Finestra oberta
Trucs
Xocolate en pols de garrofa
per Juan Andrés MartínezDesprés de collir un parell de quilos de garrofes de l’arbre o de terra acabades de caure, se’n lleven les llavors amb la punta d’un ganivet i es trossegen; es posen en un plat fondo i s’introduïxen al microones uns 6 minuts (s’han de girar un parell de vegades perquè es torren sense que s’arriben a cremar).
Quan s’hagen refredat, s’han de triturar amb el molinet elèctric del café per convertir-les en una pols amb el color i el gust semblant al xocolate.
Finalment, pots untar-ne les llesques de pa del desdejuni (amb mantega o sense) o bé afegir-ne a qualsevol producte de pastisseria o gelateria que es puga fer en casa, sense afegir-hi .
Xocolate en pols al gust
per Remedios BlascoS’aboca la llet en la tassa en la qual es beurà i s’hi afigen cullerades de xocolate en pols al gust, no cal dissoldre’l ni remenar. Es fica la tassa en el microones a potència forta i, quan el xocolate cau al fons de la tassa, es trau i es remena bé. S’introduïx de nou en el microones i, quan veges que el xocolate puja fins a la vora de la tassa, estarà llest per a prendre quan es gele un poc!
Guerra a la humitat
per Andrea R.Vos compartisc el meu kit bàsic antihumitat. Ara que arriba el fred i la humitat, sempre porte uns imprescindibles a la bossa: un sèrum per als cabells, per a evitar l’enscrespament, una crema hidratant de mans i una barra de crema de cacau per als llavis. No fallen!
Bon to durant tot l’any
per Ane B.Quan arriba la tardor i comencem a veure’ns blanques, solc preparar un pot de crema per al cos i un altre amb autobronzejador. Faig un forat menut amb els dits en el centre del pot de crema i fique un bon raig de líquid autobronzejador. Ho remene bé amb una cullereta i... llestos! Aplica-ho després de la dutxa
Pica lluenta
per Mónica L.Per a netejar les taques de les piques d’acer inoxidable només necessites un fregall dels verds, dels de sempre. Banya’l amb un poc d’aigua i frega la taca, desapareixerà al moment i et quedarà com a nou. Servix per a tot tipus de taques, incloses les de salfumant.
Plata com si fora nova
per Marjolijn N.Els xicotets objectes de plata (portatovallons, culleretes, penjolls...) es netegen molt bé amb pasta de dents. Humiteja l’objecte amb aigua, estén per damunt una capa fina de pasta de dents i raspalla’l a fons amb un raspall d’ungles menut, un poc mullat. Renta’l i torca’l bé amb un drap fins que brille. Quedarà lluent.
Fregir sense esguits
per Marina A.Tres idees per a fregir sense esguits. 1. Quan vulgues fregir, calfa sempre la paella abans de posar-li l’oli. 2. Per a evitar esguits, empolvora la paella amb un poc de sal. 3. Quan friges, posa un colador de metall invertit, just a l’inrevés, sobre la paella. Això permet que isca el vapor, però evita els molests esguits.
Ací no es tira res!
per Carol O.Si una carabassa torrada no resulta dolça o de textura agradable per al plat que havies pensat, no la tires! Aprofita-la i cuina’n la polpa en una paella amb una miqueta de mantega, sal i anou moscada. Gira-la fins que agafe color i una textura de puré. Obtindràs un acompanyament meravellós per a qualsevol carn.
Ungles més blanques
per Sonia H.Si les ungles se t’han fet groguenques i volsnetejar-les, pots fer-ho submergint-les en suc de llima. També funciona com a blanquejador la pasta elaborada amb llima, bicarbonat i oli d’oliva
Cabell més fort
per Josefa P.Prova de posar-te en les arrels, abans de llavar-te el cabell, una mescla de gel d’àloe i oli de rosa mosqueta. Deixa-ho actuar com a mínim una hora i després llava’t el cabell amb un xampú sense silicones. A continuació, posa’t el condicionador amb unes gotes d’oli de rosa mosqueta. Des que faig este tractament, el meu cabell es veu més fort, em cau molt menys i pareix més voluminós. Ah! L’oli no et greixarà el cabell si te’n poses en la mesura justa.
Eliminar una taca de greix
per Raquel V.Tens una taca de greix que no saps com eliminar?Prova de tirar-hi talc per damunt i deixa-la actuar uns minuts. Després, frega-lai retira-la amb un raspall i llava la roba en la llavadora com de costum. Este truc també funciona amb les taques d’oli, el talc absorbix el líquid i després s’elimina amb més facilitat.
