Gossos i gats sèniors. Cuidar-los quan són majors

Els nostres mascotes també es fan majors i necessiten cures especials. Encara que l’envelliment no és en tots igual perquè depén de la mida i la raça de l’animal, és aconsellable començar amb cures especials a partir dels 7 anys, respecte de la seua salut, l’exercici, la higiene i els jocs

mascotes

16 maig 2017

Compartix


Amb tot, el que més agrairan les nostres mascotes són les nostres mostres d’afecte i comprensió. Perquè els animals tinguen una vellesa òptima dependrà també de les atencions que li donem durant tota la seua vida. D’esta manera, el nostre gos o gat arribarà a la seua vida “sènior” d’una manera saludable. Però si sorgixen malalties pròpies de l’edat, com ara artritis, displàsia de maluc, sordesa, pèrdua de visió o d’altres, haurà de ser el veterinari qui indique les pautes a seguir.


CLAUS PER A UNA VIDA SALUDABLE
 
• Alimentació: els gossos i gats “sènior” disminuïxen l’activitat, tenen tendència a engreixar-se i, per tant, la seua alimentació ha de ser baixa en calories, però aportant els nutrients necessaris per a la seua edat i, fins i tot, amb vitamines extra.

• Aigua: els animals més majors tenen tendència a la deshidratació i també poden sofrir problemes renals, per la qual cosa hem de mantindre el seu plat amb aigua fresca i neta i animar-los a beure.


• Exercici:  sabrem que es fan grans perquè dormen més. Perquè tinguen una vida sana, hem d’ajudar-los a fer un mínim d’exercici diari. En el cas dels gossos, amb passejos a l’aire lliure més freqüents però de menys temps. Per als gats, amb exercicis a casa.


• Revisions mèdiques veterinàries: hem d’augmentar-les a una visita cada sis mesos per a assegurar-nos que tot va bé, a més de seguir amb la seua vacunació, desparasitació i resta de cures habituals.

És aconsellable començar amb cures especials per a gossos i gats a partir dels 7 anys, així arribaran a “sènior” d’una forma saludable.


 Higiene bucal: la dentadura és fonamental per a les nostres mascotes, per la qual cosa hem d’extremar la seua higiene bucal amb snacks per a mantindre una boca sana.

• Jocs/activitat mental: en la vellesa, l’estimulació cognitiva és molt important. Els jocs mentals els ajudaran a seguir actius, com ara amagar el seu joguet perquè el trobe, jugar a agafar una pilota...

• Descans còmode: quan es fan majors és fonamental un llit còmode, en un lloc tranquil i càlid de la casa perquè dormen més. Tant gossos com gats solen dormir d’adults entre 10 i 14 hores al dia, mentre que en la vellesa poden arribar a passar dormint entre 14 i 18 hores diàries.

• Massatges: un bon massatge, exercint una pressió suau, no només relaxarà la nostra mascota, sinó que ens ajudarà a detectar possibles punts de dolor.