Receptes de cuina senzilla
i sorprenent

Comparte

Carxofes
amb cloïsses


Ingredients (4 persones)

16 carxofes
1/2 kg de cloïsses
30 g de farina
200 ml de cava
100 g de llima
5 g de julivert
1 all
Sal


Preparació

Neteja les carxofes, trau-ne les fulles exteriors, la punta i la tija. Trosseja-les en quatre trossos i escorre una mica de llima al damunt perquè no s’oxiden. Posa les cloïsses en un bol amb aigua freda i prou de sal perquè puguen traure l’arena. 

Posa una cassola al foc amb aigua i una miqueta de sal. Cuina les carxofes a foc mitjà fins que estiguen tendres (15 minuts aproximadament). Retira-les i reserva-les.  Posa oli en una paella i salta-hi l’all picat. Afig la farina, remena-ho un poc i incorpora-hi les cloïsses escorregudes. Incorpora-hi ara el cava i deixa-ho al foc fins que les cloïsses s’òbriguen.

 Agrega les carxofes a la paella i deixa-ho reposar tot uns minuts perquè es mesclen els sabors. Posa julivert picat per damunt. Servix el plat.


Informació Nutricional (per ració)

Guatles amb salsa de mandarina
i mel

Ingredients (2 persones)

400 g de guatles netes
220 g mandarines
40 g de cebetes franceses
20 g de mel
20 g d’oli d’oliva verge extra
10 g de Maizena
100 ml de caldo de pollastre
100 ml de vi blanc
Pebre negre
Sal


Preparació

Llava i pela les mandarines. Retira’ls tota la part blanca de la pell que pugues i pica-les en juliana fina. Posa-les en un casset amb un dit d’aigua, bull-les i cola-les. Repetix l’operació. Posa una altra vegada les corfes en una cassola amb la mel i un pessiguet de sal. Calfa-les a foc mitjà 2 minuts. 

Afig el caldo, el vi i el suc d’una de les mandarines. Incorpora-hi les cebetes trossejades en quarts, salpebra-les i cuina-les a foc lent 15 minuts. Pela els gallons de la mandarina restant. Agrega’ls a la salsa. 

Dissol la Maizena en aigua freda i afig-la per a espessir la salsa. Lliga les potetes de les guatles, salpebra-les i cuina-les amb una miqueta d’oli d’oliva en una paella o a la planxa, fins que estiguen ben rostides per tots els costats. Servix-les amb la salsa calenta al gust.

Informació Nutricional (per ració)

Crema de xocolate, alvocat i plàtan
amb dàtils

Ingredients (4 persones)

200 g d’alvocat madur
150 g de plàtan madur
150 g de taronja
50 g de xocolate negre
40 g de dàtils sense pinyol
25 g de cacau en pols sense sucre
5 ml d’essència de vainilla
150 ml de llet d’ametles o avellanes
Sal
Decoració: groselles o altres fruites roges, avellanes picades i mel opcional al gust


Preparació

Trau la polpa de l’alvocat amb cura. Fon el xocolate al microones o al bany maria i pica els dàtils. Tritura l’alvocat amb els dàtils, afig el cacau en pols, un pessic de sal, l’essència de vainilla, ratlladura de taronja i una cullerada del suc. Tritura-ho una altra vegada. Incorpora-hi el plàtan pelat tallat en trossos, tritura-ho i afig també el xocolate.

 Tasta’n la textura i tira a poc a poc la llet, afegint-ne més o menys segons t’agrade. També pots incorporar-hi una mica de mel o xarop vegetal. Tritura una altra vegada el conjunt fins que tinga una textura totalment homogènia i cremosa, sense grumolls. Repartix-ho en copes, tapa-ho amb plàstic film i deixa-ho a la nevera com a mínim mitja hora. 

Servix-ho amb avellanes picades, groselles i ratlladura de taronja, o amb la fruita que t’agrade.

Informació Nutricional (per ració)