Netejavidres «eco»
per Mari G.Aprofita els periòdics vells per a netejar els vidres. Utilitza el producte habitual i frega’ls amb les pàgines, voràs quins resultats més bons. No ratllen els vidres, com que són antics no deixen rastres de taques i deixen una xicoteta capa que els manté nets més temps.
Corregir la sal en un guisat
per Carol O.A vegades, sense voler ens passem amb la salmentre cuinem. Si un dia se te’n va la mà amb la sal en un guisat, només has de dissoldre una culleradeta de maizena en aigua freda i afegir-la al guisat mentre encara està al foc
Xips de porro
per Alberto L.Si vols una guarnició exquisida per a un peix o unacarn a la planxa. Prova de fregir un porro tallat a la juliana amb oli d’oliva abundant imolt calent. A mesura que es daure i vaja adquirint consistència de palla,retira’l de la paella i escorre’l molt bé damunt d’un paper absorbent decuina. Voràs que bo!
Organitza els cables amb agulles d’estendre
per Vero R.Si mantindre els cables dels xicotets electrodomèstics o dels auriculars del mòbil és una missió impossible a ta casa, prova de mantindre’ls subjectes amb agulles d’estendre. Només has de passar-los diverses vegades pels dos extrems i subjectar-los bé amb la part de l’agulla que fa pinça. Estaran arreplegats i a mà en qualsevol moment.
Enriquix el teu hidratant
per Maru A.Moltes vegades, alguns olis essencials que hem necessitat per a algun tractament en concret es queden pràcticament sense utilitzar, com els de rosa mesquera o d’argània, els dos amb acció regeneradora. No els desaprofites i afig-ne unes gotetes a la teua crema facial o a la loció corporal i mescla’ls bé amb una espàtula.
Magdalenes esponjoses més temps
per Alberto L.Les magdalenes del desdejuni o del berenar estan unpoc seques? Podràs menjar-les com si estiguerenacabades de fer humitejant-ne la part superior amb un poc de llet iintroduint-les després al forn durant uns minuts. Quedaran esponjoses i a puntper a menjar.
Sabó bàsic per a pell mixta
per Roxana V.Si tens la pell mixta, prova d’utilitzar com a netejador bàsic una pastilla de sabó de glicerina juntament amb una espongeta facial. Neteja’t el rostre fent un massatge suau i renta’t amb aigua freda, després utilitza la teua crema hidratant habitual i llestos. Pell neta hidratada i per molt pocs diners.
Mobles impecables
per Raquel V.Un truc que no em falla mai en la neteja de la casa és utilitzar Kh7 o un desgreixador similar. Si, per exemple, he de netejar els mobles de fusta de la cuina, utilitze un 20 per cent de Kh7 i un 80 d’aigua tèbia, ho mescle i ho passe amb el drap humit pels mobles, els torque amb un altre drap i queden lluents de veres.
Carabasseta cruixent
per Anabel F.Perquè la carabasseta et quede més cruixent i saborosa,submergix-la en aigua entre 5 i 10 minuts abans de fregir-la. Després, deixa-laque s’asseque sobre paper de cuina i a la paella. Voràs quina diferència!
Cremes perfectes
per Alberto L.Si vols eliminar els grums de la salsa beixamel o la crema pastissera, passa-la encara calenta per un colador de malla molt fina. Utilitza el dors d’una cullera per a anar “xafant” la crema mentre es cola. D’altra banda, si tens una salsa massa densa, la pot alleugerir diluint-hi un poc de llet calenta mentre remenes. Evita la llet freda perquè pot tornar a formar nous grums.
Digues adeu a les taques d’oli
per Mari. M.Si et taques amb oli, bé siga cuinant o menjant, en alguna peça de roba, aplica-hi pólvores de talc immediatament i ompli’n bé la taca. Cobrix-la bé perquè absorbisquen al màxim, deixa-ho actuar un temps i, a continuació, llava-la de forma habitual en la llavadora.
Desodorant per a alguna emergència
per Toñi U.Un truc de bellesa que no falla mai és mesclar oli de coco i bicarbonat sòdic a parts iguals i guardar-ho en un potet de vidre. Es pot utilitzar com a desodorant, com a exfoliant facial i, fins i tot, com a pasta de dents, en cas d’alguna emergència.
Talla ceba sense plorar
per Maribel C.Si vols evitar les llàgrimes quan peles i piques una ceba, prova a tallar-ne els dos extrems, lleva’n les primeres capes de pell i talla-la per la mitat. A continuació, la fiques davall el raig de l’aigua en la pica per a banyar-la bé i ja pots tallar-la de la manera que vullgues, que no ploraràs.
