Finestra oberta

Aconseguix xecs de 10 € i 20 € per compartir els teus trucs i receptes.


Descobrix com

Trucs

Cuina 10

Xocolate en pols al gust

per Remedios Blasco

S’aboca la llet en la tassa en la qual es beurà i s’hi afigen cullerades de xocolate en pols al gust, no cal dissoldre’l ni remenar. Es fica la tassa en el microones a potència forta i, quan el xocolate cau al fons de la tassa, es trau i es remena bé. S’introduïx de nou en el microones i, quan veges que el xocolate puja fins a la vora de la tassa, estarà llest per a prendre quan es gele un poc!Bellesa

Guerra a la humitat

per Andrea R.

Vos compartisc el meu kit bàsic antihumitat. Ara que arriba el fred i la humitat, sempre porte uns imprescindibles a la bossa: un sèrum per als cabells, per a evitar l’enscrespament, una crema hidratant de mans i una barra de crema de cacau per als llavis. No fallen!


Bellesa

Bon to durant tot l’any

per Ane B.

Quan arriba la tardor i comencem a veure’ns blanques, solc preparar un pot de crema per al cos i un altre amb autobronzejador. Faig un forat menut amb els dits en el centre del pot de crema i fique un bon raig de líquid autobronzejador. Ho remene bé amb una cullereta i... llestos! Aplica-ho després de la dutxa


Llar

Pica lluenta

per Mónica L.

Per a netejar les taques de les piques d’acer inoxidable només necessites un fregall dels verds, dels de sempre. Banya’l amb un poc d’aigua i frega la taca, desapareixerà al moment i et quedarà com a nou. Servix per a tot tipus de taques, incloses les de salfumant.


Llar 10

Plata com si fora nova

per Marjolijn N.

Els xicotets objectes de plata (portatovallons, culleretes, penjolls...) es netegen molt bé amb pasta de dents. Humiteja l’objecte amb aigua, estén per damunt una capa fina de pasta de dents i raspalla’l a fons amb un raspall d’ungles menut, un poc mullat. Renta’l i torca’l bé amb un drap fins que brille. Quedarà lluent.


Cuina

Fregir sense esguits

per Marina A.

Tres idees per a fregir sense esguits. 1. Quan vulgues fregir, calfa sempre la paella abans de posar-li l’oli. 2. Per a evitar esguits, empolvora la paella amb un poc de sal. 3. Quan friges, posa un colador de metall invertit, just a l’inrevés, sobre la paella. Això permet que isca el vapor, però evita els molests esguits.


Cuina

Ací no es tira res!

per Carol O.

Si una carabassa torrada no resulta dolça o de textura agradable per al plat que havies pensat, no la tires! Aprofita-la i cuina’n la polpa en una paella amb una miqueta de mantega, sal i anou moscada. Gira-la fins que agafe color i una textura de puré. Obtindràs un acompanyament meravellós per a qualsevol carn.


Bellesa

Ungles més blanques

per Sonia H.

Si les ungles se t’han fet groguenques i volsnetejar-les, pots fer-ho submergint-les en suc de llima. També funciona com a blanquejador la pasta elaborada amb llima, bicarbonat i oli d’oliva


Bellesa

Cabell més fort

per Josefa P.

Prova de posar-te en les arrels, abans de llavar-te el cabell, una mescla de gel d’àloe i oli de rosa mosqueta. Deixa-ho actuar com a mínim una hora i després llava’t el cabell amb un xampú sense silicones. A continuació, posa’t el condicionador amb unes gotes d’oli de rosa mosqueta. Des que faig este tractament, el meu cabell es veu més fort, em cau molt menys i pareix més voluminós. Ah! L’oli no et greixarà el cabell si te’n poses en la mesura justa.


Llar

Eliminar una taca de greix

per Raquel V.

Tens una taca de greix que no saps com eliminar?Prova de tirar-hi talc per damunt i deixa-la actuar uns minuts. Després, frega-lai retira-la amb un raspall i llava la roba en la llavadora com de costum. Este truc també funciona amb les taques d’oli, el talc absorbix el líquid i després s’elimina amb més facilitat.


Llar

Netejavidres «eco»

per Mari G.

Aprofita els periòdics vells per a netejar els vidres. Utilitza el producte habitual i frega’ls amb les pàgines, voràs quins resultats més bons. No ratllen els vidres, com que són antics no deixen rastres de taques i deixen una xicoteta capa que els manté nets més temps. 


Cuina 10

Corregir la sal en un guisat

per Carol O.

A vegades, sense voler ens passem amb la salmentre cuinem. Si un dia se te’n va la mà amb la sal en un guisat, només has de dissoldre una culleradeta de maizena en aigua freda i afegir-la al guisat mentre encara està al foc


Cuina

Xips de porro

per Alberto L.

