Finestra oberta

Aconseguix xecs de 10 € i 20 € per compartir els teus trucs i receptes.


Descobrix com

Receptes

20

Galletes amb trossets de xocolate i farcides de crema d'avellanes

per Judith Barrera Prieto

Ingredients:

Per a la crema d’avellanes

  • 100 g d’avellanes torrades i pelades
  • 100 ml de llet desnatada
  • 1 o 2 cullerades de cacau en pols
  • 1 culleradeta d’edulcorant

Per a les galletes de xocolate

  • 2 ous
  • 250 g de farina de rebosteria
  • 150 g de crema d’avellanes
  • 100 g de sucre
  • 100 g de mantega
  • 100 g de trossos de xocolate
  • 5 g de rent en pols

 

Preparació:

Crema d’avellanes

  • Triturem molt bé les avellanes fins que comencen a tindre una textura líquida.
  • Hi afegim la llet, el cacau i l’edulcorant i ho mesclem bé. Reservem la crema en la nevera.

Galletes de xocolate

  • Precalfem el forn a 180 ºC .
  • En un bol, mesclem la mantega i el sucre. Hi afegim els ous i ho batem fins que tinguem una mescla homogènia.
  • En un altre recipient, mesclem la farina amb el rent i ho ajuntem amb la resta dels ingredients. Mesclem bé la massa i hi afegim els trossets de xocolate.
  • Donem forma a les galletes posant una culleradeta de crema d’avellanes al centre de cada una. Tanquem la massa deixant la crema a l’interior.
  • Cuinem les galletes al forn durant 15 minuts i… a disfrutar!



20

CALAMARS FARCITS

per Maria Ripoll

Ingredients:

8 calamars mitjans
4 o 5 ous bullits
175 g de pernil serrà
5 cebes dolces
5 alls
125 cl de vi blanc
1 fulla de llorer
Grans de pebre negre
Oli d’oliva, sal i farina
8 furgadents

Preparació:

Netegem els calamars i, una vegada llestos, preparem el farcit. Tallem en trossos molt menuts les potes dels calamars, el pernil serrà i una ceba. Ho sofregim tot en una paella amb un poc d’oli d’oliva i hi afegim els ous trossejats. Farcim els calamars i utilitzem els escuradents per a tancar-los i així evitar que se n’isca el farcit.

Enfarinem els calamars, els sofregim en una paella i els reservem. En una cassola plana ofeguem amb oli la resta de les cebes trossejades, la fulla de llorer, els grans de pebre negre i els alls. Hi afegim els calamars i el vi blanc. Deixem que es coga entre 5 i 10 minuts aproximadament i a disfrutar!



20

Pastís de formatge

per

Ingredients  

6 ous (mida M)
6 formatgets
4 tallades de formatge fos
2 iogurts naturals
240 g de farina per a rebosteria
240 g de sucre blanc
1 bric de nata per a cuinar
1 sobre de rent
150 g de galletes maria
15 g de mantega

 

Elaboració: 

Precalfem el forn a 180º C mentre preparem els ingredients.Piquem les galletes, preferiblement amb una picadora. Calfem la mantega 30 segons al microones i després la mesclem bé amb les galletes. Quan la mescla estiga ben integrada, la distribuïm a la base del nostre motle desmuntable i la reservem a la nevera. En un bol batem els ous, hi afegim els formatgets, ho tornem a batre i hi incorporem també les tallades de formatge fos i els iogurts. Després, hi tirem la farina i ho tornem a batre. A continuació, hi afegim el sucre, però abans ho passem per un colador per a evitar grumolls. Després, hi incorporem la nata i ho tornem a batre tot, agregant-hi finalment el sobre de rent. Traiem el motle de la nevera i apliquem la massa sobre la base. Posem el pastís al forn durant 30-40 minuts. Estarà llest quan en punxem la superfície amb una forqueta i n’isca neta. Ho deixem refredar i... a l’atac!


20

Coca de poma pobra

per Eva Bello

Ingredients:
1 barra de pa seca
3 pomes
1/2 litre de llet, 2 ous mitjans
50 grams de sucre
1 cullerada sopera de conyac

Elaboració:
Aboca la llet en un bol i posa-hi el pa en remull uns minuts. Mentrestant, encén el forn perquè es calfe per dalt i per baix, a uns 150 ºC. Afig els ous, el sucre, mitja poma pelada i el conyac al bol i tritura-ho tot. Aboca el resultat de la mescla sobre un recipient redó i decora-ho amb una poma tallada en làmines. Empolsa una miqueta de sucre per damunt de la poma perquè quede torrada i fica-ho al forn una mitja hora. Bon profit!