Blanqueja els tàpers
per Vanessa P.Si utilitzes tàpers de plàstic, sabràs que la tomaca fregida, entre molts altres aliments, solen tacar-los i és molt difícil eliminar eixe color ataronjat. Doncs bé, ací és quan hem de recórrer al percarbonat de sodi: es troba en molts blanquejadors per a la roba. Arruixa l’envàs amb el producte i ompli’l d’aigua bullint. En un parell d’hores haurà recuperat el color.
Maquillatge lleuger
per Cristina B.Quan arriba la primavera ens abellix deixar la pell més lliure de maquillatge. Prova d’aplicar la base només en punts estratègics i així el resultat serà més fresc i natural. Utilitza els il·luminadors per a corregir imperfeccions i coloret en crema i en tons rosa per a alleugerir el resultat final.
Cuida’t les celles
per Isa S.Les celles marquen la nostra mirada i, si abans es preferien fines, ara la tendència és tindre-les grosses i poblades. Per a cuidar-les, prova a mantindre-les sempre netes de restes de maquillatge i aplica-hi vaselina un parell de vegades al dia. T’ajudarà a mantindre-les ben pentinades i fortes.
Aixetes que brillen
per Pili V.Aixetes que brillenSi vols que les aixetes de la cuina o del bany brillen sense fer cap esforç, el truc és netejar-les amb crema d’afaitar. Deixa-la actuar durant 5 minuts i retira-la amb un drap humit. Voràs com brillen!
Peix sense olors
per Vanessa P.Evita l’olor que queda durant hores posant al foc, en un cassó, dos parts d’aigua i una de vinagre mentre prepares la teua recepta amb peix. Deixa que bulla, voràs com l’olor desapareix. També funciona amb 3 culleradetes de canella.
Ungles més fortes
per Caty T.Si vols tindre les ungles més fortes, calfa al bany de maria durant cinc minuts dos cullerades d’oli d’oliva amb un pessiguet de sàlvia. Deixa-ho reposar i submergix les mans en esta mescla durant 20 minuts. Després, eixuga-les i hidrata-les. Voràs quina eficàcia!
Un vi lleva un altre vi
per Antonia M.En festes o celebracions familiars que es consumix més vi de l’habitual, solem tacar-nos la roba o el tapet de vi negre. Esta taca sol ser resistent i difícil d’eliminar. El meu truc és fregar-la amb vi blanc. Fes la prova: un vi lleva un altre vi.
Pollastre extratendre
per Luma A.
Perquè la carn del pit de pollastre quede realment molt tendra, prova a deixar-la 24 hores a remulla amb llet i sal. Quan la cuines voràs com es desfà en la boca.
Planxat fàcil
per Vanessa P.Les camises són de les peces més resistents a la planxa. Si vols que queden suaus i et coste menys planxar-les, prova de posar unes gotetes de suavitzant en un polvoritzador i polvoritzar bé la camisa abans de començar a planxar-la. Et resultarà més senzill i a més quedarà perfumada!
Vanessa P.
Roba més blanca
per Silvia G.Si vols que la roba blanca, sobretot la dels xiquets, quede més lluminosa i blanca, afig un bon raig d’aigua oxigenada al calaixet de la llavadora en companyia del detergent. Resultat impecable!
Silvia G.
Paelles sense greix
per Encarnación L.Per a netejar de greix les paelles i les olles després de cuinar, ja no cal que fregues: aplica un poc de netejador de forns de Consum i deixa-ho uns minuts. Després, passa’ls un fregall i... lluentes.
Encarnación L.
Pelar ous durs
per Ángeles B.Tots sabem com de difícil és pelar un ou dur… Ací hi ha la solució: prova de fer un foradet amb una tatxa en la part més ampla de l’ou, en la base. Voràs que després es pela de meravella Proveu-ho!
Ángeles B.
Cabell hidratat
per Eva O.El cabell patix molt a les vacances. Prepara una màscara reparadora amb un plàtan madur, una cullerada de mel, mitja tassa de llet i una cullerada d’oli d’oliva. Mescla el plàtan, la mel i l’oli. Després incorpora-hi la llet a poc a poc. Aplica-ho sobre el cabell sec i deixa-ho actuar mitja hora abans de rentar.
Peus més suaus
per Paty C.A l’estiu tots volem lluir peus: prepara un exfoliant casolà mesclant una cullerada de mel, una altra de sucre i unes gotes de llima. Integra-ho tot bé i després escampa-ho per tot el peu, especialment en planta i talons. Low cost i ràpid!