Si vols una guarnició exquisida per a un peix o unacarn a la planxa. Prova de fregir un porro  tallat a la juliana amb oli d’oliva abundant imolt calent. A mesura que es daure i vaja adquirint consistència de palla,retira’l de la paella  i escorre’l molt bé damunt d’un paper absorbent decuina. Voràs que bo!


Llar 10

Organitza els cables amb agulles d’estendre

per Vero R.

Si mantindre els cables dels xicotets electrodomèstics o dels auriculars del mòbil és una missió impossible a ta casa, prova de mantindre’ls subjectes amb agulles d’estendre. Només has de passar-los diverses vegades pels dos extrems i subjectar-los bé amb la part de l’agulla que fa pinça. Estaran arreplegats i a mà en qualsevol moment. 


Bellesa

Enriquix el teu hidratant

per Maru A.

Moltes vegades, alguns olis essencials que hem necessitat per a algun tractament en concret es queden pràcticament sense utilitzar, com els de rosa mesquera o d’argània, els dos amb acció regeneradora. No els desaprofites i afig-ne unes gotetes a la teua crema facial o a la loció corporal i mescla’ls bé amb una espàtula. 


Cuina

Magdalenes esponjoses més temps

per Alberto L.

Les magdalenes del desdejuni o del berenar estan unpoc seques?  Podràs menjar-les com si estiguerenacabades de fer humitejant-ne la part superior amb un poc de llet iintroduint-les després al forn durant uns minuts. Quedaran esponjoses i a puntper a menjar. 


Bellesa

Sabó bàsic per a pell mixta

per Roxana V.

Si tens la pell mixta, prova d’utilitzar com a netejador bàsic una pastilla de sabó de glicerina juntament amb una espongeta facial. Neteja’t el rostre fent un massatge suau i renta’t amb aigua freda, després utilitza la teua crema hidratant habitual i llestos. Pell neta hidratada i per molt pocs diners.


Llar

Mobles impecables

per Raquel V.

Un truc que no em falla mai en la neteja de la casa és utilitzar Kh7 o un desgreixador similar. Si, per exemple, he de netejar els mobles de fusta de la cuina, utilitze un 20 per cent de Kh7 i un 80 d’aigua tèbia, ho mescle i ho passe amb el drap humit pels mobles, els torque amb un altre drap i queden lluents de veres. 


Cuina

Carabasseta cruixent

per Anabel F.

Perquè la carabasseta et quede més cruixent i saborosa,submergix-la en aigua entre 5 i 10 minuts abans de fregir-la. Després, deixa-laque s’asseque sobre paper de cuina i a la paella. Voràs quina diferència! 


Cuina 10

Cremes perfectes

per Alberto L.

Si vols eliminar els grums de la salsa beixamel o la crema pastissera, passa-la encara calenta per un colador de malla molt fina. Utilitza el dors d’una cullera per a anar “xafant” la crema mentre es cola. D’altra banda, si tens una salsa massa densa, la pot alleugerir diluint-hi un poc de llet calenta mentre remenes. Evita la llet freda perquè  pot tornar a formar nous grums.


Llar

Digues adeu a les taques d’oli

per Mari. M.

Si et taques amb oli, bé siga cuinant o menjant, en alguna peça de roba, aplica-hi pólvores de talc immediatament i ompli’n bé la taca. Cobrix-la bé perquè absorbisquen al màxim, deixa-ho actuar un temps i, a continuació, llava-la de forma habitual en la llavadora.


Bellesa

Desodorant per a alguna emergència

per Toñi U.

Un truc de bellesa que no falla mai és mesclar oli de coco i bicarbonat sòdic a parts iguals i guardar-ho en un potet de vidre. Es pot utilitzar com a desodorant, com a exfoliant facial i, fins i tot, com a pasta de dents, en cas d’alguna emergència.Cuina

Talla ceba sense plorar

per Maribel C.

Si vols evitar les llàgrimes quan peles i piques una ceba, prova a tallar-ne els dos extrems, lleva’n les primeres capes de pell i talla-la per la mitat. A continuació, la fiques davall el raig de l’aigua en la pica per a banyar-la bé i ja pots tallar-la de la manera que vullgues, que no ploraràs.Llar

Blanqueja els tàpers

per Vanessa P.

Si utilitzes tàpers de plàstic, sabràs que la tomaca fregida, entre molts altres  aliments, solen tacar-los i és molt difícil eliminar eixe color ataronjat. Doncs bé, ací és quan hem de recórrer al percarbonat de sodi: es troba en molts blanquejadors per a la roba. Arruixa l’envàs amb el producte i ompli’l d’aigua bullint. En un parell d’hores haurà recuperat el color.


