T’ajudem a triar el millor pinso per al teu gos!

Si ens preocupa el que mengem nosaltres i la nostra família, per què ha de ser diferent amb les nostres mascotes? Hi ha moltes opcions a l’hora de triar el menjar per al nostre gos, tantes que es fa difícil comparar i triar un bon pinso. De vegades ens deixem portar per la publicitat o l’embalatge, però com podem triar un bon pinso per al nostre company de quatre potes? Et donem totes les claus!

mascotes

5 febrer 2018

Compartix


Preocupar-nos per la salut dels nostres gossos també és fer-ho per la seua alimentació. Una bona alimentació sempre és la base per a assegurar un desenvolupament físic i mental correcte. Triar un pinso de qualitat per al gos pot arribar a ser un autèntic maldecap, però si volem el millor per a nosaltres, també ho volem per a ells. Què hem de tindre en compte a l’hora de triar el millor pinso?


1. La mida importa

El primer que hem de tindre en compte és la mida del gos i la seua edat. Si el gos és xicotet, les boles de pinso s’hauran d’adaptar a la mida de la seua boca i la dentadura. Les croquetes grans de pinso només estan recomanades per a races grans que puguen mastegar i digerir correctament. El mateix ocorre amb els gossos grans: si els alimentem amb boles xicotetes, no les mastegaran i serà més difícil digerir-les. Pel que fa a l’edat, els fabricants solen dividir el pinso en puppy, adult o sènior, ja que segons els anys que tinga el gos tindrà unes necessitats nutricionals o unes altres.


2. Aprén a llegir les etiquetes

Per a conéixer la qualitat d’un pinso, cal girar el paquet i llegir la lletra menuda. A l’etiqueta ha d’aparéixer el percentatge de proteïnes, greixos, hidrats de carboni, calci… que conté l’aliment. Els fabricants estan obligats a indicar els ingredients per ordre segons la quantitat que tinga de cada un. Els gossos són carnívors; per tant, un pinso de bona qualitat per a gossos tindrà en primer lloc carn, pollastre o una altra proteïna d’origen animal. També cal tindre en compte que no és el mateix carn fresca que carn deshidratada, despulles, ossos o carcasses. La carn fresca aporta proteïnes de primera qualitat, per la qual cosa com més carn tinga d’este tipus, més bo serà el pinso.

Si donem al nostre gos més calories de les que necessita, es convertiran en greix i, com a conseqüència, engreixarà

Els hidrats de carboni, els aporten els cereals, com el blat, la dacsa i l’arròs. Alguns cereals s’utilitzen com a farciment, ja que els gossos no aprofiten els seus nutrients; no és el cas de l’arròs, que és altament digerible pels gossos i una gran font de carbohidrats. Si un pinso conté arròs, no significa que siga de mala qualitat. Desconfia si en l’etiqueta no s’informa del percentatge de cada grup d’aliments i si els ingredients principals són cereals com la dacsa.3. Les calories també compten

Igual com passa amb els humans, si donem al nostre gos més calories de les que necessita, es convertiran en greix i, com a conseqüència, engreixarà. En els pinsos de qualitat s’inclou en l’etiquetatge el nivell calòric de l’aliment. Un gos que ix a passejar tres o quatre vegades al dia o que practica alguna activitat canina com l’agilitat necessitarà més aportació energètica que un gos sènior que es mou poc.


4. El digerix bé?

La digestibilitat també és important a l’hora de triar un pinso. El fet que un aliment siga digestible vol dir que l’aparell digestiu del gos pot absorbir tots els nutrients i queda poc de residu. Podem comprovar-ho en la quantitat de matèria fecal que produïx l’animal. Molta matèria fecal és igual a baixa digestibilitat; és a dir, que de tot el que menja el gos, és poc el que realment aprofita.