Per què els gats ronquen? 

En este article t’expliquem per què els gats ronquen i què et volen dir segons la seua actitud. No et perdes este article tan interessant.

mascotes

Compartix


Quan els acariciem, quan dormen, quan la mare els alleta, quan reben menjar, quan es troben amb els seus semblants o quan es netegen... per què ronquen els gats? Si alguna vegada t’ho has preguntat, has de saber que el ronc dels gats és generalment una expressió de confort, però també pot representar por, estrés, fam o dolor.

I és que el ronc dels gats (que té una freqüència mitjana de 27 hertzs) es considera un mecanisme de defensa i una manera de mantindre la calma en situacions estressants. Per exemple, mentre el veterinari examina un gat, pot roncar, encara que en eixe moment el gest no simbolitzarà felicitat o gaudi, sinó un intent de tranquil·litzar-se. Però t’has preguntat alguna vegada en quins casos més ronquen els gats i per què? Ho veiem.

Per què ronquen els gats menuts?

Si tens dubtes sobre per què ronquen els gats menuts, l’explicació és per pur instint de supervivència. Quan naixen, els gatets estan cecs i sords i necessiten les vibracions de la mare per a comunicar-se amb ella i poder arribar al seu cos per a alimentar-se. Els gats, de fet, comencen a roncar als pocs dies de nàixer; així de primitiu és este gest. Com a dada curiosa, cal dir que fins i tot la mare gata ronca durant el part per a alleujar la seua incomoditat.

Per què els gats ronquen i pasten?

El ronc relaxa i és bo per a la salut dels gats. Entre altres beneficis, a més, promou la relaxació i el benestar perquè allibera serotonina (l’hormona de la felicitat), estimula els seus músculs i reforça el creixement dels seus ossos.

Això sí, a diferència d’altres sons, com el miol, el ronc destaca perquè es produïx amb la boca tancada. De fet, més que una forma de comunicació vocal, el ronc és una contracció muscular de les cordes vocals i una conseqüència de l’aire quan s’inhala i s’expulsa i colpeja la laringe del gat.

El ronc és habitual amb altres gestos com el pastat. Però, saps per què els gats ronquen i pasten? Són dos gestos que, units, solen significar felicitat i comoditat. De fet, és habitual vore un gat pastar amb les potetes al mateix temps que ronca.

De tota manera, no et preocupes si et preguntes per què el teu gat ja no ronca. Este gest, com molts altres, dependrà del seu caràcter. Igual que les persones, cada gat s’expressa d’una manera, i el ronc només és una opció més, i no és indicatiu de res que ens haja d’angoixar.Per què el meu gat em mossega quan ronca?

A més dels tipus de ronc que acabem de vore, també existix l’anomenat “ronc de sol·licitud”, més paregut a un plor, i amb el qual el gat vol expressar que té fam. Es pot explicar, així, per què el meu gat em mossega quan ronca, ja que segurament en este cas vol cridar la nostra atenció, i no dubta, a més de roncar, de clavar les dents per a alertar-nos de la seua presència i necessitats.

En conclusió, un gat que ronca no només pot estar feliç, sinó també nerviós, estressat o famolenc. Si observem el seu comportament i atenem el seu estat d’ànim podrem saber de què es tracta realment.