Bellesa

Maquillatge lleuger

per Cristina B.

Quan arriba la primavera ens abellix deixar la pell més lliure de maquillatge. Prova d’aplicar la base només en punts estratègics i així el resultat serà més fresc i natural. Utilitza els il·luminadors per a corregir imperfeccions i coloret en crema i en tons rosa per a alleugerir el resultat final.


Bellesa

Cuida’t les celles

per Isa S.

Les celles marquen la nostra mirada i, si abans es preferien fines, ara la tendència és tindre-les grosses i poblades. Per a cuidar-les, prova a mantindre-les sempre netes de restes de maquillatge i aplica-hi vaselina un parell de vegades al dia. T’ajudarà a mantindre-les ben pentinades i fortes. Llar

Aixetes que brillen

per Pili V.

Aixetes que brillenSi vols que les aixetes de la cuina o del bany brillen sense fer cap esforç, el truc és netejar-les amb crema d’afaitar. Deixa-la actuar durant 5 minuts i retira-la amb un drap humit. Voràs com brillen!Cuina

Peix sense olors

per Vanessa P.

Evita l’olor que queda durant hores posant al foc, en un cassó, dos parts d’aigua i una de vinagre mentre prepares la teua recepta amb peix. Deixa que bulla, voràs com l’olor desapareix. També funciona amb 3 culleradetes de canella.

 Bellesa 10

Ungles més fortes

per Caty T.

Si vols tindre les ungles més fortes, calfa al bany de maria durant cinc minuts dos cullerades d’oli d’oliva amb un pessiguet de sàlvia. Deixa-ho reposar i submergix les mans en esta mescla durant 20 minuts. Després, eixuga-les i hidrata-les. Voràs quina eficàcia! Llar

Un vi lleva un altre vi

per Antonia M.

En festes o celebracions familiars que es consumix més vi de l’habitual, solem tacar-nos la roba o el tapet de vi negre. Esta taca sol ser resistent i difícil d’eliminar. El meu truc és fregar-la amb vi blanc. Fes la prova: un vi lleva un altre vi. Cuina

Pollastre extratendre

per Luma A.


Perquè la carn del pit de pollastre quede realment molt tendra, prova a deixar-la 24 hores a remulla amb llet i sal. Quan la cuines voràs com es desfà en la boca.


 
Llar 10

Planxat fàcil

per Vanessa P.

Les camises són de les peces més resistents a la planxa. Si vols que queden suaus i et coste menys planxar-les, prova de posar unes gotetes de suavitzant en un polvoritzador i polvoritzar bé la camisa abans de començar a planxar-la. Et resultarà més senzill i a més quedarà perfumada!

Vanessa P.


Llar

Roba més blanca

per Silvia G.

Si vols que la roba blanca, sobretot la dels xiquets, quede més lluminosa i blanca, afig un bon raig d’aigua oxigenada al calaixet de la llavadora en companyia del detergent. Resultat impecable!

Silvia G.


Cuina

Paelles sense greix

per Encarnación L.

Per a netejar de greix les paelles i les olles després de cuinar, ja no cal que fregues: aplica un poc de netejador de forns de Consum i deixa-ho uns minuts. Després, passa’ls un fregall i... lluentes.

Encarnación L.


Cuina

Pelar ous durs

per Ángeles B.

Tots sabem com de difícil és pelar un ou dur… Ací hi ha la solució: prova de fer un foradet amb una tatxa en la part més ampla de l’ou, en la base. Voràs que després es pela de meravella Proveu-ho! 

Ángeles B.


Bellesa

Cabell hidratat

per Eva O.

El cabell patix molt a les vacances. Prepara una màscara reparadora amb un plàtan madur, una cullerada de mel, mitja tassa de llet i una cullerada d’oli d’oliva. Mescla el plàtan, la mel i l’oli. Després incorpora-hi la llet a poc a poc. Aplica-ho sobre el cabell sec i deixa-ho actuar mitja hora abans de rentar.Bellesa

Peus més suaus

per Paty C.

A l’estiu tots volem lluir peus: prepara un exfoliant casolà mesclant una cullerada de mel, una altra de sucre i unes gotes de llima. Integra-ho tot bé i després escampa-ho per tot el peu, especialment en planta i talons. Low cost i ràpid!
Llar

Mascotes sense olors

per Paqui G.

Volem molt els nostres gossets, però a vegades l’olor pot ser molesta. Ompli fins a la mitat un poal i tira-hi quatre cullerades de bicarbonat, quatre de sal i unes 8 gotes d’essència d’arbre de te. L’olor desapareix immediatament.Llar

Eliminar taques de floridura

per Gracy R.