Mascotes sense olors
per Paqui G.Volem molt els nostres gossets, però a vegades l’olor pot ser molesta. Ompli fins a la mitat un poal i tira-hi quatre cullerades de bicarbonat, quatre de sal i unes 8 gotes d’essència d’arbre de te. L’olor desapareix immediatament.
Eliminar taques de floridura
per Gracy R.Per a eliminar eixes taques d’humitat que ixen al bany, o a les parets blanques, no hi ha res millor que posar lleixiu pur en un polvoritzador, arruixar la zona i deixar-ho unes hores que s’asseque. Si la floridura persistix, repetim l’operació diverses vegades, i en breu començarà a desaparéixer..
Peix més gustós
per Jorge R.Per a reduir l’olor que s’estén per la casa quan fregim peix, unta els filets amb llima àcida o passa’ls per aigua amb llet abans de fregir-los. A més de fer menys olor, guanyaran en gust.
Ensalades especials
per Margarida B.Vols que les teues ensalades tinguen un puntet extra? Agafa mitja llima dolça i ratlla’n la corfa sobre l’ensalada quan estiga acabada amb tots els ingredients. Esprem-ne el suc per damunt per a un gust més intens. I a més aportes vitamina C, queda boníssima!
Et costa desapegar el paper film?
per Ana LorentePer a evitar que se t’apegue el film transparent quan l’has d’utilitzar i no perdes temps intentant desenrotllar-lo, recorda’t de guardar-lo a la nevera. Quan vages a usar-lo es desapegarà amb gran facilitat.
Arreglar un guisat massa salat
per Yolanda AnderoSi una salsa o un guisat se t’ha quedat massa salat, no el tires. Afig-li una culleradeta de sucre i una altra de vinagre, remena-ho bé i ja estarà arreglat!
Pell “condicionada”
per Amparo MartínezSi se t’ha acabat la crema hidratant per a suavitzar les cames després de la depilació, utilitza oli de bebé o condicionador per als cabells. Sí, el dels cabells! Encara que parega estrany, tots estos productes porten ingredients reparadors que t’ajudaran a calmar la pell.
Forn net i sense esforç
per Noelia JuanSi vols deixar el forn com a nou, aplica-hi una mescla d’aigua i bicarbonat quan el forn estiga calent. Deixa-ho actuar a temperatura mitjana durant almenys una hora. Després, passa-hi un drap humit per a retirar-ne les restes, eixiran sense esforç!
Sépia i calamars més blanets
per Inés GonzálezA voltes la carn de les sépies o els calamars resulta molt dura. Per a ablanir-la, submergix-la durant 2 hores en llet i després cuina-la com sempre. Voràs que tendra que queda! I si la vols preparar arrebossada, a més de tendra la notaràs més cruixent.
Suavitzant casolà
per Carmen María GarcíaQuan se t’acaba el suavitzant per als cabells, pots preparar-ne un a casa en molt poc temps. Utilitza un got gran amb aigua, tira-hi unes gotes de vinagre blanc, de vi o de poma i remena-ho. Repartix la mescla sobre el cabells acabats de rentar. No cal rentar.
Elimina les restes de cera depilatòria
per Judit VigilSi després de depilar-te amb cera vols traure’t de manera senzilla les restes de cera que es queden a la pell, mulla un cotó amb oli d’oliva i passa-te’l suaument per la zona. Netejarà i retirarà la cera i alhora t’hidratarà i et calmarà la pell.
Desmaquillant d’ulls natural
per Pedro LópezDesmaquilla’t els ulls de manera natural mesclant en un pot buit i net ¾ parts d’aigua mineral i ¼ d’oli d’oliva verge extra. Agita-ho bé abans d’usar-lo i amb un cotó desmaquillador aplica-ho per a retirar-te el maquillatge fàcilment.
Sparkling kitchen hood
per Noelia NobleTo keep your kitchen hood protected from rust, once it's completely clean and dry, apply a little moisturising baby oil with a cotton cloth. Dry it well with a clean cloth and your hood will shine and be protected!
Paelles com a noves
per Marta ViladomatSi vols que l’exterior de les teues paelles torne a estar com el primer dia, ompli una safata de forn amb vinagre i amb una tassa de bicarbonat. Posa la paella en remull durant 24 hores. Passat este temps, frega-la amb una miqueta de vinagre i bicarbonat i la paella lluirà com a nova!
Verdura fresca més temps
per Mayte BerenguerPer a mantindre la frescor de les ensalades i dels espinacs envasats, obri la bossa i embolica la verdura amb una miqueta de paper de cuina absorbent. El paper eliminarà la humitat i la verdura aguantarà fresca durant molt més temps.
