Quines fruites poden menjar els gossos?

Alimentes la teua mascota adequadament? Saps quines fruites poden menjar els gossos i quines, no? Ací tens una llista amb les fruites que poden menjar.

mascotes

Compartix

Diuen que els gossos són els principals companys de l’ésser humà. Són una de les mascotes més lleials i fidels. De fet, no són poques les notícies sobre gossos que han salvat la vida als amos en un acte d’amor incondicional; a més, els gossos també poden transmetre emocions molt positives i és per això que intervenen en teràpies per a persones malaltes. Per tot açò, són alguns dels animals més estimats per tots.

Tenint en compte que valorem molt els nostres peluts amics de quatre potes, volem alimentar-los el millor possible. I en este punt és quan se’ns presenten mites i debats al voltant de què poden ingerir. Els gossos poden menjar plàtan? Els gossos poden menjar poma? O, inclús, els gossos poden menjar maduixa? Responem a estes preguntes.


Entre totes les que hi ha, quines fruites poden menjar els gossos i quines, no?

Quines fruites poden menjar els gossos? És una pregunta habitual a l’hora d’alimentar les nostres mascotes. Doncs bé: algunes fruites i verdures són molt beneficioses per a les nostres mascotes, ja que tenen molts nutrients i vitamines. Això sí: les veus expertes advertixen que les fruites i verdures no han de representar més d’un 15 o 20% de la dieta del nostre gos i que, sempre, han de ser un complement, no un substitut. A més, els hem d’oferir sempre les fruites sense les llavors, el pinyol o el cor, i a trossets menuts.

Per exemple, els gossos poden menjar poma. Encara més, les pomes, per les propietats digestives i astringents, l’elevat contingut en vitamina C i calci, es poden convertir en un aliment molt adequat per a la nostra mascota. També tenen propietats antiinflamatòries.

A més, altres fruites com els nabius, les peres, els mangos i els plàtans també són aptes per als gossos. De fet, els plàtans són una opció molt interessant, ja que són una font de vitamina B, C, E i de minerals com el potassi. No obstant això, com que tenen un contingut elevat en fibra, es recomana ser cautelós amb les quantitats.

Els gossos poden menjar maduixa? La resposta és sí. Riques en fibra i vitamina C, les maduixes són dels millors antioxidants. Tenen propietats diürètiques i digestives que, a més, milloren el trànsit intestinal.


Quines fruites no poden menjar els gossos?

No són moltes les fruites incloses en esta categoria, però introduir-les en la dieta de la nostra mascota pot ocasionar-li nombrosos danys, així que ens convé tindre-ho clar.

El raïm o les panses, per exemple, són alguns dels pitjors aliments per als gossos, ja que poden ocasionar-los danys renals. Les panses, a més, es consideren específicament un aliment tòxic, com les llavors i els pinyols de les fruites (per això és molt important retirar-los abans de donar-los fruites als gossos).

Les groselles o les cireres tampoc són recomanables, ni els alvocats, un dels pitjors aliments per als gossos, ja que es consideren tòxics a causa d’una substància que es diu “persina”. Per tant, convé tindre clar quines fruites poden menjar els gossos i quines, no.