Per a eliminar eixes taques d’humitat que ixen al bany, o a les parets blanques, no hi ha res millor que posar lleixiu pur en un polvoritzador, arruixar la zona i deixar-ho unes hores que s’asseque. Si la floridura persistix, repetim l’operació diverses vegades, i en breu començarà a desaparéixer..Cuina 10

Peix més gustós

per Jorge R.

Per a reduir l’olor que s’estén per la casa quan fregim peix, unta els filets amb llima àcida o passa’ls per aigua amb llet abans de fregir-los. A més de fer menys olor, guanyaran en gust.Cuina

Ensalades especials

per Margarida B.

Vols que les teues ensalades tinguen un puntet extra? Agafa mitja llima dolça i ratlla’n la corfa sobre l’ensalada quan estiga acabada amb tots els ingredients. Esprem-ne el suc per damunt per a un gust més intens. I a més aportes vitamina C, queda boníssima!Llar

Et costa desapegar el paper film?

per Ana Lorente

Per a evitar que se t’apegue el film transparent quan l’has d’utilitzar i no perdes temps intentant desenrotllar-lo, recorda’t de guardar-lo a la nevera. Quan vages a usar-lo es desapegarà amb gran facilitat. 


Cuina

Arreglar un guisat massa salat

per Yolanda Andero

Si una salsa o un guisat se t’ha quedat massa salat, no el tires. Afig-li una culleradeta de sucre i una altra de vinagre, remena-ho bé i ja estarà arreglat!Bellesa

Pell “condicionada”

per Amparo Martínez

Si se t’ha acabat la crema hidratant per a suavitzar les cames després de la depilació, utilitza oli de bebé o condicionador per als cabells. Sí, el dels cabells! Encara que parega estrany, tots estos productes porten ingredients reparadors que t’ajudaran a calmar la pell. 


Llar 10

Forn net i sense esforç

per Noelia Juan

Si vols deixar el forn com a nou, aplica-hi una mescla d’aigua i bicarbonat quan el forn estiga calent. Deixa-ho actuar a temperatura mitjana durant almenys una hora. Després, passa-hi un drap humit per a retirar-ne les restes, eixiran sense esforç!Cuina

Sépia i calamars més blanets

per Inés González

A voltes la carn de les sépies o els calamars resulta molt dura. Per a ablanir-la, submergix-la durant 2 hores en llet i després cuina-la com sempre. Voràs que tendra que queda! I si la vols preparar arrebossada, a més de tendra la notaràs més cruixent. 

 Bellesa

Suavitzant casolà

per Carmen María García

Quan se t’acaba el suavitzant per als cabells, pots preparar-ne un a casa en molt poc temps. Utilitza un got gran amb aigua, tira-hi unes gotes de vinagre blanc, de vi o de poma i remena-ho. Repartix la mescla sobre el cabells acabats de rentar. No cal rentar.


Bellesa

Elimina les restes de cera depilatòria

per Judit Vigil

Si després de depilar-te amb cera vols traure’t de manera senzilla les restes de cera que es queden a la pell, mulla un cotó amb oli d’oliva i passa-te’l suaument per la zona. Netejarà i retirarà la cera i alhora t’hidratarà i et calmarà la pell. Bellesa

Desmaquillant d’ulls natural

per Pedro López

Desmaquilla’t els ulls de manera natural mesclant en un pot buit i net ¾ parts d’aigua mineral i ¼ d’oli d’oliva verge extra. Agita-ho bé abans d’usar-lo i amb un cotó desmaquillador aplica-ho per a retirar-te el maquillatge fàcilment. Llar

Sparkling kitchen hood

per Noelia Noble

To keep your kitchen hood protected from rust, once it's completely clean and dry, apply a little moisturising baby oil with a cotton cloth. Dry it well with a clean cloth and your hood will shine and be protected! Llar

Paelles com a noves

per Marta Viladomat

Si vols que l’exterior de les teues paelles torne a estar com el primer dia, ompli una safata de forn amb vinagre i amb una tassa de bicarbonat. Posa la paella en remull durant 24 hores. Passat este temps, frega-la amb una miqueta de vinagre i bicarbonat i la paella lluirà com a nova!Cuina

Verdura fresca més temps

per Mayte Berenguer

Per a mantindre la frescor de les ensalades i dels espinacs envasats, obri la bossa i embolica la verdura amb una miqueta de paper de cuina absorbent. El paper eliminarà la humitat i la verdura aguantarà fresca durant molt més temps. Cuina

Adéu a l’olor de fregit

per Mº Adela Latorre

Sempre que friges un ou o unes creïlles, la cuina fa olor d’oli tot el dia? Prova de posar una rameta de julivert fresc a la paella quan l’oli comence a calfar-se. Voràs com l’olor desapareix!Llar 10

Desgreixador casolà

per Sunsi Andrés

A voltes el greix de la cuina es resistix encara que fem neteja en profunditat. Si et passa, prova este remei casolà: mescla un litre d’aigua, el suc d’una llima i una cullerada sopera de bicarbonat. Polvoritza-ho sobre la zona afectada: els fogons, la campana o dins del forn, i deixa-ho actuar 5 minuts. Després, retira-ho amb paper de cuina. La brillantor tornarà!


