Un menú baix en sal
Comparte

Tomaques cherry torrades amb herbes provençals
Ingredients (4 persones)
250 g de tomaques cherry
40 g d'oli d'oliva verge extra
10 g d'herbes provençals
Preparació
LRenta les tomaques cherry, talla-les per la mitat i col·loca-les sobre una plata apta per a forn. Empolsa-les amb les herbes provençals. Ruixa-les amb l’oli d’oliva i torra-les al forn a 180ºC durant 30 minuts.
Servix-les calentes.
Informació Nutricional (per ració)


Truites de riu amb fruita seca i herbes
Ingredients (4 persones)
600 g de filets de truita de riu
120 g de llima
40 g d’oli d’oliva extra
40 g de pa ratllat
10 g d’ametles
10 g de nous
10 g de pistatxos
10 g de mantega
5 g de julivert fresc
5 g de timó
1 g de pebre negre
Preparació
Encén el grill del forn.Calfa en una paella la fruita seca durant 1 minut, sense deixar que es torre. Retira-la i pica-la lleugerament amb el ganivet. Mescla-la amb el pa ratllat, la mantega, el julivert i el timó. Ratlla un poc la pell d’1 llima, escorre’n el suc i mescla-ho bé.
Pinzella els filets de truita de riu amb oli d’oliva i incorpora-hi el pebre.
Col·loca’ls en una safata o plata i cobrix-los amb la mescla de fruita seca, pressionant amb suavitat. Cuina’ls al forn davall del grill durant uns 5-8 minuts, fins que el peix estiga al punt i la crosta, daurada. Servix-ho amb l’altra llima tallada en gallons.
Informació Nutricional (per ració)


Crumble de prunes amb timó
Ingredients (4 persones)
1 pal de regalèssia
600 g de prunes
50 ml de suc de llima
30 ml d’aigua
50 g de mantega sense sal
30 g de sucre de canya moré
150 g de pa d’espècies fresc
10 g de mantega sense sal per a la safata
5 g de cardamom
3 branquetes de timó de llima
Preparació
Prepara una infusió amb el pal de regalèssia i l’aigua. Porta-la a ebullició i després mantín-la a foc lent durant 10 minuts. Retira’l i reserva’l.
Encén el forn a 180ºC. Selecciona les prunes i renta-les amb rapidesa. Eixuga-les. Desfés el timó.
Unta amb mantega una safata per a pastís d’uns 23 cm de diàmetre. Disposa-hi les prunes. Repartix el timó i les espècies, el sucre moré, el suc de llima i la infusió de regalèssia. Cuina-ho al forn durant 15 minuts. Mentrestant, passa el pa d’espècies per la batedora fins que n’obtingues una sèmola.
Retira el motle del forn, encén el grill i estén la sèmola sobre la fruita. Distribuïx-hi la mantega en làmines molt fines i cuina-ho al forn de 4 a 5 minuts més.
Informació Nutricional (per ració


Planifica tus recetas
Visita el Planificador de Consum
Planifica tus recetas