Adéu a l’olor de fregit
per Mº Adela LatorreSempre que friges un ou o unes creïlles, la cuina fa olor d’oli tot el dia? Prova de posar una rameta de julivert fresc a la paella quan l’oli comence a calfar-se. Voràs com l’olor desapareix!
Desgreixador casolà
per Sunsi AndrésA voltes el greix de la cuina es resistix encara que fem neteja en profunditat. Si et passa, prova este remei casolà: mescla un litre d’aigua, el suc d’una llima i una cullerada sopera de bicarbonat. Polvoritza-ho sobre la zona afectada: els fogons, la campana o dins del forn, i deixa-ho actuar 5 minuts. Després, retira-ho amb paper de cuina. La brillantor tornarà!
Cabells suaus tot l’any
per Lorena TerrónSe t’han danyat molt els cabells este estiu? Prova a retornar-los la suavitat amb esta màscara casolana. Buida mig alvocat i mescla’l amb dues cullerades de mel. Remena-ho fins que quede una mescla bastant homogènia. Aplica-te-la als cabells humits i deixa-la actuar durant 15 minuts. Una vegada passat este temps, renta’ls amb aigua tèbia.
Baietes de cuina com a noves
per Carmen RogláSi deixem banyades les baietes durant molt de temps, poden fer-se negres. Per a mantindre-les en bon estat més temps, prova a deixar-les una nit en remull amb aigua i unes gotes de lleixiu amb detergent. L’endemà estaran com a noves!
Adéu als punts negres
per María Julia BeltránSi tens punts negres i vols eliminar-los de la cara, prova a mesclar quatre cullerades de mel amb una de canella en pols. Remena-ho tot fins que es forme una pasta i aplica-la sobre els punts. Deixa-la actuar durant 20 minuts i retira-la amb aigua tèbia. En uns dies notaràs el resultat.
Colls i punys impecables
per Elena RadoselovicsSi fiques les camises iles sabatilles blanques a la llavora però no n’ixen tan netes com t’agradaria,frega prèviament les zones més brutes amb un raspall de dents utilitzat aplicant-hiunes gotes de líquid rentavaixelles. Després, utilitza el programa habitual dela llavadora. La diferència es nota.
Paella cremada, paella reparada
per Carla BaldaSi per una distracció se t’ha cremat el menjar i la paella o el casset s’han quedat amb moltes restes de brutícia, prova a posar en el mateix recipient una miqueta de vinagre a bullir. Deixa-ho uns minuts bullint i apaga el foc. Retira el vinagre i neteja el recipient amb un fregall. Voràs que, quasi sense fregar, quedaran perfectes.
Màscara encara més efectiva
per Mercedes MelegoMolt sovint ens rentem la màscara dels cabells abans del que caldria, i el producte no arribar a fer el seu efecte del tot. Si no vols esperar dins de la dutxa, prova a aplicar-te la màscara una hora abans, amb el cabell sec. Pots fer-te un monyo i seguir fent faena. Passat este temps, llava’t els cabells només amb xampú. Notaràs que l’efecte s’ha intensificat i que les puntes queden molt més suaus i sedoses.
Vinagre per a la llavadora
per María Salud RuizLa teua llavadora té calç? Pots eliminar-la afegint vinagre al caixetí del detergent i utilitzant un programa curt. A més de netejar el circuit de la llavadora, la roba et quedarà més neta i suau.
Llima com a ambientador
per Lorena TerrónPer a eliminar les males olors de la nevera, talla mitja llima per la mitat i punxa-hi claus d’olor en la polpa. Com més claus hi posem, més aromàtic resultarà. Col·loca cada mitat en una zona de la nevera i les males olors desapareixeran.
Desguassos sense olors
per Gema PeralesSi vols posar fi a les males olors dels desguassos, prova a deixar oberta una botella de dos litres d’un refresc de cola fins que n’isca tot el gas. Una volta desbrafada, aboca el refresc sencer pel desguàs i deixa-ho actuar durant 1 o 2 hores, evitant utilitzant el lavabo o la pica. Passat este temps notaràs com desapareixen les olors.
Al punt de sal
per Lorena EscutiaT’has passat amb la sal? Si el plat t’ha quedat un poc salat, fica mitja creïlla a l’olla durant un 20 minuts i deixa que es coga a foc mitjà-baix. La creïlla anirà absorbent la sal a poc a poc i el menjar et quedarà de primera.
