Finestra oberta

Aconseguix xecs de 10 € i 20 € per compartir els teus trucs i receptes.


Descobrix com

Trucs

Llar

Et costa desapegar el paper film?

per Ana Lorente

Per a evitar que se t’apegue el film transparent quan l’has d’utilitzar i no perdes temps intentant desenrotllar-lo, recorda’t de guardar-lo a la nevera. Quan vages a usar-lo es desapegarà amb gran facilitat. 


Cuina

Arreglar un guisat massa salat

per Yolanda Andero

Si una salsa o un guisat se t’ha quedat massa salat, no el tires. Afig-li una culleradeta de sucre i una altra de vinagre, remena-ho bé i ja estarà arreglat!Bellesa

Pell “condicionada”

per Amparo Martínez

Si se t’ha acabat la crema hidratant per a suavitzar les cames després de la depilació, utilitza oli de bebé o condicionador per als cabells. Sí, el dels cabells! Encara que parega estrany, tots estos productes porten ingredients reparadors que t’ajudaran a calmar la pell. 


Llar 10

Forn net i sense esforç

per Noelia Juan

Si vols deixar el forn com a nou, aplica-hi una mescla d’aigua i bicarbonat quan el forn estiga calent. Deixa-ho actuar a temperatura mitjana durant almenys una hora. Després, passa-hi un drap humit per a retirar-ne les restes, eixiran sense esforç!Cuina

Sépia i calamars més blanets

per Inés González

A voltes la carn de les sépies o els calamars resulta molt dura. Per a ablanir-la, submergix-la durant 2 hores en llet i després cuina-la com sempre. Voràs que tendra que queda! I si la vols preparar arrebossada, a més de tendra la notaràs més cruixent. 

 Bellesa

Suavitzant casolà

per Carmen María García

Quan se t’acaba el suavitzant per als cabells, pots preparar-ne un a casa en molt poc temps. Utilitza un got gran amb aigua, tira-hi unes gotes de vinagre blanc, de vi o de poma i remena-ho. Repartix la mescla sobre el cabells acabats de rentar. No cal rentar.


Bellesa

Elimina les restes de cera depilatòria

per Judit Vigil

Si després de depilar-te amb cera vols traure’t de manera senzilla les restes de cera que es queden a la pell, mulla un cotó amb oli d’oliva i passa-te’l suaument per la zona. Netejarà i retirarà la cera i alhora t’hidratarà i et calmarà la pell. Bellesa

Desmaquillant d’ulls natural

per Pedro López

Desmaquilla’t els ulls de manera natural mesclant en un pot buit i net ¾ parts d’aigua mineral i ¼ d’oli d’oliva verge extra. Agita-ho bé abans d’usar-lo i amb un cotó desmaquillador aplica-ho per a retirar-te el maquillatge fàcilment. Llar

Sparkling kitchen hood

per Noelia Noble

To keep your kitchen hood protected from rust, once it's completely clean and dry, apply a little moisturising baby oil with a cotton cloth. Dry it well with a clean cloth and your hood will shine and be protected! Llar

Paelles com a noves

per Marta Viladomat

Si vols que l’exterior de les teues paelles torne a estar com el primer dia, ompli una safata de forn amb vinagre i amb una tassa de bicarbonat. Posa la paella en remull durant 24 hores. Passat este temps, frega-la amb una miqueta de vinagre i bicarbonat i la paella lluirà com a nova!Cuina

Verdura fresca més temps

per Mayte Berenguer

Per a mantindre la frescor de les ensalades i dels espinacs envasats, obri la bossa i embolica la verdura amb una miqueta de paper de cuina absorbent. El paper eliminarà la humitat i la verdura aguantarà fresca durant molt més temps. Cuina

Adéu a l’olor de fregit

per Mº Adela Latorre

Sempre que friges un ou o unes creïlles, la cuina fa olor d’oli tot el dia? Prova de posar una rameta de julivert fresc a la paella quan l’oli comence a calfar-se. Voràs com l’olor desapareix!Llar 10

Desgreixador casolà

per Sunsi Andrés

A voltes el greix de la cuina es resistix encara que fem neteja en profunditat. Si et passa, prova este remei casolà: mescla un litre d’aigua, el suc d’una llima i una cullerada sopera de bicarbonat. Polvoritza-ho sobre la zona afectada: els fogons, la campana o dins del forn, i deixa-ho actuar 5 minuts. Després, retira-ho amb paper de cuina. La brillantor tornarà!


