Propietats de la canella

La canella és una espècia que s’utilitza per a nombroses receptes iinfusions. Coneixes els beneficis i les propietats de la canella? Hui te’ls contem

els frescos

Compartix

La canella és una de les espècies més apreciades i amb més propietats que hi ha. L’ésser humà l’ha utilitzada en la seua dieta des del 2500 aC, a la Xina. Els àrabs també la usaven per aromatitzar les seues carns.

La canella s’extrau de l’escorça del canyeller i, a més de servir per a condimentar els plats, també es pot preparar en forma de te.

Beneficis de la canella? A grapats.

Per dir-ne només un, la canella és rica en minerals. Una sola culleradeta ja ens aporta calci, magnesi, potassi i antioxidants com la vitamina A i C, que contribuïx al funcionament normal del sistema immunitari.

Quins beneficis té la canella?

Els beneficis de la canella són molts i variats. Pren nota perquè no se te n’escape cap:

 

  1. No té pràcticament calories. Una cullerada menuda té al voltant de 6 calories. De fet, la canella servix per a acompanyar  dietes de dèficit calòric en les quals es pot voler potenciar el sabor dels menjars. Este és un dels beneficis de la canella més destacats.
  1. El millor aliat dels diabètics. Com que és una espècia tan dolça, és ideal per a acompanyar als nostres plats sense necessitat d’utilitzar sucres.
  1. És anticoagulant. Què vol dir açò? Que la canella fa que la sang circule millor pel nostre cos gràcies a la cumarina. Per esta mateixa raó, això sí, és recomanable que no en consumisquen les persones que estan sotmeses a algun tipus de tractament amb medicació anticoagulant.

Reduïx la gana. És rica en fibres, per això la canella serveix per a aconseguir  una sensació de sacietat per més temps.

  1. Les infusions de canella, el teu nou descobriment. Quins són els beneficis del te de canella? Molts. Per exemple, la canella, quan es mescla amb gingebre, adquirix propietats expectorants, que ens aclarixen el nas i alleugen els problemes respiratoris. Entre altres beneficis del te de canella, destaca que facilita la digestió.

Podrem ingerir la canella tant en pols com en brut. Les dos formes tenen exactament els mateixos beneficis, l’única diferència està en la presentació. A més, la canella té propietats relaxants.

La canella, però, a més de propietats, també té algunes contraindicacions. No es recomana que en consumisquen les dones embarassades, i també cal tindre una cura especial a l’hora de consumir-ne si es tenen úlceres intestinals o problemes cardíacs. Com tot, en l’equilibri i la mesura hi ha la clau.