Què pots fer si el teu gos es perd?

Si t’has distret i no trobes el gos, has d’actuar amb rapidesa i intentar no perdre la calma. Et contem què pots fer si es perd el teu gos.

mascotes

Compartix

El moment en què descobrixes que no tens el gos al costat sol ser molt angoixant, per això és fonamental mantindre la calma i saber què has de fer per a trobar-lo ràpidament. En la majoria dels casos, el gos tornarà a casa sa i estalvi, però hem de tindre en compte alguns consells que ens poden ajudar.


Com hem d'actuar si es perd un gos? 

Quan els gossos es perden, solen estar espantats. Encara que els motius de la pèrdua poden ser molts, com ara amollar-se de la corretja espantat per un petard o un estrèpit o trobar-se en una zona on està permés deixar-los solts i que s’allunye massa olorant, quan el gos s’adone que el seu responsable no està a prop es posarà nerviós i l’objectiu serà trobar-lo.

Per això, mantindre la calma i seguir uns passos determinats ens assegurarà poder localitzar el gos tan prompte com siga possible. El primer que hem de fer és buscar-lo per la zona on l’hem perdut. Si som més d’una persona, inclús convé que, mentre una el crida i el busca, l’altra es quede en el lloc on s’ha perdut el gos, perquè ell intentarà buscar-nos seguint el rastre de l’olor i tornarà a l’últim lloc on va estar amb nosaltres.

Si no apareix, aleshores no hem de perdre més temps. El primer que hem de fer és comunicar-ho a la policia local del municipi on s’ha perdut el gos i a la Guàrdia Civil. Així, els dos cossos de seguretat estaran previnguts per si alguna persona el troba i els crida, i tindran les teues dades per a localitzar-te.

Després, convé avisar la protectora de la zona perquè, a vegades, quan algú troba un gos, l’arreplega i el porta a la protectora. Estes, quan els arriba un gos, a més de llegir el xip també difonen el cas en les xarxes socials, ja que el primer sempre és saber si l’animal s’ha perdut i tornar-lo amb la seua família.


Tant els veterinaris com la policia local, la majoria de les vegades, i també les protectores, tenen lectors de xip, que faciliten el contacte amb els responsables del gos perdut. Per això és tan important que els gossos porten sempre el microxip identificatiu, que, a més, és obligatori per llei i molt útil en cas de pèrdua de l’animal.

Informa també el teu veterinari de confiança. Si tarda a aparéixer, s’haurà de donar avís a la Xarxa Espanyola d’Identificació d’Animals de Companyia.

A més, sempre  és interessant que el gos porte alguna xapa o collaret identificatiu amb el nostre número de telèfon, ja que això facilita la labor de contactar amb els responsables. D’altra banda, hem de tindre en compte que un gos perdut pot estar espantat i no sempre es deixa agafar, per això qualsevol dispositiu identificatiu és molt útil.

Contacta amb amics, protectores, associacions i grups de suport als animals perquè difonguen la seua foto per les xarxes. Facilita una foto del gos amb totes les dades de l’animal i el teu telèfon de contacte. Et sorprendrà vore com ajuden les persones en estos casos i, ràpidament, la foto del teu gos arribarà a molta gent que, si el troba, et podran avisar.

Fes cartells i apega’ls per la zona on s’ha perdut el gos i també per la teua zona de residència. Torna sovint per la zona on es va perdre. A vegades, paralitzats per la por de vore’s sols, poden buscar un refugi al carrer i quedar-se ocults fins que es veuen amb forces per a eixir.

Hem de ser optimistes i no deixar de buscar-lo. Hi ha casos de gossos que han trobat la seua família després, inclús, d’anys perduts.

La majoria dels casos, gràcies al suport de la ciutadania i la labor de la policia i les protectores, els solen trobar ràpidament i tot es queda en un esglai. Quan estiga amb tu de nou, fes-li moltes carícies i endús-te’l a casa a descansar perquè se senta estimat i protegit.