Bellesa

Cabells suaus tot l’any

per Lorena Terrón

Se t’han danyat molt els cabells este estiu? Prova a retornar-los la suavitat amb esta màscara casolana. Buida mig alvocat i mescla’l amb dues cullerades de mel. Remena-ho fins que quede una mescla bastant homogènia. Aplica-te-la als cabells humits i deixa-la actuar durant 15 minuts. Una vegada passat este temps, renta’ls amb aigua tèbia.


Cuina

Baietes de cuina com a noves

per Carmen Roglá

Si deixem banyades les baietes durant molt de temps, poden fer-se negres. Per a mantindre-les en bon estat més temps, prova a deixar-les una nit en remull amb aigua i unes gotes de lleixiu amb detergent. L’endemà estaran com a noves!


Bellesa

Adéu als punts negres

per María Julia Beltrán

Si tens punts negres i vols eliminar-los de la cara, prova a mesclar quatre cullerades de mel amb una de canella en pols. Remena-ho tot fins que es forme una pasta i aplica-la sobre els punts. Deixa-la actuar durant 20 minuts i retira-la amb aigua tèbia. En uns dies notaràs el resultat.


Llar

Colls i punys impecables

per Elena Radoselovics

Si fiques les camises iles sabatilles blanques a la llavora però no n’ixen tan netes com t’agradaria,frega prèviament les zones més brutes amb un raspall de dents utilitzat aplicant-hiunes gotes de líquid rentavaixelles. Després, utilitza el programa habitual dela llavadora. La diferència es nota. 


Cuina

Paella cremada, paella reparada

per Carla Balda

Si per una distracció se t’ha cremat el menjar i la paella o el casset s’han quedat amb moltes restes de brutícia, prova a posar en el mateix recipient una miqueta de vinagre a bullir. Deixa-ho uns minuts bullint i apaga el foc. Retira el vinagre i neteja el recipient amb un fregall. Voràs que, quasi sense fregar, quedaran perfectes.


Bellesa 10

Màscara encara més efectiva

per Mercedes Melego

Molt sovint ens rentem la màscara dels cabells abans del que caldria, i el producte no arribar a fer el seu efecte del tot. Si no vols esperar dins de la dutxa, prova a aplicar-te la màscara una hora abans, amb el cabell sec. Pots fer-te un monyo i seguir fent faena. Passat este temps, llava’t els cabells només amb xampú. Notaràs que l’efecte s’ha intensificat i que les puntes queden molt més suaus i sedoses.Llar

Vinagre per a la llavadora

per María Salud Ruiz

La teua llavadora té calç? Pots eliminar-la afegint vinagre al caixetí del detergent i utilitzant un programa curt. A més de netejar el circuit de la llavadora, la roba et quedarà més neta i suau.Cuina

Llima com a ambientador

per Lorena Terrón

Per a eliminar les males olors de la nevera, talla mitja llima per la mitat i punxa-hi claus d’olor en la polpa. Com més claus hi posem, més aromàtic resultarà. Col·loca cada mitat en una zona de la nevera i les males olors desapareixeran.


Llar

Desguassos sense olors

per Gema Perales

Si vols posar fi a les males olors dels desguassos, prova a deixar oberta una botella de dos litres d’un refresc de cola fins que n’isca tot el gas. Una volta desbrafada, aboca el refresc sencer pel desguàs i deixa-ho actuar durant 1 o 2 hores, evitant utilitzant el lavabo o la pica.   Passat este temps notaràs com desapareixen les olors.


Cuina

Al punt de sal

per Lorena Escutia

T’has passat amb la sal? Si el plat t’ha quedat un poc salat, fica mitja creïlla a l’olla durant un 20 minuts i deixa que es coga a foc mitjà-baix. La creïlla anirà absorbent la sal a poc a poc i el menjar et quedarà de primera.


Bellesa

Fulles de llarga durada

per Francisco Sanmiguel

Les fulles d’afaitar et poden durar molt més temps i aprofitar-les com si foren noves durant més temps. Abans d’afaitar-te, frega-les en sec amb un retall de pantaló. Quan ho faces, sempre a favor de les fulles. Voràs com aguanten més!Cuina 10

Aigua fresca

per Jonatan Gonzalez

Alguna volta has necessitat aigua fresca i havies oblidat ficar-la a la nevera? Si tens poc de temps, introduïx en un bol glaçons, molta sal i la botella d’aigua. Fica-ho tot a la nevera i en menys de 20 minuts tindràs l'aigua congelada. Prova-ho i voràs!


