Plantes verinoses per als gats

Sabies que algunes plantes poden resultar verinoses per als gats? Et contem quines has de mantindre allunyades dels gats.

és eco, és lògic

CompartixSi alguna cosa és característica dels gats és la seua curiositat, sobretot per aquelles coses que pengen, es mouen o tenen colors vius i olors, com, per exemple, les plantes. El que molts amos no saben és que un gran nombre d’estos elements decoratius són tòxics per a les nostres mascotes i poden fins i tot arribar a tindre conseqüències molt perjudicials per al seu organisme.

La intoxicació per plantes verinoses és una de les causes més freqüents per les quals es visiten les clíniques veterinàries. La planta no sempre és tòxica íntegrament: a vegades ho és el seu fruit, les flors, el pol·len o les arrels.

Afortunadament, no totes ho són, és a dir, és compatible tindre plantes i gats a casa. Per a tractar de garantir la seguretat dels nostres xicotets felins a casa, farem un repàs de quines són les més perilloses per als gats.


Plantes d’interior verinoses per als gats

Els lliris (Lilium sp i Hemerocallis sp)

Es tracta de la família de plantes més tòxiques per a les nostres mascotes. Si no es detecta a temps, els pot arribar a causar inclús una insuficiència renal. Per això, si mostra símptomes com una set excessiva, vòmits, diarrees o una aparença trista, no dubtes a dur-lo al veterinari.

 

La família de les aràcies

 Dins d’este grup de plantes trobem el caladi, la dieffenbàquia, el filodendre, l’hedra, la monstera i el potos. Els símptomes que presenten els gats quan les ingerixen són la hipersalivació, els vòmits i les diarrees, i també poden tindre problemes respiratoris i alteracions renals

 

Baladres (Nerium oleander) i kalanchoe (Kalanchoe spp)

Si la nostra mascota rosega estes plantes, pot afectar-li directament el cor. Els símptomes que solen presentar són tremolors, moviments repetitius, baveig, vòmits o diarrees.

 

Ponsètia o flor de Nadal (Euphorbia pulcherrima)

Sens dubte, és una de les plantes més presents a les llars. En cas de tindre una mascota, l’opció més recomanable és prescindir d’esta planta, ja que els resulta molt irritant. Els símptomes que presenten els gats que la ingerixen són tos, salivació, vòmits i diarrees.

 

Ceba (Allium cepa)

Ningú sol tindre plantacions de ceba a casa, però sí que són presents les seues restes en el fem de les llars. Si un gat la ingerix, li pot causar anèmia i la destrucció dels glòbuls rojos.

 

Ricí (Ricinus communis)

En el cas del ricí, la toxicitat es troba principalment en les llavors. Tenen un efecte purgant molt fort que causa als gats vòmits i diarrea i poden afectar-los el renyó i el fetge.

 


En cas que tingues una d’estes plantes a casa i sospites que el teu gatet pot haver-ne ingerit una part, et recomanem que contactes amb el teu veterinari ràpidament, encara que no presente cap mena de símptoma. En este tipus de situacions és millor previndre que curar.