Eres de gos o de gat?

Segurament alguna volta has sentit l’expressió “les mascotes s’acaben pareixent als seus amos”, potser per imitació o per costum, encara que no sempre és així. Però, sabies que segons la mascota que tingues es pot saber com eres? Ho afirmen els experts, almenys, per als amos de gossos i gats.

mascotes

21 juny 2017

Compartix

Et definiries com una persona familiar, responsable i extravertida? Si és així, el més probable és que preferisques els gossos abans que els gats. Almenys, així ho afirma una investigació realitzada pel psicòleg Sam Gosling de la Universitat de Texas, a Austin. Després d’analitzar les 4.565 entrevistes fetes a voluntaris sobre mascotes i estil de vida va concloure que hi ha “diferències notables de personalitat” entre els amos de gossos i els que tenen gats.

D’acord amb este estudi, el 46% dels entrevistats es va considerar amants dels gossos, mentre que el 12% va dir el mateix dels gats. El 28% dels enquestats va manifestar que estimava igual els gossos i els gats i el 15% va declarar que no li agradava cap d’estes mascotes.

Identificació amb la mascota

“Tenint en compte que es donen connexions psicològiques estretes entre les persones i les seues mascotes és molt probable que les diferències entre els gossos i els gats poden ser adaptades a les diferents personalitats humanes”, afirma Gosling. D’esta manera, el psicòleg de la Universitat de Texas considera que hi ha un contagi entre el caràcter que s’atribuïx als gossos i als gats i la percepció que es té d’un mateix.

Els gossos són animals sociables. Participen en jocs interactius amb altres gossos i amb els seus amos. Els agrada la companyia humana i celebren l’arribada d’una persona a casa o  bé l’espanten. En canvi els gats tenen una conducta prou diferent, són animals solitaris, silenciosos i sigil·losos, i no els agrada el joc comunitari, ni solen mostrar massa atenció a les visites.

Per tant, “quan algú es declara més amant del gos que del gat, o a l’inrevés, de forma indirecta projecta en si mateix esta personalitat canina o felina”, explica Gosling.

Si tens gos…

Segons l’estudi, els amants dels gossos en comparació amb els dels gats són:


-més extravertits
-més agradables
-més aplicats, conscienciosos i seriosos en les seues tasques
-se senten més a gust amb comportaments planificats, en comptes dels espontanis
-presenten pensaments tradicionals

Si tens gat…


D’altra banda, els amants dels gats en comparació amb els dels gossos van presentar les característiques següents:

-són més neuròtics
-tenen una mentalitat més oberta
-tendixen a apreciar més les arts, l’aventura, la imaginació i les emocions
-són més creatius i curiosos
-són de personalitat més introvertida

El que no va determinar l’estudi és quina seria la personalitat d’aquells que tenen gos i gat. Podria ser interessant per a un estudi futur.