Com cal passejar el gos

Com podem evitar que el gos isca de casa molt nerviós? Et donem uns consells per a passejar el gos i que el passeig siga agradable per als dos.

mascotes

Compartix


El passeig és el moment del dia més esperat per a un gos, a més de ser fonamental per a la seua salut mental i física. És igual com siga el seu habitatge habitual, fins i tot encara que tinga molt d’espai, eixir a passejar dos vegades al dia és necessari.

Però, moltes vegades, el passeig es convertix en un moment estressant. El gos es passa tot el dia en casa esperant per a eixir a passejar. L’ansietat per eixir de casa el pot dur a un estat emocional que no sàpia gestionar. La nostra responsabilitat és ajudar-lo perquè el passeig siga beneficiós per als dos.Trucs perquè el passeig amb el gos siga tranquil

De l’humà depén que el gos isca tranquil de casa. Si ajudem els nostres gossos a viure el passeig amb alegria, però sense ansietat, el goig està assegurat:

· Estructura el passeigTant l’eixida com la tornadaa casa han de ser tranquil·les i relaxades. La part central del passeig, on elgos ha de disfrutar, ha de ser variada, amb diferents activitats i llocs on el puguemamollar. Quan eixiu de casa, parla al gos sempre amb un somriure. Tu tambét’has de mantindre tranquil i tindre paciència, està tot el dia esperant-te. Ixde casa només quan el gos estiga calmat, mai en un estat de nerviosisme. Ésmolt important que, abans de res, el gos faça les seues necessitats perquè pugaestar alliberat i dedicar-se a disfrutar. Porta’l amb la corretja fluixa, maitibant, per a no traslladar-li tensió.

· Canvia les rutines. El gos necessita un poc detot: olorar, estar en companyia d’altres gossos, córrer, jugar amb altresgossos, conéixer llocs nous i altres persones i animals, jugar amb tu, passejarsolt, passejar amb corretja… L’inici i el final del passeig han de ser sempre igualsperquè el gos entenga quan comença i quan tornem a casa. Esta rutina el faràsentir-se segur. El temps del passeig està marcat per la seua qualitat i tambéper l’edat i l’energia del gos. Un sènior tindrà prou amb un passeig curt,mentre que un gos jove pot necessitar dos hores de passeig i molta activitat.

· No isques a cansar el gos. Ix a estimular-lo, adeixar-lo ser gos. Tria cada dia una activitat predominant. Per exemple, jugaramb tu, jugar amb altres gossos, conéixer un lloc nou, anar a la platja o a lamuntanya, amollar-lo en un parc per a gossos perquè faça «amics», fer unaclasse d’obediència amb les seues llepolies preferides o practicar algun esportcom mantrailing o agility.

· Augmenta el vincle. Els passejos han de serdivertits per als dos, han de servir per a augmentar el vincle i crear unaconvivència equilibrada. Sempre que es puga, el gos ha de tindre moments per a disfrutarde llibertat per a ser autònom i altres moments d’anar lligat, al ritme del seuresponsable.

· Augmenta el vincle. Els passejos han de serdivertits per als dos, han de servir per a augmentar el vincle i crear unaconvivència equilibrada. Sempre que es puga, el gos ha de tindre moments per a disfrutarde llibertat per a ser autònom i altres moments d’anar lligat, al ritme del seuresponsable.

· Recompensa els comportaments que t’agraden; per exemple, que no estirela corretja, que s’assente al teu costat en els semàfors o que salude altresgossos correctament. Que el teu gos sàpia que ho està fent bé.


L’eixida ha d’acabar amb la tornada a algun lloc on puga fer les seues necessitats, per si encara ho necessita, i amb un passeig tranquil i relaxat cap a casa.