Bellesa

Cabells suaus tot l’any

per Lorena Terrón

Se t’han danyat molt els cabells este estiu? Prova a retornar-los la suavitat amb esta màscara casolana. Buida mig alvocat i mescla’l amb dues cullerades de mel. Remena-ho fins que quede una mescla bastant homogènia. Aplica-te-la als cabells humits i deixa-la actuar durant 15 minuts. Una vegada passat este temps, renta’ls amb aigua tèbia.


Cuina

Baietes de cuina com a noves

per Carmen Roglá

Si deixem banyades les baietes durant molt de temps, poden fer-se negres. Per a mantindre-les en bon estat més temps, prova a deixar-les una nit en remull amb aigua i unes gotes de lleixiu amb detergent. L’endemà estaran com a noves!


Bellesa

Adéu als punts negres

per María Julia Beltrán

Si tens punts negres i vols eliminar-los de la cara, prova a mesclar quatre cullerades de mel amb una de canella en pols. Remena-ho tot fins que es forme una pasta i aplica-la sobre els punts. Deixa-la actuar durant 20 minuts i retira-la amb aigua tèbia. En uns dies notaràs el resultat.


Llar

Colls i punys impecables

per Elena Radoselovics

Si fiques les camises iles sabatilles blanques a la llavora però no n’ixen tan netes com t’agradaria,frega prèviament les zones més brutes amb un raspall de dents utilitzat aplicant-hiunes gotes de líquid rentavaixelles. Després, utilitza el programa habitual dela llavadora. La diferència es nota. 


Cuina

Paella cremada, paella reparada

per Carla Balda

Si per una distracció se t’ha cremat el menjar i la paella o el casset s’han quedat amb moltes restes de brutícia, prova a posar en el mateix recipient una miqueta de vinagre a bullir. Deixa-ho uns minuts bullint i apaga el foc. Retira el vinagre i neteja el recipient amb un fregall. Voràs que, quasi sense fregar, quedaran perfectes.


Bellesa 10

Màscara encara més efectiva

per Mercedes Melego

Molt sovint ens rentem la màscara dels cabells abans del que caldria, i el producte no arribar a fer el seu efecte del tot. Si no vols esperar dins de la dutxa, prova a aplicar-te la màscara una hora abans, amb el cabell sec. Pots fer-te un monyo i seguir fent faena. Passat este temps, llava’t els cabells només amb xampú. Notaràs que l’efecte s’ha intensificat i que les puntes queden molt més suaus i sedoses.Llar

Vinagre per a la llavadora

per María Salud Ruiz

La teua llavadora té calç? Pots eliminar-la afegint vinagre al caixetí del detergent i utilitzant un programa curt. A més de netejar el circuit de la llavadora, la roba et quedarà més neta i suau.Cuina

Llima com a ambientador

per Lorena Terrón

Per a eliminar les males olors de la nevera, talla mitja llima per la mitat i punxa-hi claus d’olor en la polpa. Com més claus hi posem, més aromàtic resultarà. Col·loca cada mitat en una zona de la nevera i les males olors desapareixeran.


Llar

Desguassos sense olors

per Gema Perales

Si vols posar fi a les males olors dels desguassos, prova a deixar oberta una botella de dos litres d’un refresc de cola fins que n’isca tot el gas. Una volta desbrafada, aboca el refresc sencer pel desguàs i deixa-ho actuar durant 1 o 2 hores, evitant utilitzant el lavabo o la pica.   Passat este temps notaràs com desapareixen les olors.


Cuina

Al punt de sal

per Lorena Escutia

T’has passat amb la sal? Si el plat t’ha quedat un poc salat, fica mitja creïlla a l’olla durant un 20 minuts i deixa que es coga a foc mitjà-baix. La creïlla anirà absorbent la sal a poc a poc i el menjar et quedarà de primera.


Bellesa

Fulles de llarga durada

per Francisco Sanmiguel

Les fulles d’afaitar et poden durar molt més temps i aprofitar-les com si foren noves durant més temps. Abans d’afaitar-te, frega-les en sec amb un retall de pantaló. Quan ho faces, sempre a favor de les fulles. Voràs com aguanten més!Cuina 10

Aigua fresca

per Jonatan Gonzalez

Alguna volta has necessitat aigua fresca i havies oblidat ficar-la a la nevera? Si tens poc de temps, introduïx en un bol glaçons, molta sal i la botella d’aigua. Fica-ho tot a la nevera i en menys de 20 minuts tindràs l'aigua congelada. Prova-ho i voràs!


