plat que em prepare en casa. Recorde la meua iaia i ma mare fent pa torrat en casa amb sal i oli d’oliva totes les nits.

  

PERNIL IBÈRIC

És un altre dels meus ingredients preferits; menjaria pernil a tothora. Tinc la sort de viure a Salamanca i de poder disfrutar-lo diàriament. Mai em canse de menjar-ne.