Llar

Juntes lluentes

per Pilar Gil

Per a netejar les juntes dels taulellets que s’han ennegrit, introduïx en un recipient polvoritzador lleixiu i aigua, a parts iguals. Aplica-ho a les zones on hi haja brutícia i deixa-ho actuar uns 10 minuts. A continuació renta-ho amb aigua i voràs com la brutícia desapareix com per encantament.


Bellesa

Ungles més fortes

per Ana Tormo

Tens les ungles fràgils i trencadisses? Per a enfortir-les, pots afegir al teu esmalt transparent un all mòlt. Aplica’l i al cap de pocs dies voràs com les teues ungles fràgils seran només cosa del passat.  


Llar

Tornada al blanc original

per Amparo Jover

Si has tingut un descuit i la roba blanca ha eixit de la llavadora d’un altre color, posa-la en remull amb una bona quantitat de sal durant unes hores. De tant en tant, mou la peça perquè s’impregne bé. Voràs com a poc a poc torna al seu blanc original.


Cuina

Canelons més tendres

per Alberto Linares

Sols preparar canelons a casa? Si vols que la carn resulte més tendra, deixa-la en un recipient coberta de llet 24 hores abans de preparar la recepta i introduïx-la a la nevera. De segur que et sorprendrà el seu sabor!


Bellesa

Llapis de maquillatge afilats

per Montse Prats

A voltes és difícil fer punta als llapis d’ulls i perfiladors, perquè a la zona del bany pot fer calor i la punta està blana i s’acaba trencant. Per a evitar-ho, deixa el perfilador d’ulls uns minuts a la nevera o al congelador abans de fer-hi punta i voràs com no es trenca.  


Cuina 10

Jonatan Gonzalez

per Jonatan Gonzalez

Si has comprat kiwis i estan superverds, un truc perquè maduren més de pressa dins de la nevera és ficar-los en una bossa amb una poma i tancar-la bé. En uns dies estaran al punt. Prova-ho i voràs!


Llar

Espills lluents

per Carolina Otero

Si vols que els espills et queden perfectes d’una manera senzilla i ràpida, arruixa’ls amb colònia i a continuació torca’ls amb una tovalla, quedaran brillants sense esforç i sense haver de repassar taques.


Bellesa

Margarita Duval

per Margarita Duval

El romer té moltes utilitats. Ma tia el bullia, el deixava reposar i guardava l’aigua de la cocció en una botella després de passar-la pel colador. L’utilitzava cada dia per a llavar-se la cara i mantenia un cutis extraordinari. Lluiràs una pell sana i bella!


Llar

Draps més nets

per Mª Adela Latorre

Després de llavar les baietes o els draps a la llavadora, pots acabar de desinfectar-los introduint-los al microones. Sí, sí, al microones! Posa’ls encara humits en un plat a alta temperatura durant aproximadament un minut, d’esta manera acabaràs amb tots els bacteris que hi pogueren quedar.


Cuina

Descongelar marisc

per Mª Jesús Cervera


Has de descongelar el marisc per a servir-lo en algun esdeveniment important? Introduïx un ou en un recipient i ompli’l amb aigua i sal fins que este flote. Retira’l i introduïx el marisc en l’aigua. Conserva-ho a la nevera tota la nit o fins que es descongele i llest!


Bellesa

Mans i ungles perfectes

per Gloria Talavera

Per a presumir de mans, mescla el suc de mitja llima amb la teua crema de mans habitual i una culleradeta de bicarbonat. Aplica-ho amb moviments circulars sobre les mans. Deixa-ho actuar uns minuts. Renta-ho i llest!


Bellesa 10

Sense rastre de maquillatge

per Esperanza Soriano

T’has passat amb el maquillatge i has tacat el coll de la camisa? Col·loca sobre la taca un poc d’espuma d’afaitar, frega-la, deixa-la que actue una estona i llava-la a la llavadora de la forma habitual. Voràs com desapareix!


Llar

Com podem saber si un ou és fresc

per Julia Corral

A voltes tenim ous a la nevera algun temps i no sabem si encara estan frescos per a consumir. Per a saber si els podem utilitzar, n’hi ha prou de ficar-lo en un got amb aigua. Si l’ou es queda submergit al fons, és fresc. Si, per contra, flota, millor no utilitzar-lo.


Llar

Bona olor a casa

per Pepita Ros

A voltes, quan cuinem, l’olor ompli tota la casa i no hi ha manera de llevar-la. Prova a bullir la corfa d’una taronja i una miqueta de canella en un casset amb aigua. En pocs minuts, una olor molt dolça impregnarà tota la casa. Èxit assegurat!


