Gos ensinistrat, amo feliç

Tindre un gos no és només jugar, passejar-lo, alimentar-lo i donar-li un lloc on dormir. Viure amb una mascota implica ensenyar-la a comportar-se. Si el gos està ensinistrat, tindrem més confiança en ell i, per tant, li donarem més llibertat.

mascotes

Compartix

És important que el procés d’aprenentatge comence tan prompte com siga possible. A més, és una etapa que afavorirà que vos conegueu més. Els gossos tenen diverses formes de ser i és interessant conéixer bé la teua mascota per a saber quines són les seues virtuts i els seus defectes. La seua mida, la seua raça i la seua personalitat influiran de forma decisiva en el procés.

 L’ensinistrament ens permetrà tindre més control sobre ell en situacions difícils i així gaudir molt més de la seua companyia. La conseqüència d’un bon aprenentatge és que el gos ens faça cas i l’efecte natural, que confiem més en ell i, per tant, li donem més llibertat. La paciència i l’afecte són les claus per a començar amb la instrucció de la nostra mascota, però si no podem dedicar el temps suficient a l’ensinistrament o no ens veiem capaços d’afrontar-ho, el millor és recórrer a servicis professionals com els que oferixen www.entreperretesadiestramiento.com. Els experts recomanen algunes “normes” bàsiques per a començar amb l’ensinistrament.

La paciencia y el afecto son las claves para comenzar con la instrucción de nuestra mascota, pero si no podemos dedicarle el tiempo suficiente al adiestramiento o no nos vemos capaces de afrontarlo, lo mejor es recurrir a servicios profesionales.

Assumix el paper de mestre

Les ordres han de ser clares i concises, igual que els elogis. Si repetixes sempre les mateixes paraules o els mateixos senyals amb les mans, serà més fàcil que les assimile. Per exemple, “sit”, “vine” o “no” per a l’ordre, i “bé” o “bon xic” quan vulgues motivar-lo.

• Anima’l remarcant els seus progressos i utilitza un to de veu positiu i efusiu perquè no queden dubtes que el que ha fet és el que vols. Si percep por, frustració o enuig en les teues paraules es confondrà.

• Acaricia’l i mostra-li la teua alegria quan faça les coses bé, i procura no renegar-lo si s’equivoca, sobretot al principi.

 • Ensenya’l a entendre la teua ordre en entorns diferents i situacions diferents i que obeïsca, tant si et veu com si no.

Pren-t’ho amb calma

• Els gossos, especialment els cadells, posen atenció durant un temps limitat i es distrauen amb facilitat. Hauràs de ser pacient.

• L’ideal és fer 2 o 3 sessions d’entrenament curtes (uns 10 minuts) tots els dies. Fes descansos per a aconseguir que es concentre totalment.

• És probable que necessites diverses setmanes d’entrenament constant perquè l’animal comence a comprendre.

Tria bé `l’aula´

El lloc d’entrenament ha de ser una zona en la qual el gos se senta còmode i que estiga lliure de distraccions. Utilitzar una habitació de casa és una bona opció per a apartar-lo d’altres estímuls i captar la seua atenció amb més facilitat.

 Encara que en un primer moment semble el més adequat, les sessions a l’aire lliure oferixen un ambient molt menys controlat i amb moltes més distraccions. Si s’està obligat a entrenar-lo a l’aire lliure, és aconsellable buscar una àrea segura per a evitar que se’n vaja o utilitzar una corretja per a poder-lo controlar amb més facilitat.

Premiar amb llepolies iamb afecte

Tot esforç té la seua recompensa i per al teu “amic” no hi ha millor premi que les llepolies. Tin a mà una bossa amb diversos tipus d’estes delícies per a gossos i descobrix quina és la que més li agrada mentre vos entreneu. Si li donares un joguet quan complix l’ordre voldria enterrar-lo o mossegar-lo i es desconcentraria.

Al començament, n’hauràs d’utilitzar una o diverses cada volta que complete una “tasca”, però a mesura que les vaja fent amb normalitat li hauràs d’anar reduint el premi en llepolies, encara que mantingues sempre les recompenses afectuoses.

 Assegura’t que veja i olore que tens el premi abans de donar l’ordre perquè estiga més motivat a complir-la.