Llar

Juntes lluentes

per Pilar Gil

Per a netejar les juntes dels taulellets que s’han ennegrit, introduïx en un recipient polvoritzador lleixiu i aigua, a parts iguals. Aplica-ho a les zones on hi haja brutícia i deixa-ho actuar uns 10 minuts. A continuació renta-ho amb aigua i voràs com la brutícia desapareix com per encantament.


Bellesa

Ungles més fortes

per Ana Tormo

Tens les ungles fràgils i trencadisses? Per a enfortir-les, pots afegir al teu esmalt transparent un all mòlt. Aplica’l i al cap de pocs dies voràs com les teues ungles fràgils seran només cosa del passat.  


Llar

Tornada al blanc original

per Amparo Jover

Si has tingut un descuit i la roba blanca ha eixit de la llavadora d’un altre color, posa-la en remull amb una bona quantitat de sal durant unes hores. De tant en tant, mou la peça perquè s’impregne bé. Voràs com a poc a poc torna al seu blanc original.


Cuina

Canelons més tendres

per Alberto Linares

Sols preparar canelons a casa? Si vols que la carn resulte més tendra, deixa-la en un recipient coberta de llet 24 hores abans de preparar la recepta i introduïx-la a la nevera. De segur que et sorprendrà el seu sabor!


Bellesa

Llapis de maquillatge afilats

per Montse Prats

A voltes és difícil fer punta als llapis d’ulls i perfiladors, perquè a la zona del bany pot fer calor i la punta està blana i s’acaba trencant. Per a evitar-ho, deixa el perfilador d’ulls uns minuts a la nevera o al congelador abans de fer-hi punta i voràs com no es trenca.  


Cuina 10

Jonatan Gonzalez

per Jonatan Gonzalez

Si has comprat kiwis i estan superverds, un truc perquè maduren més de pressa dins de la nevera és ficar-los en una bossa amb una poma i tancar-la bé. En uns dies estaran al punt. Prova-ho i voràs!


Llar

Espills lluents

per Carolina Otero

Si vols que els espills et queden perfectes d’una manera senzilla i ràpida, arruixa’ls amb colònia i a continuació torca’ls amb una tovalla, quedaran brillants sense esforç i sense haver de repassar taques.


Bellesa

Margarita Duval

per Margarita Duval

El romer té moltes utilitats. Ma tia el bullia, el deixava reposar i guardava l’aigua de la cocció en una botella després de passar-la pel colador. L’utilitzava cada dia per a llavar-se la cara i mantenia un cutis extraordinari. Lluiràs una pell sana i bella!


Llar

Draps més nets

per Mª Adela Latorre

Després de llavar les baietes o els draps a la llavadora, pots acabar de desinfectar-los introduint-los al microones. Sí, sí, al microones! Posa’ls encara humits en un plat a alta temperatura durant aproximadament un minut, d’esta manera acabaràs amb tots els bacteris que hi pogueren quedar.


Cuina

Descongelar marisc

per Mª Jesús Cervera


Has de descongelar el marisc per a servir-lo en algun esdeveniment important? Introduïx un ou en un recipient i ompli’l amb aigua i sal fins que este flote. Retira’l i introduïx el marisc en l’aigua. Conserva-ho a la nevera tota la nit o fins que es descongele i llest!


Bellesa

Mans i ungles perfectes

per Gloria Talavera

Per a presumir de mans, mescla el suc de mitja llima amb la teua crema de mans habitual i una culleradeta de bicarbonat. Aplica-ho amb moviments circulars sobre les mans. Deixa-ho actuar uns minuts. Renta-ho i llest!


Bellesa 10

Sense rastre de maquillatge

per Esperanza Soriano

T’has passat amb el maquillatge i has tacat el coll de la camisa? Col·loca sobre la taca un poc d’espuma d’afaitar, frega-la, deixa-la que actue una estona i llava-la a la llavadora de la forma habitual. Voràs com desapareix!


Llar

Com podem saber si un ou és fresc

per Julia Corral

A voltes tenim ous a la nevera algun temps i no sabem si encara estan frescos per a consumir. Per a saber si els podem utilitzar, n’hi ha prou de ficar-lo en un got amb aigua. Si l’ou es queda submergit al fons, és fresc. Si, per contra, flota, millor no utilitzar-lo.