Fulles de llarga durada
per Francisco SanmiguelLes fulles d’afaitar et poden durar molt més temps i aprofitar-les com si foren noves durant més temps. Abans d’afaitar-te, frega-les en sec amb un retall de pantaló. Quan ho faces, sempre a favor de les fulles. Voràs com aguanten més!
Aigua fresca
per Jonatan GonzalezAlguna volta has necessitat aigua fresca i havies oblidat ficar-la a la nevera? Si tens poc de temps, introduïx en un bol glaçons, molta sal i la botella d’aigua. Fica-ho tot a la nevera i en menys de 20 minuts tindràs l'aigua congelada. Prova-ho i voràs!
Juntes lluentes
per Pilar GilPer a netejar les juntes dels taulellets que s’han ennegrit, introduïx en un recipient polvoritzador lleixiu i aigua, a parts iguals. Aplica-ho a les zones on hi haja brutícia i deixa-ho actuar uns 10 minuts. A continuació renta-ho amb aigua i voràs com la brutícia desapareix com per encantament.
Ungles més fortes
per Ana TormoTens les ungles fràgils i trencadisses? Per a enfortir-les, pots afegir al teu esmalt transparent un all mòlt. Aplica’l i al cap de pocs dies voràs com les teues ungles fràgils seran només cosa del passat.
Tornada al blanc original
per Amparo JoverSi has tingut un descuit i la roba blanca ha eixit de la llavadora d’un altre color, posa-la en remull amb una bona quantitat de sal durant unes hores. De tant en tant, mou la peça perquè s’impregne bé. Voràs com a poc a poc torna al seu blanc original.
Canelons més tendres
per Alberto LinaresSols preparar canelons a casa? Si vols que la carn resulte més tendra, deixa-la en un recipient coberta de llet 24 hores abans de preparar la recepta i introduïx-la a la nevera. De segur que et sorprendrà el seu sabor!
Llapis de maquillatge afilats
per Montse PratsA voltes és difícil fer punta als llapis d’ulls i perfiladors, perquè a la zona del bany pot fer calor i la punta està blana i s’acaba trencant. Per a evitar-ho, deixa el perfilador d’ulls uns minuts a la nevera o al congelador abans de fer-hi punta i voràs com no es trenca.
Jonatan Gonzalez
per Jonatan GonzalezSi has comprat kiwis i estan superverds, un truc perquè maduren més de pressa dins de la nevera és ficar-los en una bossa amb una poma i tancar-la bé. En uns dies estaran al punt. Prova-ho i voràs!
Espills lluents
per Carolina OteroSi vols que els espills et queden perfectes d’una manera senzilla i ràpida, arruixa’ls amb colònia i a continuació torca’ls amb una tovalla, quedaran brillants sense esforç i sense haver de repassar taques.
Margarita Duval
per Margarita DuvalEl romer té moltes utilitats. Ma tia el bullia, el deixava reposar i guardava l’aigua de la cocció en una botella després de passar-la pel colador. L’utilitzava cada dia per a llavar-se la cara i mantenia un cutis extraordinari. Lluiràs una pell sana i bella!
Draps més nets
per Mª Adela LatorreDesprés de llavar les baietes o els draps a la llavadora, pots acabar de desinfectar-los introduint-los al microones. Sí, sí, al microones! Posa’ls encara humits en un plat a alta temperatura durant aproximadament un minut, d’esta manera acabaràs amb tots els bacteris que hi pogueren quedar.
Descongelar marisc
per Mª Jesús CerveraHas de descongelar el marisc per a servir-lo en algun esdeveniment important? Introduïx un ou en un recipient i ompli’l amb aigua i sal fins que este flote. Retira’l i introduïx el marisc en l’aigua. Conserva-ho a la nevera tota la nit o fins que es descongele i llest!
Mans i ungles perfectes
per Gloria TalaveraPer a presumir de mans, mescla el suc de mitja llima amb la teua crema de mans habitual i una culleradeta de bicarbonat. Aplica-ho amb moviments circulars sobre les mans. Deixa-ho actuar uns minuts. Renta-ho i llest!
Sense rastre de maquillatge
per Esperanza SorianoT’has passat amb el maquillatge i has tacat el coll de la camisa? Col·loca sobre la taca un poc d’espuma d’afaitar, frega-la, deixa-la que actue una estona i llava-la a la llavadora de la forma habitual. Voràs com desapareix!
Com podem saber si un ou és fresc
per Julia CorralA voltes tenim ous a la nevera algun temps i no sabem si encara estan frescos per a consumir. Per a saber si els podem utilitzar, n’hi ha prou de ficar-lo en un got amb aigua. Si l’ou es queda submergit al fons, és fresc. Si, per contra, flota, millor no utilitzar-lo.