Esta recepta porta en la meua família generació rere generació. Les persones que van patir la guerra i la postguerra eren autèntics supervivents i esmolaven l’enginy per menjar bé amb pocs recursos. Amb llet i una barra de pa dur i sec feien una “coca de poma pobra”.


20

Coca de xocolate

per Raquel Capilla

Ingredients

200 g de sucre
150 g de farina
200 g de cacau en pols
200 ml d’oli d’oliva suau
Un iogurt natural amb sucre
3 ous XL
Un sobre de rent químic
Mantega

Elaboració: Precalfem el forn a 190ºC i, mentrestant, anem preparant la massa. Afegim en un bol els ous i el sucre i ho batem amb la batedora fins que quede una mescla homogènia. Després hi afegim el iogurt i l’oli i ho tornem a batre. Quan tinguem la mescla llesta, afegim la farina (prèviament passada pel colador), el rent i el cacau en pols al bol i ho mesclem. Una volta llesta la mescola, greixem un motle, preferiblement redó i de 22 centímetres de diàmetre, amb mantega i l’empolsem amb una miqueta de farina. Aboquem la mescla en el motle i ho introduïm al forn, on haurà d’estar entre 35 i 40 minuts. Una volta llest, ho deixem refredar a temperatura ambient i... a disfrutar! 


20

Lasanya vegetal

per Pilar Polo

Ingredients 

2 tomaques
2 carlotes
1 pimentó roig
1/2 ceba
1/2 carabasseta
1/4 de coliflor
alfàbega fresca
12 làmines per a lasanya (3 per persona)
formatge


Per a la beixamel: 

1/2 ceba
2 cullerades de farina
2 gots de llet
oli d’oliva
sal
formatge

Elaboració: Tallem unes rodanxes de carabasseta i de pimentó i les passem per la planxa. Fem un sofregit amb la resta de les verdures tallades a daus, afegint l’alfàbega al final.  Mentre s’ofeguen les verdures, posem a bullir la coliflor i anem preparant les làmines de lasanya. Les col·loquem en aigua calenta seguint les instruccions de l’envàs. Muntem la lasanya en racions individuals d’esta manera: Untem el fons de la cassola amb una miqueta d’oli i col·loquem la primera làmina de lasanya, i a continuació col·loquem una capa del sofregit de verdures amb uns trossos de formatge. Després, una altra làmina i hi afegim la coliflor tallada a làmines i les rodanxes de carabasseta i de pimentó, fins a cobrir-ho tot. Acabem el “muntatge” amb una altra làmina i ho reservem. Per a la beixamel: Fregim la ceba molt ratllada en una paella amb oli i hi posem dues cullerades de farina, remenant-ho tot bé. Hi afegim la llet i ho remenem fins que se’ns quede amb l’espessor al nostre gust. Finalment cobrim la lasanya amb la beixamel i ratllem un poc de formatge per a posar-lo per damunt. Ho fiquem al forn per a gratinar-ho i llest!


20

Albergines confitades amb arròs bullit

per José Luis Calvo

Ingredients

2 albergines
4 cebes tendres
200 g d’arròs
100 g de pernil serrà
12 tomaques de cirera
1 escarola
2 alls
400 ml d’aigua
oli d’oliva verge
vinagre
sal

Elaboració: Pela les cebes tendres, pica-les i posa-les a calfar en una olla a foc suau fins que estiguen ben daurades. Pica el pernil serrà, afig-lo i ofega’l una mica. Posa-hi després les albergines tallades en daus menuts. Condimenta-ho al gust i cuina-ho durant 10-15 minuts. Pela els alls i posa’ls a daurar en una altra cassola amb una miqueta d’oli. Tira-hi l’arròs, remena’l un parell de voltes i afig-li l’aigua (el doble que d’arròs) i un pessic de sal. Bull-lo durant 18-20 minuts. Unta amb una mica d’oli un bol redó de la mida d’una ració. Posa-hi al fons una capa d’arròs, després una altra amb la mescla d’albergina i pernil serrà i després una altra d’arròs. Pressiona-ho una mica perquè quede compacte i, després, bolca-ho sobre un plat. Neteja les tomaques i l’escarola. Talla’ls en trossos i adoba’ls amb oli, vinagre i sal. Servix-ho com a guarnició. Pots afegir una miqueta de tomaca fregida per damunt de l’albergina per a donar un toc de color al plat.


