Menú per a la platja

Comparte

Crema freda d’api amb taronja

Ingredients (4 persones)

 1 api gran fresc
200 ml de suc de taronja
1 l de caldo de verdures casolà
60 g de puré de creïlles instantani sense gluten amb llet
40 g d’oli d’oliva
5 g de menta fresca
Sal i pebre blanc



Preparació

Tria la part més blanca i tendra de l’api i pica-la molt fina fins a obtindre’n dues tasses.
Posa al foc una cassola fonda amb l’oli i ofega-hi l’api picat durant 10 minuts, a foc mitjà, fins que comence a ablanir-se. Salpebra-ho i afig-hi la meitat del caldo.
Retira-ho del foc i bat el contingut fins que tinga una consistència cremosa; després, tira-hi la resta del caldo i bat-ho una miqueta més. Si hi han quedat fils, passa la crema pel colador xinés.
Posa la cassola de nou al foc i, quan comence a bullir, retira-la, afig-hi els flocs de puré de creïlla i mescla-ho bé perquè no hi queden grumolls. A continuació, afig-hi el suc de taronja i mescla-ho de nou.
Passa el contingut a una sopera o a un bol gran, cobrix-ho molt bé amb paper d’alumini perquè quede hermèticament tancat i deixa-ho reposar a la nevera durant 1 o 2 hores. Es pot servir decorat amb menta fresca picada.


Informació Nutricional (per ració)

Pizza de l'horta

Ingredients (4 persones)

Massa
250 gr de farina de força
7 g de rent fresc
25 g d’oli d’oliva
160 ml d’aigua
5 g de sal

Cobertura
40 g de salsa de tomaca casolana
120 g de carabasseta
120 g de pimentó roig
120 g de pimentó groc
20 g d’oli d’oliva


Preparació

Mescla la farina amb el rent en un bol, esmollant-la i afig-hi la sal.
Bolca la massa sobre la superfície on l’hages de treballar sense enfarinar i pasta-la fins que quede llisa i elàstica.
Forma’n una bola, incorpora-hi l’oli, tapa-la amb un film i deixa-la reposar una hora.
Enfarina la superfície de treball i estira-hi la massa.
Pinta la massa amb la salsa de tomaca. Distribuïx per damunt seu unes làmines fines de carabasseta i trossos de pimentó. Salpebra-la i arruixa-la amb oli.
Cou-la al forn a 230ºC, entre 10-12 minuts.


Informació Nutricional (per ració)

Bresquilles amb iogurt i vinagre de mòdena

Ingredients (4 persones)

300 g de bresquilles de polpa groga
150 g de bresquilles d’aigua
20 ml de vinagre de Mòdena
20 g de sucre
250 g de iogurt natural desnatat
4 fulles de menta


Preparació

Pela les bresquilles, elimina’n els pinyols i talla-les en daus de 2 cm, aproximadament. Posa els trossos en un bol profund, amb la menta, empolsa’ls amb el sucre i arruixa’ls amb el vinagre.

Remena-ho amb una cullera de fusta fins que el sucre es dissolga. Després, tapa el bol amb un paper d’alumini i fica’l a la nevera durant un parell d’hores. De tant en tant, remena-ho.

Passades les 2 hores, aboca-hi els iogurts, mescla bé tot el contingut del bol i deixa-ho reposar 10 minuts més, fora de la nevera.



Informació Nutricional (per ració)