Bona olor a casa
per Pepita RosA voltes, quan cuinem, l’olor ompli tota la casa i no hi ha manera de llevar-la. Prova a bullir la corfa d’una taronja i una miqueta de canella en un casset amb aigua. En pocs minuts, una olor molt dolça impregnarà tota la casa. Èxit assegurat!
Taques de tint
per Mercedes GatónQui no ha tingut un xicotet accident a l’hora de tenyir-se el cabell? Si alguna peça de roba se t’ha tacat de tint, no patisques, té solució. Simplement aplica laca del cabell sobre la taca de tint, procurant que quede ben xopa, deixa-la actuar un estoneta i després llava la peça de roba (a mà o a màquina), voràs com desapareix del tot.
Escorre la llima al màxim
per Ernesto MenaSi vols traure tot el suc d’una llima amb facilitat, sense necessitat de dedicar-li temps i molta força, simplement col·loca-la 15 segons al microones abans d’escórrer-la. Voràs que el suc ix de forma molt més còmoda.
Amb mascota però sense pèls
per Elena TorresSi vols eliminar els pèls de la teua mascota del sofà o de qualsevol teixit, posa’t els guants de cuina i passa’ls sobre la tela que vulgues. Ja voràs que ràpid que es lleven. No hi ha pèl que es resistisca!
Pelar creïlles bullides en segons
per Macarena LópezAbans d’introduir les creïlles en l’aigua per a coure-les, marca una ratlla amb un ganivet en la pell encerclant-la. Una volta cuites, només haurem d’esperar que es refreden per a separar les dos parts de la pell. Eixiran sense traure gens de carn de la creïlla i sense utilitzar el ganivet en pocs segons.
Ulls unflats
per Carmen LópezGuarda al congelador dos bossetes de te verd durant uns 60 minuts. Llava’t els ulls amb aigua freda i col·loca les bossetes sobre les parpelles. Deixa que reposen durant uns 10 minuts. Voràs quins resultats.
Arròs blanc més solt
per Adela LatorreSi quan fas arròs a la cubana o ensalades vols que l’arròs es quede més solt, recorda’t de tirar-hi unes gotes de suc de llima quan el tingues al foc. No et preocupes perquè no es passa!!
Combatre les durícies dels peus
per Meli RomeuMescla una cullerada de bicarbonat amb dos d’aigua fins que es forme una pasta. Aplica-la a la zona dels peus on tingues més durícies i fes-hi un massatge. Deixa-la actuar uns minuts i després renta-la amb aigua tébia. Eixuga bé la zona. Repetix-ho un parell de voltes per setmana i adéu a les durícies!
Fogons brillants
per Carolina LópezPerquè els cremadors dels fogons recuperen la brillantor o el color daurat, n’hi ha prou de submergir-los en aigua bullint amb vinagre durant 20 minuts i fregar-los després amb un fregall. Resplendiran com el primer dia.
Adéu a les taques d'oli del garatge
per Paco PerisTens una taca d’oli al terra de la plaça de garatge i no hi ha manera de llevar-la? Prova amb una beguda de cola. Aboca el líquid directament sobre la taca i deixa que actue uns minuts abans de fregar amb un raspall. Si la taca és molt fosca, potser hauràs de repetir l’operació.
Ulls més grans
per Asun PérezTens els ulls menuts? Si vols que pareguen més grans, només has de posar-te llapis d’ulls blanc en la línia inferior de l’ull, no importa que el maquillatge siga de dia o de nit. El blanc et realçarà la mirada. Prova-ho!
Pa fresc més temps
per Miriam BlascoLa millor manera de mantindre el pa en bon estat d’un dia per l’altre és ficar-lo en una bossa de plàstic amb un tros d’api i després tancar-la bé. El pa absorbix la humitat de l’api, i estarà més fresc. L’api no afecta el gust del pa.
Draps sense olor
per Ana María del AmorEls draps de la neteja i les baietes de la cuina absorbixen les males olors molt ràpidament. Si vols eliminar-los, només has de deixar-los en remull amb unes gotes d’amoníac un parell d’hores abans de ficar-los a la llavadora. Recordeu sempre no mesclar-los amb altres peces.
Cabells menys gras
per Paqui MiraMescla el suc d’una llima i mitja tassa de te negre. Repartix-ho bé per tot el cabell, des de l’arrel fins a les puntes, i fes un massatge al cuir cabellut. Deixa-ho actuar 5 minuts i després llava’t els cabells de manera habitual. Aplica-ho sobre el cabell sec una volta a la setmana.
