Menú Tex-mex

Comparte

Chalupas mexicanes

Ingredients (4 persones)

250 g de vedella cuita i esmicolada
250 g de tomaques verdes
2 xilis verds per a salsa
250 g de tortillas de dacsa
50 g de ceba
1 all
40 g d’encisam
80 g de formatge fresc
Sal
Pebre


Preparació

Elabora la salsa triturant, en un mateix recipient, les tomaques, la ceba, l’all, els xilis verds, sal i pebre. Reserva-la.
Frig les tortillas, distribuïx la carn al seu interior i cobrix-ho amb la salsa.
Per a servir-ho, adorna-ho amb el formatge fresc esmicolat i fulles d’encisam.


Informació Nutricional (per ració)

Corona de fríjol

Ingredients (4 persones)

125 g de llom de porc
250 g de fríjol bayo
   (color café clar) cuit
2 tortillas de dacsa fines
50 g de mantega
20 g de farina de blat
1 chipotle (varietat de xili)
   en vinagre
20 g de ceba picada
120 g de tomaca
30 g de formatge curat
60 g de ravenets
2 g d’orenga



Preparació

Cuina en una paella la ceba picada amb la mitat de la mantega i tira-hi la farina. Quan esta comence a daurar-se, tira-hi els frijoles, prèviament mòlts. Afig-hi el suc de chipotle i l’orenga i cuina-ho fins que s’espessisquen. En acabant, aboca la mescla en un motle de corona, untat prèviament amb mantega calenta. Prepara el farciment esmicolant el llom de porc cuit i frig-lo després amb mantega. Afig-hi la tomaca, rostida al forn i mòlta amb el chipotle, sala-ho i deixa-ho reposar. Col·loca el farciment en el motle. Cobrix-ho amb més frijoles i fica el motle al forn a 250 ºC durant mitja hora. Una volta transcorregut el temps, servix-ho en un plat i decora-ho amb el formatge esmicolat per damunt. Talla els ravenets, en forma de flors, i espolsa’ls pel voltant. Servix-ho de seguida.


Informació Nutricional (per ració)

Atole ametlat

Ingredients (4 persones)

1 l de llet desnatada
1 canonet de canella
150 g de farina de dacsa
250 g d’ametles mòltes
100 g de sucre.
Canella mòlta


Preparació

Posa la llet a bullir amb uns canonets de canella. Afig-hi la farina de dacsa diluïda en una miqueta d’aigua, remenant perquè no es creme.
Després que la mescla haja bullit 5 minuts, afig-hi les ametles, el sucre i la canella, i fes-ho bullir 15 minuts a foc lent. Servix-ho molt calent.


Informació Nutricional (per ració)