CocinaLoMásFresco
Comparte
Llobarro amb espàrrecs i salsa de pèsols
Ingredients (2 persones)
2 llobarros
100 g de pèsols
1 manoll d'espàrrecs verds
1 manoll de menta fresca
2 creïlles mitjanes
2 grapats d'espinacs
40 g de formatge cheddar
Oli d'oliva verge extra
1 llima
Sal
Preparació
Posa la creïlla, pelada i trossejada, a bullir durant 10 min. Mentrestant, talla en trossos set espàrrecs i, 2 minuts abans que acabe de bollir la creïlla, fica’ls al cassó juntament amb els pèsols.
Tot seguit, cola el que bullia i deixa que s’eixugue durant 1 minut. Posa en un got de batedora els espàrrecs, les creïlles i els pèsols i afegix la menta, dos grapats d’espinacs frescos i el formatge. Bat-ho tot fins que es mescle bé.
Renta els espàrrecs que resten amb aigua gelada i cuina’ls en una planxa amb sal grossa i un raget d’oli.
Eixuga bé els filets de llobarro amb paper de cuina i cuina’ls a foc fort en una paella amb unes gotes d’oli d’oliva. Servix el plat amb el llobarro sobre els espàrrecs i el puré a una banda.
Pudding d'orada i llagostins
Ingredients (2 persones)
1 kg d'orada
1/5 kg de llagostins
200 g de salsa de tomaca
100 ml de nata líquida
Pebre negre
Sal
Preparació
Comença cuinant l’orada al forn i, una vegada cuita, lleva-li la pell i les espines i esmicola la carn.
Ara pela els llagostins, trosseja’ls i salta’ls una mica en una paella amb unes gotes d’oli d’oliva.
Barreja l’orada amb els llagostins en un bol i afegix els ous batuts, la salsa de tomaca, la nata líquida, la sal i el pebre negre. Remena-ho tot bé perquè quede una mescla homogènia.
Unta un motlle rectangular amb mantega i pa ratllat i aboca-hi la mescla. Amb el forn preescalfat a 150⁰, fica-hi el púding perquè es coga al bany de maria uns 40-50 min.
Comprova que el púding estiga quallat amb un ganivet: si ix net és que ja està a punt. Deixa que es refrede a temperatura ambient i desmotlla’l. El pots acompanyar amb una maionesa lleugera.
Cavalla amb musclos
Ingredients (2 persones)
1 cavalla
170 g de musclos
1 cullerada de farina
1 llima
1 ceba
1 branqueta de julivert
1 cullerada de nada per a cuinar
Puré de creïlla
Sal
Preparació
Cou els musclos amb llima i deixa que s’obrin a foc viu. A continuació, posa la farina en un plat i arrebossa els filets de peix salpebrats.
Escalfa el forn a temperatura mitjana i introduix el peix. Ara renta el julivert, pica’l i esprem mitja llima en un bol.
Separa els musclos de les closques i reserva’ls. Cola una poc de suc de la cocció dels musclos i mescla'l amb el suc de llima amb julivert i la nata.
Aboca esta barreja sobre els filets de cavalla i deixa que es cuinen durant uns 25 min. Després, fica-hi els musclos també i deixa’ls 5 min més al forn.
Mentre la cavalla es cuina, cou a foc lent una ceba tallada en juliana i prepara puré de creïlla amb julivert picat. Finalment servix els filets de peix sobre el puré, rega el plat amb el seu suc i corona el cavalla amb ceba.
Planifica les teues receptes
Visita el Planificador de Consum
Planifica les teues receptes