Llar

Bona olor a casa

per Pepita Ros

A voltes, quan cuinem, l’olor ompli tota la casa i no hi ha manera de llevar-la. Prova a bullir la corfa d’una taronja i una miqueta de canella en un casset amb aigua. En pocs minuts, una olor molt dolça impregnarà tota la casa. Èxit assegurat!


Bellesa

Taques de tint

per Mercedes Gatón

Qui no ha tingut un xicotet accident a l’hora de tenyir-se el cabell? Si alguna peça de roba se t’ha tacat de tint, no patisques, té solució. Simplement aplica laca del cabell sobre la taca de tint, procurant que quede ben xopa, deixa-la actuar un estoneta i després llava la peça de roba (a mà o a màquina), voràs com desapareix del tot.


Cuina

Escorre la llima al màxim

per Ernesto Mena

Si vols traure tot el suc d’una llima amb facilitat, sense necessitat de dedicar-li temps i molta força, simplement col·loca-la 15 segons al microones abans d’escórrer-la. Voràs que el suc ix de forma molt més còmoda.


Llar

Amb mascota però sense pèls

per Elena Torres

Si vols eliminar els pèls de la teua mascota del sofà o de qualsevol teixit, posa’t els guants de cuina i passa’ls sobre la tela que vulgues. Ja voràs que ràpid que es lleven. No hi ha pèl que es resistisca!


Cuina 10

Pelar creïlles bullides en segons

per Macarena López

Abans d’introduir les creïlles en l’aigua per a coure-les, marca una ratlla amb un ganivet en la pell encerclant-la. Una volta cuites, només haurem d’esperar que es refreden per a separar les dos parts de la pell. Eixiran sense traure gens de carn de la creïlla i sense utilitzar el ganivet en pocs segons.Bellesa

Ulls unflats

per Carmen López

Guarda al congelador dos bossetes de te verd durant uns 60 minuts. Llava’t els ulls amb aigua freda i col·loca les bossetes sobre les parpelles. Deixa que reposen durant uns 10 minuts. Voràs quins resultats.


Cuina

Arròs blanc més solt

per Adela Latorre

Si quan fas arròs a la cubana o ensalades vols que l’arròs es quede més solt, recorda’t de tirar-hi unes gotes de suc de llima quan el tingues al foc. No et preocupes perquè no es passa!!


Bellesa

Combatre les durícies dels peus

per Meli Romeu

Mescla una cullerada de bicarbonat amb dos d’aigua fins que es forme una pasta. Aplica-la a la zona dels peus on tingues més durícies i fes-hi un massatge. Deixa-la actuar uns minuts i després renta-la amb aigua tébia. Eixuga bé la zona. Repetix-ho un parell de voltes per setmana i adéu a les durícies!


Llar

Fogons brillants

per Carolina López

Perquè els cremadors dels fogons recuperen la brillantor o el color daurat, n’hi ha prou de submergir-los en aigua bullint amb vinagre durant 20 minuts i fregar-los després amb un fregall. Resplendiran com el primer dia.


Llar

Adéu a les taques d'oli del garatge

per Paco Peris

Tens una taca d’oli al terra de la plaça de garatge i no hi ha manera de llevar-la? Prova amb una beguda de cola. Aboca el líquid directament sobre la taca i deixa que actue uns minuts abans de fregar amb un raspall. Si la taca és molt fosca, potser hauràs de repetir l’operació.


Bellesa

Ulls més grans

per Asun Pérez

Tens els ulls menuts? Si vols que pareguen més grans, només has de posar-te llapis d’ulls blanc en la línia inferior de l’ull, no importa que el maquillatge siga de dia o de nit. El blanc et realçarà la mirada. Prova-ho!


Cuina

Pa fresc més temps

per Miriam Blasco

La millor manera de mantindre el pa en bon estat d’un dia per l’altre és ficar-lo en una bossa de plàstic amb un tros d’api i després tancar-la bé. El pa absorbix la humitat de l’api, i estarà més fresc. L’api no afecta el gust del pa.


Llar

Draps sense olor

per Ana María del Amor

Els draps de la neteja i les baietes de la cuina absorbixen les males olors molt ràpidament. Si vols eliminar-los, només has de deixar-los en remull amb unes gotes d’amoníac un parell d’hores abans de ficar-los a la llavadora. Recordeu sempre no mesclar-los amb altres peces.


Bellesa

Cabells menys gras

per Paqui Mira

Mescla el suc d’una llima i mitja tassa de te negre. Repartix-ho bé per tot el cabell, des de l’arrel fins a les puntes, i fes un massatge al cuir cabellut.  Deixa-ho actuar 5 minuts i després llava’t els cabells de manera habitual. Aplica-ho sobre el cabell sec una volta a la setmana.


