Noms per a mascotes: idees originals

Des dels més clàssics fins als més originals, t’ajudem a triar l’ideal per a la teua mascota. L’arribada d’una mascota a casa sempre és una bona notícia. Des del primer dia, cal tractar-la amb l’estima i el respecte que es mereix. Triar un bon nom, que encaixe amb la seua personalitat, és tan important com la resta de cures.

mascotes

4 febrer 2019

Compartix

¿Qué nombre le ponemos?

Hi ha qui té pensat el nom per endavant o en té prou de vore-li la careta, el pelatge, el comportament o la mida de la mascota per a sentir-se inspirat. Però, si necessites posar-li creativitat, et donem algunes idees.

Per a Gats

Els gats són animals molt més independents que els gossos. Tot i això, també reaccionen a les crides i les ordes, per això és important que no ens precipitem a l’hora de triar el nom. Si vols que se l’aprenga al més prompte possible i que et faça cas a la primera, hauria de complir alguns requisits.

 Ha de ser un nom curt, d’una síl·laba, o com a molt, de dos. Així serà fàcil de recordar per a la nostra mascota. Els gats atenen millor les vocals “a” i “i”, encara que és més important que siga un nom fàcil de pronunciar. Una altra regla és no posar-li un nom massa comú, ni un nom que ja estiga repetit en casa. També hem d’evitar triar un nom paregut al d’una altra mascota. Si tenim un gos i un gat o dos gats i els anomenem Tico i Nico, ells no sabran distingir-los. Tampoc no s’ha d’assemblar a paraules que utilitzem diàriament, perquè no es confonguen. El més habitual és que en un parell de setmanes hagen aprés el seu nom, encara que dependrà molt de l’animal, per això cal dedicar-li temps i molta paciència.

1. Gats famosos: Fèlix, Garfield, Tom, Doraemon, Silvestre, Kitty,Azrael.

2.Segons el color: Snow, Snowy, Núvol, Floquet, Blanquet,Cotton, Anubis, Blacky, Carbó, Nit, Dark, Gold, Goldie, Rosset,Tiger, Leo/Lleó, Sol, Sunny

3. Noms originals: Akira, Akiles, Dòmino, Kàtmandu, Kheops,Moscou, Neó, Paris, Dàtil, Jazz, Ringo, Nil, Kafka

4.Noms graciosos: Bandit, Bigots, Cheto, Chicho, Chispa,Calcetins, Cookie, Cupcake, Frijolito, Galleta, General, Goliath,Grosset, Taquetes, Llima, Lolo, Pantera, Panda, Mèu, Trasto,Peülles, Pizza

5. Noms clàssics: Duc, Gus, Gris, Leo, Misifú, Bella, Max, Charlie,Pelussa.


¿Qué nombre le ponemos?

Per Gossos 

En este cas, els gossos aprenen abans les paraules curtes, d’una síl·laba o de dues. I si contenen les síl·labes “a” o la “o”, és millor, però no és una condició indispensable. 

El que sí que és important és que el nom siga diferent de les ordes més habituals com “vine”, “quiet”, “tin” o “seu”. Amb això, evitarem confondre l’animal. Una vegada que hem triat el nom, és important que sempre el cridem de la mateixa manera i no amb diminutius o noms afectuosos, tipus “xicotet”, perquè sempre identifique el seu nom amb claredat. 

Si adoptem un animal d’una protectora, normalment, ja té un nom. Si el gos ja respon a un nom, convé no canviar-lo i, si ho fem, hauria de sonar molt semblant al que ja té. Per exemple, si el seu nom era Toby, el podem anomenar Bobbyo Tommy, però si l’anomenem Leo o Luke, el confondrem. Quan són cadells, per a acostumar-los al nom, només els hem de cridar i quan el gos vaja, donar-li un premi. Amb algunes repeticions diàries, el gos sabrà prompte que eixa “paraula” és el seu nom. Ací en van algunes propostes:

  •  Originals: Llima, Sr. López, Caos, Trasto, Fresc,Cueta, Coet, Birra, Taxi
  •  Personatges famosos: Lady Di, Rocky, Bowie,Greta (Garbo), Shakira, Frida
  • Dibuixos animats: Jacky, Senda, Boira, Dama,Ashlan, Simba, Heidi.
  •  Espirituals: Fada, Alma, Calma, Meraky, Ioga.• Gossos famosos: Laika, Hachiko, Patrash, Oddi,Milú, Golf, Pongo, Rex.• Déus: Thor, Odín, Freya, Thyr, Valkíria.
  • De persona: Pep, Fede/Frede/Fred, Martí, Lola,Kira, Trini, Toni.


¿Qué nombre le ponemos?

Altres animals

Si el teu company és un ocell, una tortuga, un cobai o qualsevol altre, també es pot triar un nom que vaja amb el seu caràcter o aspecte, de manera que el dotem d’identitat pròpia. Vos en proposem alguns:

  •  Ocells: Pitxi, Aleta, Bec, Paco, Colorins, Kus,Silvestre, Nimfa, Piulet.
  • Cobais: Bola, Bitxo, Linda, Winni, Pumba, Liró.
  • Conills: Postres, Pelut, Guss, Kiwi, Cotonet,Orelletes, Dumbo, Tambor, Bugs Bunny.
  •  Peixos: Piranya, Dori, Nemo, Timó, Bacus, Frodo,Sebastià.