Endolcir de manera saludable: alternatives al sucre

Els endolcidors naturals són ideals per a reemplaçar el sucre d’una  manera saludable. Et contem quins són els preferits i les seues propietats

saber comprar

Compartix


En el café, en el desdejuni, en les postres… En més quantitat o en menys, el sucre es troba molt present en la nostra alimentació al llarg del dia i, encara que siga l’endolcidor natural més conegut i consumit arreu del món, els últims anys s’ha demostrat que el consum excessiu de sucre refinat pot arribar a ser perjudicial per a l’organisme a llarg termini. Encara que el problema no està en el sucre si no en les quantitats immenses que n’ingerim, moltes persones opten per prescindir-ne i consumir menys dolços. De tota manera, si no estàs disposat a renunciar a la teua part més llépol però vols moderar el consum d’este tipus de condiment, a continuació et descobrim 5 edulcorants naturals que t’ajudaran a continuar disfrutant del menjar… sense renunciar a res!

Descobrix 5 alternatives naturals al sucre refinat 

Encara que el sucre moré, l’estèvia  i la fructosa s’han posicionat com les opcions principals per a substituir este condiment dolç, hi ha altres edulcorants naturals que complixen la mateixa funció i que estan igual de bons. Pren nota! 

  1. Sucre de coco: s’obté del nèctar de la flor del cocoter i, encara que és una font de sucres lliures que s’han de reduir en la dieta, té un percentatge menor d’hidrats simples que el sucre. El sabor és molt paregut al caramel. 
  2. Mel: es tracta d’un aliment produït per les abelles amb el nèctar que liben de les flors. Un edulcorant amb un alt nivell nutricional! Descobrix-ho ací
  3. Xarop de pitera: es tracta d’un edulcorant vegetal, molt semblant a la mel, que s’extrau de les fulles de la pitera. Apte per a la dieta vegana!
  4. Fruites madures i fruites deshidratades: les fruites són l’edulcorant natural per excel·lència, a més… carregat de vitamines i minerals. Més sa, impossible! Els últims anys el plàtan i el dàtil s’han convertit en els protagonistes principals de les receptes de rebosteria més saludables i demanades. 
  5. Canella: o t’encanta o l’odies. El sabor intens i l’aroma característica fan que la canella siga, amb la vainilla, la reina de la rebosteria. Descobrix totes les propietats de la canella ací. 

Xicotets trucs per a reemplaçar el sucre al llarg del dia 

  • Desdejuni: en comptes d’afegir sucre a la llet, prova de substituir la teua llet tradicional per una altra que siga un poc més dolça, com la beguda de coco, la beguda d’avena o la beguda d’arròs. La llet i les begudes vegetals tenen una quantitat de sucre similar, però t’evitaràs afegir-hi sucre, i així reduiràs consumir-ne a diari.
  • Esmorzar: opta per substituir la culleradeta de sucre blanc del café amb llet per una de canella o vainilla.
  • Dinar: a l’hora de prendre un dolç després de dinar la millor opció sempre és la fruita, però si t’abellix caure en la temptació de menjar un poc de rebosteria prova d’elaborar els teus pastissos o dolços amb edulcorants naturals, com el xocolate pur, el plàtan madur, la poma, les figues o els dàtils. Les possibilitats són infinites!