Bellesa

Pell ferma i lluminosa

per Arturo Zarzo

Per a eliminar pelletes i netejar la pell a fons, es prepara un exfoliant barrejant llavors de sèsam picades, sal grossa, suc de llima i oli d’oliva. S’aplica al rostre durant 5 minuts i es renta amb aigua tèbia. Notaràs la diferència.


Bellesa

Mascareta casolana per a un cabell hidratat

per Cristina de la Torre

Per a cabells castigats pel sol i pel tint, prepara una mascareta amb dos rovells d’ou i una cullerada d’oli d’oliva. Posa-te-la al cabell durant 5-10 minuts. Després renta’l amb aigua i llava-te’l amb el sabó de sempre. Tindràs un cabell hidratat i brillant.


Llar

Adéu a les taques de retolador

per Inmaculada Delgado

Quan la roba té taques de retolador, un bon remei és posar-hi una miqueta de cetona. Freguem un poc la taca amb un cotó impregnat i desapareixerà en qüestió de segons. A continuació, llavem la peça amb el programa habitual i llesta!


Llar

Graneres i raspalls com nous

per Rocío Zafrilla

Per a tindre els raspalls i les graneres nets i com nous, s’introduïxen en un poal d’aigua amb un bon raig d’amoníac, es deixen reposar una estoneta i es renten. Després es deixen eixugar a l’aire. El resultat és sorprenent.


Cuina 10

Alls pelats sense olor

per Olvido Martínez

Fica els alls en un potet de vidre, tanca’l i agita’l bé durant uns minuts. Voràs que pràcticament es pelen sols. Una meravella


Cuina

Nata per a decorar

per Amparo Bustamante

Aconseguir la nata perfecta per a decorar les teues postres és molt senzill. Quan estigues muntant la nata, afig-hi una cullerada sopera de llet en pols. Obtindràs una nata més líquida i, per tant, més fàcil de treballar.


Bellesa

Ungles sanes i brillants

per Izabel Alves

Si tens les ungles fràgils, trencadisses i tacades, prova a submergir-les en suc de llima o en un poc d’oli d’oliva tots els dies durant 5 minuts. Les hidrataràs i lluiran més sanes i brillants.


Bellesa 10

Llavis perfectes durant més temps

per Raquel Pérez

Perquè el pintallavis ens dure més temps, primer cal triar un llapis perfilador del color més semblant possible a la barra de llavis que hages d’utilitzar. Amb cura, delinea els llavis i, a continuació, pinta’n l’interior amb el llapis. Després, aplica la barra de llavis. Cal tindre en compte que els labials mat duren més que la resta i a més són tendència. D’esta manera, tindràs els llavis maquillats perfectament durant més temps.


Llar

Elimina la mala olor del microones

per David Ramírez

Quan calfem menjar al microones, l’olor es queda a dins i és molt molesta. Per a llevar-la, col·loca al microones un got amb una llima espremuda i una miqueta de canella i programa 2 minuts.


Cuina

Coberts com el primer dia

per Amparo Martínez

Si utilitzes coberts de fusta per a cuinar i, pel pas del temps, s’estan fent negres, pots recuperar el seu color d’una forma molt fàcil: deixa els coberts en remull en un poal amb aigua tèbia i mig got d’aigua oxigenada durant dues hores. Passat este temps, repassa’ls amb aigua i una miqueta de sabó. L’aigua oxigenada elimina els bacteris i les taques negres.


Cuina

Cigrons sense pell

per Irene Chiva

Llevar la pell dels cigrons és molt senzill. Col·loca’ls en un recipient per a microones amb una cullerada de bicarbonat sòdic i calfa’ls uns minuts. A continuació, en un bol amb aigua calenta afegim els cigrons i els remenem amb les mans i a poc a poc vorem com van soltant-se les pells. Este truc és ideal per a fer hummus.


Cuina

Com podem saber si un ou és fresc

per Julia Corral

A voltes tenim ous a la nevera algun temps i no sabem si encara estan frescos per a consumir. Per a saber si els podem utilitzar, n’hi ha prou de ficar-lo en un got amb aigua. Si l’ou es queda submergit al fons, és fresc. Si, per contra, flota, millor no utilitzar-lo.


Llar

Safata del forn impecable

per Amparo Timoner

Quan cuines al forn i queden restes de menjar a la safata, cobrix-la d’aigua calenta i un grapat de sal. En pocs minuts voràs com se’n desprén tot el greix.


Cuina 10

Tallar ceba sense plorar

per Sonia García

Talla la ceba col·locant la fusta de tallar davall de la campana extractora de la cuina i, a continuació, encén-la a potència mitjana. Voràs com els vapors que ens fan plorar els absorbix l’extractor i evitaràs esta molesta picor d’ulls.