Bellesa

Taques de tint

per Mercedes Gatón

Qui no ha tingut un xicotet accident a l’hora de tenyir-se el cabell? Si alguna peça de roba se t’ha tacat de tint, no patisques, té solució. Simplement aplica laca del cabell sobre la taca de tint, procurant que quede ben xopa, deixa-la actuar un estoneta i després llava la peça de roba (a mà o a màquina), voràs com desapareix del tot.


Cuina

Escorre la llima al màxim

per Ernesto Mena

Si vols traure tot el suc d’una llima amb facilitat, sense necessitat de dedicar-li temps i molta força, simplement col·loca-la 15 segons al microones abans d’escórrer-la. Voràs que el suc ix de forma molt més còmoda.


Llar

Amb mascota però sense pèls

per Elena Torres

Si vols eliminar els pèls de la teua mascota del sofà o de qualsevol teixit, posa’t els guants de cuina i passa’ls sobre la tela que vulgues. Ja voràs que ràpid que es lleven. No hi ha pèl que es resistisca!


Cuina 10

Pelar creïlles bullides en segons

per Macarena López

Abans d’introduir les creïlles en l’aigua per a coure-les, marca una ratlla amb un ganivet en la pell encerclant-la. Una volta cuites, només haurem d’esperar que es refreden per a separar les dos parts de la pell. Eixiran sense traure gens de carn de la creïlla i sense utilitzar el ganivet en pocs segons.Bellesa

Ulls unflats

per Carmen López

Guarda al congelador dos bossetes de te verd durant uns 60 minuts. Llava’t els ulls amb aigua freda i col·loca les bossetes sobre les parpelles. Deixa que reposen durant uns 10 minuts. Voràs quins resultats.


Cuina

Arròs blanc més solt

per Adela Latorre

Si quan fas arròs a la cubana o ensalades vols que l’arròs es quede més solt, recorda’t de tirar-hi unes gotes de suc de llima quan el tingues al foc. No et preocupes perquè no es passa!!


Bellesa

Combatre les durícies dels peus

per Meli Romeu

Mescla una cullerada de bicarbonat amb dos d’aigua fins que es forme una pasta. Aplica-la a la zona dels peus on tingues més durícies i fes-hi un massatge. Deixa-la actuar uns minuts i després renta-la amb aigua tébia. Eixuga bé la zona. Repetix-ho un parell de voltes per setmana i adéu a les durícies!


Llar

Fogons brillants

per Carolina López

Perquè els cremadors dels fogons recuperen la brillantor o el color daurat, n’hi ha prou de submergir-los en aigua bullint amb vinagre durant 20 minuts i fregar-los després amb un fregall. Resplendiran com el primer dia.


Llar

Adéu a les taques d'oli del garatge

per Paco Peris

Tens una taca d’oli al terra de la plaça de garatge i no hi ha manera de llevar-la? Prova amb una beguda de cola. Aboca el líquid directament sobre la taca i deixa que actue uns minuts abans de fregar amb un raspall. Si la taca és molt fosca, potser hauràs de repetir l’operació.


Bellesa

Ulls més grans

per Asun Pérez

Tens els ulls menuts? Si vols que pareguen més grans, només has de posar-te llapis d’ulls blanc en la línia inferior de l’ull, no importa que el maquillatge siga de dia o de nit. El blanc et realçarà la mirada. Prova-ho!


Cuina

Pa fresc més temps

per Miriam Blasco

La millor manera de mantindre el pa en bon estat d’un dia per l’altre és ficar-lo en una bossa de plàstic amb un tros d’api i després tancar-la bé. El pa absorbix la humitat de l’api, i estarà més fresc. L’api no afecta el gust del pa.


Llar

Draps sense olor

per Ana María del Amor

Els draps de la neteja i les baietes de la cuina absorbixen les males olors molt ràpidament. Si vols eliminar-los, només has de deixar-los en remull amb unes gotes d’amoníac un parell d’hores abans de ficar-los a la llavadora. Recordeu sempre no mesclar-los amb altres peces.


Bellesa

Cabells menys gras

per Paqui Mira

Mescla el suc d’una llima i mitja tassa de te negre. Repartix-ho bé per tot el cabell, des de l’arrel fins a les puntes, i fes un massatge al cuir cabellut.  Deixa-ho actuar 5 minuts i després llava’t els cabells de manera habitual. Aplica-ho sobre el cabell sec una volta a la setmana.


Bellesa

Pell ferma i lluminosa

per Arturo Zarzo

Per a eliminar pelletes i netejar la pell a fons, es prepara un exfoliant barrejant llavors de sèsam picades, sal grossa, suc de llima i oli d’oliva. S’aplica al rostre durant 5 minuts i es renta amb aigua tèbia. Notaràs la diferència.