20

Coca de pimentó i tomaca

per Maria Ripoll Puig

Massa:
600 g de farina
250 ml de cervesa
250 ml d’oli d’oliva verge
sal
1 ou

Farciment:
3 pimentons rojos
4 ous
100 g de tomaca fregida
3 llandes de 80 g de tonyina
5 alls

Per a preparar la massa, calfa una miqueta l’oli i mescla’l amb la farina, la cervesa i la sal. Treballa bé la mescla amb les mans i després dividix la massa en dues parts. Una meitat l’estens sobre la safata de forn i l’altra, sobre un paper vegetal de la mateixa mida de la safata. D’altra banda, bull els ous i reserva’ls. Tot seguit, frig els pimentons juntament amb els alls. Quan es refreden una miqueta, tira-hi la tomaca fregida, els ous bullits tallats en trossets i la tonyina esmicolada. Posa tota la mescla sobre la massa de la safata i després col·loca l’altra massa que havies reservat al damunt. Fes-ne coincidir les vores i vés desapegant a poc a poc el paper vegetal. Segella bé amb la forqueta les vores de les dos pastes i després pinta-ho amb ou batut. Cou la coca al forn uns 45 minuts a 230ºC i a gaudir! Esta recepta també es pot fer “sense tapa”, amb la meitat dels ingredients de la massa o bé amb un altre farciment: ceba, botifarra i ou, verdures, etc.


20

Pastís de carlota

per Amparo Martínez Moya

Ingredients per a 4 persones:

Bescuit:
4 ous
1 tassa i mitja de farina integral
1 tassa i mitja de sucre
1 culleradeta d’essència de vainilla per a aromatitzar
1 tassa d’oli de gira-sol
1 polsim de sal
2 culleradetes de rent
2 culleradetes de canella en pols
2 tasses de carlota ratllada
1/2  tassa d’anous picades

Cobertura:
1 terrina de formatge d’untar
1 tassa de sucre
100 g de mantega

Elaboració: 
Per al bescuit: Bat bé els ous en un bol gran fins que estiguen espumosos. A continuació, tira-hi la farina, el sucre i el rent tamisant-lo primer amb un colador perquè quede més fi. Incorpora-hi la carlota, les nous picades molt fines i  la canella. Mescla-ho tot bé fins que quede totalment integrat. Perquè el bescuit quede més lleuger, pots ajudar-te amb una batedora elèctrica. A banda, unta el motle que vulgues utilitzar amb una miqueta de mantega. Aboca el contingut al motle i cuina-ho al forn amb calor a dalt i a baix a 180 ºC durant uns 30 minuts. Passat este temps, comprova amb un furgadents que la cocció és la correcta. Quan estiga llest, deixa-ho refredar Per a la cobertura: Utilitza la batedora per a mesclar el formatge d’untar amb la mantega i el sucre. 

La textura final ha de ser fina i cremosa.  Una volta fred, cobrix tot el bescuit amb una espàtula i decora-ho al gust. Servix-ho fred. No en quedaran ni les molles!


20

Brownie de xocolate blanc

per María Robles

Ingredients per a 6 persones:

3 rajoles de xocolate blanc (225 g aprox.)
3 ous
150 g d’anous pelades
150 g de mantega
100 g de sucre
120 g de farina
Un polsim de bicarbonat
Un polsim de sal

Elaboració:

Precalfem el forn a 180ºC. En un casset, fonem la mantega amb el xocolate blanc i el sucre (ho reservem).

En un bol, afegim els ous juntament amb la sal, el bicarbonat i la farina, ho mesclem bé i hi anem afegint a poc a poc la mescla que hem preparat i reservat anteriorment (mantega, xocolate i sucre). Hi afegim les anous i ho remenem perquè quede tot ben integrat.

Untem amb mantega el motle per evitar que se’ns apegue. Hi afegim a poc a poc la nostra mescla fins que quede uniforme.

Ho fiquem al forn a una temperatura de 180ºC a dalt i a baix durant uns 30 minuts. Ho deixem refredar, ho desmotlem i a gaudir!


20

Lluç al microones

per Cristina Crespo

Ingredients per a 4 persones:

1 kg de lluç
1/2 de cloïsses
1/4 de gambots
1 llanda d’espàrrecs
1 tomaca
1/2 ceba
All en pols
Tabasco
1/2 pastilla de caldo de peix
Una cullerada de farina
Julivert fresc

Elaboració:

Lleva el cap dels gambots i bull-los durant 15 minuts. Reserva’ls.

Arrebossa en farina el lluç i frig-lo una miqueta.

Pela una tomaca i mitja ceba en trossets menuts i sofrig-los. A continuació, afig-hi les cloïsses i els gambots i continua sofregint-ho fins que les cloïsses s’òbriguen. Tira-hi una miqueta d’all en pols, mitja pastilla de caldo concentrat, una culleradeta de farina i un poc de tabasco. Remena-ho tot. Tira-hi el fumet dels caps.

Col·loca el lluç en un recipient de vidre i repartix el sofregit per damunt. Decora-ho amb els espàrrecs i un poc de julivert.

Finalment, posa-ho al microones 15 minuts i llest!