Tipus de protectors solars

Saps quins són els tipus de protectors solars que hi ha? No saps quin has de triar? Troba l’ideal per a la cara i el cos en moment.

a examen

Compartix


És important triar el protector solar que s’adapte millor a les nostres necessitats i tipus de pell i seguir sempre totes les indicacions per a aplicar-lo correctament i poder garantir-ne una acció efectiva. Protegir-nos la cara i el cos del sol és fonamental per a mantindre la pell sana i bonica!

Protectors solars per a la cara

  • En crema o loció: solen tindre una textura lleugera i s’absorbixen fàcilment en la pell de la cara. Oferixen una cobertura uniforme i són ideals per a usar-los a diari. A més de proporcionar protecció, molts també oferixen hidratació i altres beneficis com ingredients antioxidants.
  • En gel: indicats per a persones amb pell grassa o propensa a l’acne, ja que tendixen a ser menys comedogènics i no obstruïxen els porus. Els gels solars s’absorbixen ràpidament en la pell sense deixar una sensació grassa, per això són perfectes per a utilitzar-los davall del maquillatge. Gràcies a esta textura, són una bona opció per a protegir-nos quan practiquem activitats a l’aire lliure.
  • En pólvores: són una opció innovadora. En forma de pólvores soltes o compactes, s’apliquen amb una brotxa o una esponja. Adequats per a retocar-se ràpidament durant el dia, ja que es poden aplicar fàcilment sobre el maquillatge sense alterar-lo. Generalment tenen un factor de protecció solar (SPF) més baix, per tant es recomana usar-los en combinació amb altres protectors solars.
  • Amb color: oferixen una doble funció, protecció solar i cobertura lleugera per a unificar el to. Solen estar disponibles en format crema o base amb protecció solar. Recomanables per a qui preferix una aparença més natural o qui vol simplificar la rutina de maquillatge.



Protectors solars per al cos

  • En crema: és el format més clàssic i popular. Es tracta d’una crema que s’aplica sobre la pell per a protegir-la dels rajos UV. Són els més aconsellables per a persones amb pell seca o normal, ja que els aporta hidratació. Les cremes solen ser molt efectives per a protegir la pell, ja que tenen una consistència més densa i poden crear una barrera més duradora contra els rajos UV. El contrapunt és que ens poden deixar una sensació més pesada en la pell.
  • En esprai: són còmodes i fàcils d’aplicar. Es vaporitzen directament sobre la pell i s’escampen amb un massatge lleuger. Són els més recomanables per a cobrir àrees grans o de difícil accés. Tanmateix, és important que ens assegurem d’aplicar-nos-en una quantitat adequada i, sobretot, uniforme per a obtindre una protecció efectiva.
  • En gel: és un format lleuger i fresc que s’absorbix ràpidament en la pell. És el més indicat per a persones amb pell grassa. A més, sol tindre una textura refrescant que és molt agradable en estiu, sobretot quan practiquem exercici a l’aire lliure.
  • En barra: són compactes i fàcils de transportar. Es presenten en forma sòlida i es fan lliscar directament sobre la pell. Són els més adequats per a l’aplicació precisa en àrees específiques, com els llavis, el nas, les orelles i les cicatrius. També són convenients per a portar-los damunt perquè poden ser molt útils per a retocar-nos ràpidament durant el dia.
  • En oli: contenen filtres solars i olis nutritius que ens ajuden a mantindre la hidratació de la pell i realcen el bronzejat. Oferixen una sensació suau i sedosa en la pell. És important recordar que els olis solars generalment tenen un factor de protecció solar (SPF) més baix i no han de substituir els protectors solars tradicionals quan necessitem una protecció intensa.



5 consells bàsics per a protegir-nos

  1. Aplicar i repetir: és aconsellable utilitzar protector solar almenys mitja hora abans de l’exposició. No t’oblides les àrees com els llavis, orelles, coll o empenyes, ni tampoc de repetir l’aplicació cada dos hores, especialment si et banyes o fas exercici físic.
  2. Evitar les hores punta de radiació: entre les 12 i les 16 hores les temperatures són extremes i el sol és més intens. Es recomana evitar l’exposició directa.
  3. Mantindre-la tot l’any: es recomana mantindre la protecció solar amb independència de l’exposició i la intensitat del sol. Si és possible, utilitzar factor 50 o pantalla total.
  4. Utilitzar-ne també a la muntanya: s’han de mantindre les precaucions, encara que estiguem en el camp o en una zona de muntanya.
  5. Reforçar: és aconsellable completar la protecció amb complements com ulleres de sol i gorres i triar roba de teixits lleugers, preferiblement de cotó.