Menú de tàper per a l’escola

Menjar de tàper ja no és exclusiu de les oficines. Cada volta més xiquets van a escola amb el dinar fet a casa. Perquè la seua dieta sigui equilibrada i compensar els plats del dinar amb els de el sopar, cal planificar molt bé els menús setmanals. L’elecció del plat i el sistema de conservació són clau.

hui mengem

Compartix

Fer de l’alimentació del tàper d’escola una experiència saborosa, saludable i econòmica implica considerar una sèrie d’aspectes que van des de la selecció correcta dels recipients, fins a la planificació del menú amb un parell de dies d’antelació. El gran objectiu és aconseguir un resultat variat, equilibrat nutricionalment i, òbviament, abellidor per als xiquets.

 A l’hora de confeccionar el menú setmanal, és important tindre en compte les condicions de conservació i calfament dels aliments a fi de reduir els possibles riscos d’intoxicació alimentària. A voltes unes simples gotetes de llima o de vinagre són útils per a conservar millor els aliments. A més, per a evitar qualsevol problema també és important tindre en compte que el menjar es calfe al microones una sola volta.

QUINS ALIMENTS S'HI PODEN INCLOURE?

 Verdures i hortalisses: ens garantixen colors per a atraure l’atenció dels menuts de la casa, i a més aporten diferents textures, nutrients i fibra. Ens calmen la fam i afavorixen el funcionament de l’organisme. Han d’estar presents en cada menjada, tots els dies de la setmana, com un bon primer plat o com aguarnició d’un segon. Cuites o crues, amb llavors o fruites seques són saboroses i necessàries per al creixement del xiquet.

• Llegums: proteïnes vegetals. El gran avantatge que tenen és que, quan escuinen d’un dia per a l’altre, com sol ser habitual amb els tàpers, mantenen el sabor.

 Carns magres, peixos blancs i blaus, carn d’aviram i ous: proteïnes animals, fàcils de manipular i que oferixen una gran diversitat de plats.

 Cereals: pastes, pizza, farines. Una alternativa excel·lent per a introduirles verdures, ja siga en preparacions calentes o fredes.

• Fruites: les postres per excel·lència. El més recomanable és optar perfruita amb pell, per a fomentar la masticació i l’augment de la fibra, o bé menjar-la en postres fàcils de conservar i de prendre.

• És imprescindible tindre en compte que hem de completar el menú de tàper del dinar amb el sopar que es prepara a casa.