Com es juga amb un gat: activitats per a jugar amb la teua mascota 

Descobrix la importància que té jugar amb el teu gat i troba una varietat d’activitats per a disfrutar junts d’una manera segura. No t’ho perdes!

mascotes

Compartix


L’estil de vida influïx en el benestar, així com en la manera de comportar-se, d’un felí. És cert que els gats dormen moltes hores al dia, però per esta mateixa raó el seu nivell d’activitat quan estan desperts és molt intens. En el cas dels gats domèstics, esta part més física pot vore’s reduïda per desconeixement o per falta d’atenció, cosa que ens porta a trobar-nos gats avorrits o amb sobrepés.

Jugar amb el teu gat millorarà la seua qualitat de vida i la seua relació amb tu. Potser estem més familiaritzats amb els jocs per a gossos com llançar-los una pilota, un platet i donar-los premis si complixen les ordres, entre d’altres, però... hi ha activitats per a gats?

Com es juga amb un gat?

Segur que alguna vegada t’has preguntat com es juga amb un gat i quines activitats els poden interessar. A continuació coneixerem algunes idees per a jugar amb gats i que estiguen millor a casa:

  • Joguets de caça: solen ser els més recomanables i sovint és el joguet que més aprecien els felins. Poden portar plomes o ser, directament, un peluix. És una manera d’adaptar un joc al seu instint caçador.
  • Joguets d’intel·ligència: joguets com els circuits amb una pilota o els que funcionen com a expenedors de menjar combinen tant l’estimulació física com la mental. En este cas, no fan partícip l’amo de la mascota.
  • Jugar a amagar-se: amaga’t darrere d’una columna o d’una porta i crida el teu gat perquè et busque. Quan ho aconseguisca, felicita’l efusivament i dona-li un premi.
  • Exploració olfactiva: amaga diferents herbes amb olors en un cartó de paper higiènic més o menys tancat. Així ho passarà en gran descobrint coses noves i activant l’olfacte per a fer una cosa que no està acostumat a fer a casa.

Després d’estes recomanacions, ja no hi haurà excuses per a no jugar amb un gat. Entendre com gestiona el temps i dedicar-li atenció, a pesar de la seua indiscutible independència, és important per a proporcionar una vida saludable i feliç a la nostra mascota.Consells per a jugar amb el teu gat de manera segura

Totes les mascotes són diferents. Per tant, és bo tindre en compte que el que funciona per a un podria no funcionar per a un altre. Ací et deixem alguns consells per a aconseguir que el teu gat se senta actiu i amb energia:

  • Els gats solen preferir joguets que es mouen. És possible que, si té un joguet que està per terra i no es mou, no li preste prou atenció, així que aposta per dedicar-li una estoneta al dia i interactua amb ell.
  • Si tens més d’un gat a casa, és important que reserves temps per a dedicar-lo a cada un individualment.
  • Els gats són animals de costums, així que programa temps de joc en la seua rutina i recorda: si el gat no té ganes de jugar, no el forces.
  • Quan acabes la sessió de joc es recomana guardar els joguets perquè no se n’avorrisca.
  • A mesura que creixen, els gats canvien la manera de jugar. Els més joves en tenen més ganes i energia, però els més majors preferixen temps de massatge o relax amb el seu amo.
  • Els gats adoren les caixes i els tubs de cartó, les botelles de plàstic i els cabdells de fil o de llana. Per tant, no cal gastar molts diners en joguets, n’hi ha prou de conéixer què els agrada i convertir-ho en una activitat que els proporcione diversió i benestar.