Menú de Salaons
Comparte
Tapa d'alvocater amb anxoves i vinagreta d'olives negres
Ingredients (4 persones)
160 g de pa (tallat en llesques)
120 g d’alvocat
240 g de tomaques
8 anxoves en salaó
50 g d’olives negres sense pinyol
12 g de escalunya
80 ml d’oli d’oliva verge extra
10 ml de vinagre poma
Preparació
Talla el pa en les racions desitjades i, de manera opcional, torra-les molt lleugerament, sense que arriben a agafar color.
Pela l’alvocat i talla’l en rodanxes. Com que s’oxida ràpidament, convé preparar-lo just en el moment de servir-lo.
Per a presentar-ho, servix sobre el pa les rodanxes d’alvocat, a continuació col·loca-hi les anxoves i les llavors de tomaca. Finalment, rega-ho amb la vinagreta d’olives negres de manera que adobe tots els ingredients d’este mos.
Preparació de la vinagreta
Pela l’escalunya, pica-la tan fina com pugues i reserva-la. A continuació, pica les olives negres sense el pinyol.
Col·loca en un bol l’oli d’oliva verge extra i el vinagre (el de xerés també li va molt bé), mescla-ho bé i incorpora-hi les olives i l’escalunya picada. Torna-ho a mesclar i disposa la vinagreta d’olives en un recipient.
Informació Nutricional (per ració)
Moixama en ensalada
amb pinya
Ingredients (4 persones)
80 g de mojama
80 g de piña natural en rodajas
100 g de canónigos
60 g de cebolla tierna
40 ml de aceite de oliva extra virgen
Preparació
Talla la moixama en làmines fines, rega-les amb oli d’oliva i reserva-les. Talla dues rodanxes de pinya en trossets menuts, neteja els canonges i pela la ceba i pica-la. Mescla en un bol els canonges, la pinya trossejada i la ceba.
Col·loca com a base en cada plat una rodanxa de pinya, col·loca-hi al damunt un motle d’emplatar circular i ompli’l amb l’ensalada de canonges, i disposa la moixama al voltant de la rodanxa de pinya.
Rega l’ensalada de moixama amb un fil d’oli d’oliva verge extra.
Informació Nutricional (per ració)
Abadalejo amb salsa
d'ametles
Ingredients (4 persones)
4 lloms d’abadejo dessalat
100 g d’ametles pelades torrades
20 g de pa
5 alls
Brins de safrà
80 g de ceba
1 litre de tomaca triturada
50 ml de vi blanc
40 ml d’oli d’oliva
Preparació
El primer és preveure que cal dessalar l’abadejo amb el temps suficient, deixant-lo en aigua amb la pell cap amunt, durant 24 o 36 hores i canviant-li l’aigua cada 8 hores.
Pela els alls i talla’ls en làmines fines. Daura’ls lleugerament en una paella amb 1 cullerada d’oli i retira’ls.
Frig el pa en el mateix oli i retira’l també. Agrega una cullerada d’oli a la paella i frig les ametles.
Prepara una picada al morter o al robot amb els alls, la llesca de pa, el safrà, la meitat de les ametles i un pessiguet de sal. Alleugerix la mescla amb 2 cullerades de vi i una mica d’aigua.
Calfa 2 cullerades d’oli en una paella que puga anar també al forn i ofega-hi la ceba pelada i picada. Agrega-hi la tomaca i prosseguix la cocció uns 8 minuts més. Incorpora-hi la picada i remena-ho.
Precalfa el forn a 180 ºC. Col·loca els lloms d’abadejo, rentats i secs, sobre la salsa i posa-hi la resta del vi. Fica-ho al forn uns 15 minuts. Quan falten quatre o cinc minuts afig la resta d’ametles i servix-ho de seguida.
Informació Nutricional (per ració)
Planifica tus recetas
Visita el Planificador de Consum
Planifica tus recetas