Beneficis de tindre una mascota

Ens fan companyia, ens ajuden a reduir l’estrés… Les mascotes són molt més que un animal de companyia, són part de la nostra família. Et contem els beneficis de tindre’n en casa.

mascotes

Compartix


S’ha parlat molt dels beneficis de les mascotes, però ara ja podem dir que està demostrat científicament. De fet, diversos estudis avalen que, durant el confinament, les persones que han conviscut amb animals han sigut més felices que les que no ho han fet.

Perquè els beneficis que ens aporten els animals són nombrosos, tant per a la salut física com per a l’emocional i mental. Per això, els animals també es mereixen un gran respecte i atencions durant tota la seua vida. Però també, quan decidim tindre un animal en casa, cal que tinguem en compte els possibles desavantatges que això pot implicar.Avantatges i desavantatges de tindre una mascota

Conviure amb un animal sempre és motiu d’alegria per a qui el tria conscientment; és a dir, sabent que un animal també comporta certes responsabilitats que hem de complir. I com tot en la vida, és millor que sapiguem per endavant a què ens enfrontem per a decidir-nos.

Alguns dels avantatges de conviure amb un animal són:

 • Ens permet sempre sentir-nos acompanyats i volguts. Per exemple, els animals són uns grans companys per a les persones majors.
 • Millora la salut física, sobretot en el cas dels gossos, ja que els hem de traure a passejar cada dia.
 • Millora la socialització, ja que se sol fer amistat amb altres persones que tenen una mascota com la nostra.
 • Reduïxen l’estrés, ens fan sentir més bones persones i ens ajuden a viure el present, confiant més en la vida i disfrutant de cada moment.
 • Augmenten el sentit de la responsabilitat, i això va molt bé en les famílies on hi ha xiquets.    
 • Ens asseguren les rialles. Cada dia, les mascotes són protagonistes de malifetes, jocs, estratègies per a captar la nostra atenció… que, inevitablement, ens faran viure moments divertits.

   

   


Alguns desavantatges podran ser:

 • Despesa econòmica. Un animal suposa una despesa en alimentació, higiene, salut i benestar, que es vorà incrementada a mesura que es faça gran o si té alguna malaltia.
 • La responsabilitat de la cura diària. Cada dia els haurem d’alimentar, donar-los les atencions que necessiten, com ara passejos o jocs, depenent de la mascota, i estar pendents del seu estat.
 • Ens limiten la llibertat de moviment i de temps. Si convivim amb un animal, haurem de limitar algunes activitats, com ara passar molt de temps fora de casa o viatjar.
 • Haurem d’estar disposats que, durant la vida de l’animal, passe el que passe, sempre estarà amb nosaltres i haurem d’adaptar la nostra vida a les seues necessitats, que aniran canviant a mesura que l’animal vaja envellint.
 • Possibles destrosses en casa. Algunes mascotes, com els gossos quan són cadells, poden trencar mobles o algunes coses nostres, o els gats poden arrapar el sofà, per exemple.
 • Més neteja de la casa. Qualsevol animal de pèl, com els gossos o els gats, deixaran pèl per casa i haurem de netejar-la més sovint.
 • El moment del comiat. La vida mitjana d’un animal és molt més curta que la de l’ésser humà i haurem de passar pel difícil moment de la seua defunció i acompanyar-lo amb la mateixa estima amb què l’hem cuidat en vida.