Els animals, una bona companyia per a les persones majors

A Espanya continua creixent el nombre de persones amb més de 65 anys, de les quals un percentatge molt alt viuen soles. Encara que se senten bé i preferixen viure “al seu aire”, un animal de companyia els pot donar grans satisfaccions.

mascotes

25 octubre 2017

Compartix

 Gossos, gats i altres tipus de mascotes poden aportar grans beneficis a les persones majors, per això la convivència amb ells és altament recomanable.

 

9 beneficis de tindre un animal a casa:

•  Disminuïx la depressió, ja que els animals oferixen afecte de manera desinteressada i les persones majors se senten estimades.

•  Millora la qualitat de vida i els motiva a estar actius cada dia.

•  Reduïx l’estrés, ja que es deixen acariciar i abraçar.

•  Augmenta l’autoestima, perquè se senten útils pel fet de tindre la responsabilitat d’ocupar-se’n.

•  Són persones més felices, pel simple fet de sentir-se acompanyades.

•  En el cas dels gossos, millora l’estat físic, ja que han de traure’ls a passejar i passar temps a l’aire lliure.

•  Se socialitzen. Augmenten la relació amb altres persones, perquè han d’eixir al carrer a passejar el gos o portar la mascota al veterinari.

•  Augmenta l’alegria, ja que els animals sempre fan coses divertides, com ara “furtar” una sabatilla o un poc de menjar o fer maleses, que provoquen el riure de les persones majors.

•  Augmenten les visites de les famílies. S’ha demostrat que els néts visiten més els iaios, ja que s’unixen les ganes d’estar amb el iaio amb l’interés per jugar amb l’animal.


Són nombroses les residències d’ancians que duen a terme programes de companyia amb gossos o gats

Quina és la mascota més adequada?

Per a persones amb bona salut, la mascota que es recomana és un gos, ja que l’obligatorietat de traure’l a passejar els motiva a eixir al carrer. Encara que, per descomptat, si hem de triar un gos per a conviure amb una persona major, es recomana és que el gos siga també sènior i que tinga una energia similar a la seua. D’esta manera, aconseguim unir dues necessitats: la persona aconseguix una companyia fidel i un amor incondicional, mentre que el gos sènior aconseguix acabar la seua vida en una casa on se sent útil i volgut.

En el cas que la persona major tinga mobilitat reduïda i que no siga autosuficient per a eixir al carrer, l’ideal serà adoptar un gat, perquè solen ser molt afectuosos. En les protectores d’animals tenen múltiples gats en adopció i els seus professionals, coneixen el caràcter de cada animal i recomanaran sempre el que siga més adequat.

 

Acompanyament en residències

Són ja nombroses les residències d’ancians que duen a terme programes de companyia amb gossos o gats. Per mitjà d’associacions o de protectores, s’establix un acord pel qual, un dia a la setmana, les persones majors reben la visita d’alguns animals que, simplement, omplin les seues vides d’alegria.

El simple fet de rebre estos animals per a acariciar-los, agafar-los al braç, pentinar-los o demanar-los que els donen la poteta fa que estes persones se senten estimades i ateses.