Bellesa

Mascareta casolana per a un cabell hidratat

per Cristina de la Torre

Per a cabells castigats pel sol i pel tint, prepara una mascareta amb dos rovells d’ou i una cullerada d’oli d’oliva. Posa-te-la al cabell durant 5-10 minuts. Després renta’l amb aigua i llava-te’l amb el sabó de sempre. Tindràs un cabell hidratat i brillant.


Llar

Adéu a les taques de retolador

per Inmaculada Delgado

Quan la roba té taques de retolador, un bon remei és posar-hi una miqueta de cetona. Freguem un poc la taca amb un cotó impregnat i desapareixerà en qüestió de segons. A continuació, llavem la peça amb el programa habitual i llesta!


Llar

Graneres i raspalls com nous

per Rocío Zafrilla

Per a tindre els raspalls i les graneres nets i com nous, s’introduïxen en un poal d’aigua amb un bon raig d’amoníac, es deixen reposar una estoneta i es renten. Després es deixen eixugar a l’aire. El resultat és sorprenent.


Cuina 10

Alls pelats sense olor

per Olvido Martínez

Fica els alls en un potet de vidre, tanca’l i agita’l bé durant uns minuts. Voràs que pràcticament es pelen sols. Una meravella


Cuina

Nata per a decorar

per Amparo Bustamante

Aconseguir la nata perfecta per a decorar les teues postres és molt senzill. Quan estigues muntant la nata, afig-hi una cullerada sopera de llet en pols. Obtindràs una nata més líquida i, per tant, més fàcil de treballar.


Bellesa

Ungles sanes i brillants

per Izabel Alves

Si tens les ungles fràgils, trencadisses i tacades, prova a submergir-les en suc de llima o en un poc d’oli d’oliva tots els dies durant 5 minuts. Les hidrataràs i lluiran més sanes i brillants.


Bellesa 10

Llavis perfectes durant més temps

per Raquel Pérez

Perquè el pintallavis ens dure més temps, primer cal triar un llapis perfilador del color més semblant possible a la barra de llavis que hages d’utilitzar. Amb cura, delinea els llavis i, a continuació, pinta’n l’interior amb el llapis. Després, aplica la barra de llavis. Cal tindre en compte que els labials mat duren més que la resta i a més són tendència. D’esta manera, tindràs els llavis maquillats perfectament durant més temps.


Llar

Elimina la mala olor del microones

per David Ramírez

Quan calfem menjar al microones, l’olor es queda a dins i és molt molesta. Per a llevar-la, col·loca al microones un got amb una llima espremuda i una miqueta de canella i programa 2 minuts.


Cuina

Coberts com el primer dia

per Amparo Martínez

Si utilitzes coberts de fusta per a cuinar i, pel pas del temps, s’estan fent negres, pots recuperar el seu color d’una forma molt fàcil: deixa els coberts en remull en un poal amb aigua tèbia i mig got d’aigua oxigenada durant dues hores. Passat este temps, repassa’ls amb aigua i una miqueta de sabó. L’aigua oxigenada elimina els bacteris i les taques negres.


Cuina

Cigrons sense pell

per Irene Chiva

Llevar la pell dels cigrons és molt senzill. Col·loca’ls en un recipient per a microones amb una cullerada de bicarbonat sòdic i calfa’ls uns minuts. A continuació, en un bol amb aigua calenta afegim els cigrons i els remenem amb les mans i a poc a poc vorem com van soltant-se les pells. Este truc és ideal per a fer hummus.


Cuina

Com podem saber si un ou és fresc

per Julia Corral

A voltes tenim ous a la nevera algun temps i no sabem si encara estan frescos per a consumir. Per a saber si els podem utilitzar, n’hi ha prou de ficar-lo en un got amb aigua. Si l’ou es queda submergit al fons, és fresc. Si, per contra, flota, millor no utilitzar-lo.


Llar

Safata del forn impecable

per Amparo Timoner

Quan cuines al forn i queden restes de menjar a la safata, cobrix-la d’aigua calenta i un grapat de sal. En pocs minuts voràs com se’n desprén tot el greix.


Cuina 10

Tallar ceba sense plorar

per Sonia García

Talla la ceba col·locant la fusta de tallar davall de la campana extractora de la cuina i, a continuació, encén-la a potència mitjana. Voràs com els vapors que ens fan plorar els absorbix l’extractor i evitaràs esta molesta picor d’ulls.