Receptes de cuina senzilla
i sorprenent
Comparte
Carxofes
amb cloïsses
Ingredients (4 persones)
16 carxofes
1/2 kg de cloïsses
30 g de farina
200 ml de cava
100 g de llima
5 g de julivert
1 all
Sal
Preparació
Neteja les carxofes, trau-ne les fulles exteriors, la punta i la tija. Trosseja-les en quatre trossos i escorre una mica de llima al damunt perquè no s’oxiden. Posa les cloïsses en un bol amb aigua freda i prou de sal perquè puguen traure l’arena.
Posa una cassola al foc amb aigua i una miqueta de sal. Cuina les carxofes a foc mitjà fins que estiguen tendres (15 minuts aproximadament). Retira-les i reserva-les. Posa oli en una paella i salta-hi l’all picat. Afig la farina, remena-ho un poc i incorpora-hi les cloïsses escorregudes. Incorpora-hi ara el cava i deixa-ho al foc fins que les cloïsses s’òbriguen.
Agrega les carxofes a la paella i deixa-ho reposar tot uns minuts perquè es mesclen els sabors. Posa julivert picat per damunt. Servix el plat.
Informació Nutricional (per ració)
Guatles amb salsa de mandarina
i mel
Ingredients (2 persones)
400 g de guatles netes
220 g mandarines
40 g de cebetes franceses
20 g de mel
20 g d’oli d’oliva verge extra
10 g de Maizena
100 ml de caldo de pollastre
100 ml de vi blanc
Pebre negre
Sal
Preparació
Llava i pela les mandarines. Retira’ls tota la part blanca de la pell que pugues i pica-les en juliana fina. Posa-les en un casset amb un dit d’aigua, bull-les i cola-les. Repetix l’operació. Posa una altra vegada les corfes en una cassola amb la mel i un pessiguet de sal. Calfa-les a foc mitjà 2 minuts.
Afig el caldo, el vi i el suc d’una de les mandarines. Incorpora-hi les cebetes trossejades en quarts, salpebra-les i cuina-les a foc lent 15 minuts. Pela els gallons de la mandarina restant. Agrega’ls a la salsa.
Dissol la Maizena en aigua freda i afig-la per a espessir la salsa. Lliga les potetes de les guatles, salpebra-les i cuina-les amb una miqueta d’oli d’oliva en una paella o a la planxa, fins que estiguen ben rostides per tots els costats. Servix-les amb la salsa calenta al gust.
Informació Nutricional (per ració)
Crema de xocolate, alvocat i plàtan
amb dàtils
Ingredients (4 persones)
200 g d’alvocat madur
150 g de plàtan madur
150 g de taronja
50 g de xocolate negre
40 g de dàtils sense pinyol
25 g de cacau en pols sense sucre
5 ml d’essència de vainilla
150 ml de llet d’ametles o avellanes
Sal
Decoració: groselles o altres fruites roges, avellanes picades i mel opcional al gust
Preparació
Trau la polpa de l’alvocat amb cura. Fon el xocolate al microones o al bany maria i pica els dàtils. Tritura l’alvocat amb els dàtils, afig el cacau en pols, un pessic de sal, l’essència de vainilla, ratlladura de taronja i una cullerada del suc. Tritura-ho una altra vegada. Incorpora-hi el plàtan pelat tallat en trossos, tritura-ho i afig també el xocolate.
Tasta’n la textura i tira a poc a poc la llet, afegint-ne més o menys segons t’agrade. També pots incorporar-hi una mica de mel o xarop vegetal. Tritura una altra vegada el conjunt fins que tinga una textura totalment homogènia i cremosa, sense grumolls. Repartix-ho en copes, tapa-ho amb plàstic film i deixa-ho a la nevera com a mínim mitja hora.
Servix-ho amb avellanes picades, groselles i ratlladura de taronja, o amb la fruita que t’agrade.
Informació Nutricional (per ració)
Planifica tus recetas
Visita el Planificador de Consum
Planifica tus recetas