Jocs per a gossos: mascotes felices

 El joc és una de les principals ferramentes d’aprenentatge per als nostres gossos amb les quals, a més de divertir-se, obtenen molts beneficis. És important estimular i connectar amb la nostra mascota. Per això, ací et duem una sèrie de jocs perquè els faces amb el teu gos i vos divertiu junts.

mascotes

29 juny 2020

Compartix


Per què és important jugar amb les mascotes?

Els animals domèstics viuen en un ambient segur on les seues necessitats bàsiques queden cobertes: alimentació, higiene, salut, habitatge… Tot i això, moltes vegades, els humans, per desconeixement o falta de temps, oblidem una part molt important per al benestar de les nostres mascotes. Es tracta de les seues necessitats com a espècie; és a dir, segons l’animal, córrer per la muntanya, caçar, rastrejar, perseguir, mossegar, rosegar, rascar…

Per això, és molt important jugar amb les mascotes, ja que en el joc podem proporcionar a l’animal activitats similars a les que farien en el seu hàbitat natural, fet que els permet desenvolupar-se també de manera equilibrada i feliç.

És important saber que, per a alguns animals com els gossos, el joc amb els de la seua espècie, sobretot, en l’etapa de cadells, és fonamental per a la seua salut física i emocional i per a desenvolupar-se com a gossos. Però també nosaltres, en casa, podem jugar amb les nostres mascotes i oferir-los jocs que els estimulen.


 Com puc jugar amb el gos en casa?

Hi ha molts jocs que podem fer en casa amb els nostres gossos. Per a triar l’adequat només hem d’observar el joc o joguet que els motiva més. A continuació vos recomanem alguns dels jocs més divertits:


-Amagar-se. Consistix a mantindre el gos en un lloc quiet i amagar-nos per la casa. Quan ja ens hem amagat, li diem “on estic?”. I ens ha de trobar olorant per tota la casa.

- Buscar premis per la casa. Consistix a amagar premis (menjar que faci bastant d’olor, com ara una salsitxa) per tota la casa i donar al gos l’orde de “busca”.

- Joguet interactiu. En el mercat hi ha molts joguets interactius on es fiquen llepolies (salsitxes o boletes del seu pinso) perquè ells, pensant, aconseguisquen eixos premis i se les puguen menjar. També es poden elaborar en casa, per exemple amb caixes de cartó o amb botelles d’aigua buides.

- Estira i afluixa amb mossegadors. Este joc estimula molt i també divertix i cansa els gossos. Motivem el gos amb un mossegador o corda, que mossegarà per un extrem mentre nosaltres estirem de l’altre.

- Entrenament. Podem dedicar l’estona de joc perquè el gos aprenga algunes ordes, com ara assenta’t, quiet, fora, entra, solta, al lloc…

- Doga. Cada vegada està més de moda. Esta activitat relaxa l’animal, el permet expressar-se lliurement i crea molt de vincle amb el seu amo, ja que compartixen espai i matalafet sense ordes ni obediència, només des del respecte i el gaudi.

- Música i massatge per a relaxar després del joc. Nosaltres hem de marcar sempre el començament i el final del joc. Una manera molt interessant de marcar el final és amb un poc de música tranquil·la i un massatge relaxant.