Pell ferma i lluminosa
per Arturo ZarzoPer a eliminar pelletes i netejar la pell a fons, es prepara un exfoliant barrejant llavors de sèsam picades, sal grossa, suc de llima i oli d’oliva. S’aplica al rostre durant 5 minuts i es renta amb aigua tèbia. Notaràs la diferència.
Mascareta casolana per a un cabell hidratat
per Cristina de la TorrePer a cabells castigats pel sol i pel tint, prepara una mascareta amb dos rovells d’ou i una cullerada d’oli d’oliva. Posa-te-la al cabell durant 5-10 minuts. Després renta’l amb aigua i llava-te’l amb el sabó de sempre. Tindràs un cabell hidratat i brillant.
Adéu a les taques de retolador
per Inmaculada DelgadoQuan la roba té taques de retolador, un bon remei és posar-hi una miqueta de cetona. Freguem un poc la taca amb un cotó impregnat i desapareixerà en qüestió de segons. A continuació, llavem la peça amb el programa habitual i llesta!
Graneres i raspalls com nous
per Rocío ZafrillaPer a tindre els raspalls i les graneres nets i com nous, s’introduïxen en un poal d’aigua amb un bon raig d’amoníac, es deixen reposar una estoneta i es renten. Després es deixen eixugar a l’aire. El resultat és sorprenent.
Alls pelats sense olor
per Olvido MartínezFica els alls en un potet de vidre, tanca’l i agita’l bé durant uns minuts. Voràs que pràcticament es pelen sols. Una meravella
Nata per a decorar
per Amparo BustamanteAconseguir la nata perfecta per a decorar les teues postres és molt senzill. Quan estigues muntant la nata, afig-hi una cullerada sopera de llet en pols. Obtindràs una nata més líquida i, per tant, més fàcil de treballar.
Ungles sanes i brillants
per Izabel AlvesSi tens les ungles fràgils, trencadisses i tacades, prova a submergir-les en suc de llima o en un poc d’oli d’oliva tots els dies durant 5 minuts. Les hidrataràs i lluiran més sanes i brillants.
Llavis perfectes durant més temps
per Raquel PérezPerquè el pintallavis ens dure més temps, primer cal triar un llapis perfilador del color més semblant possible a la barra de llavis que hages d’utilitzar. Amb cura, delinea els llavis i, a continuació, pinta’n l’interior amb el llapis. Després, aplica la barra de llavis. Cal tindre en compte que els labials mat duren més que la resta i a més són tendència. D’esta manera, tindràs els llavis maquillats perfectament durant més temps.
Elimina la mala olor del microones
per David RamírezQuan calfem menjar al microones, l’olor es queda a dins i és molt molesta. Per a llevar-la, col·loca al microones un got amb una llima espremuda i una miqueta de canella i programa 2 minuts.
Coberts com el primer dia
per Amparo MartínezSi utilitzes coberts de fusta per a cuinar i, pel pas del temps, s’estan fent negres, pots recuperar el seu color d’una forma molt fàcil: deixa els coberts en remull en un poal amb aigua tèbia i mig got d’aigua oxigenada durant dues hores. Passat este temps, repassa’ls amb aigua i una miqueta de sabó. L’aigua oxigenada elimina els bacteris i les taques negres.
Cigrons sense pell
per Irene ChivaLlevar la pell dels cigrons és molt senzill. Col·loca’ls en un recipient per a microones amb una cullerada de bicarbonat sòdic i calfa’ls uns minuts. A continuació, en un bol amb aigua calenta afegim els cigrons i els remenem amb les mans i a poc a poc vorem com van soltant-se les pells. Este truc és ideal per a fer hummus.
Com podem saber si un ou és fresc
per Julia CorralA voltes tenim ous a la nevera algun temps i no sabem si encara estan frescos per a consumir. Per a saber si els podem utilitzar, n’hi ha prou de ficar-lo en un got amb aigua. Si l’ou es queda submergit al fons, és fresc. Si, per contra, flota, millor no utilitzar-lo.
Safata del forn impecable
per Amparo TimonerQuan cuines al forn i queden restes de menjar a la safata, cobrix-la d’aigua calenta i un grapat de sal. En pocs minuts voràs com se’n desprén tot el greix.
Tallar ceba sense plorar
per Sonia GarcíaTalla la ceba col·locant la fusta de tallar davall de la campana extractora de la cuina i, a continuació, encén-la a potència mitjana. Voràs com els vapors que ens fan plorar els absorbix l’extractor i evitaràs esta molesta picor d’ulls.