Causes de la caiguda de pèl en gossos

Per què es produïx la caiguda del pèl en els gossos? Coneix les diferents causes i intenta evitar que el teu gos perda més pèl amb els següents consells.

mascotes

Compartix


És important destacar que, com la majoria d’aspectes relacionats amb els gossos, el creixement i la caiguda de pèl depenen en gran manera de la raça. A pesar que generalment és degut als canvis d’estació, la pèrdua de pèl excessiva durant un temps prolongat podria ser deguda a una patologia. En estos casos, l’opció més recomanable és acudir a un veterinari.


Per què li cau el pèl al meu gos?

Les raons són diverses. Generalment, els gossos muden a la primavera i a la tardor a causa del canvi d’estació, però les causes també poden ser estrés o una mala alimentació.

  • La muda pel canvi d’estació. Com qualsevol animal, el nostre gos es prepara per a l’arribada de la calor o del fred segons el moment de l’any. A la primavera es desfan de bona part del pelatge per quedar-se amb una capa més lleugera, mentre que a la tardor produïxen un pèl més espés per a afrontar el fred. Es tracta d’una cosa completament normal i és la funció natural del pelatge.
  • Estrés. Sí, igual que els humans, els gossos també poden patir estrés i perdre pelatge per això. En este cas parlaríem d’alopècia areata, que és una de les patologies més complicades de tractar si no es detecta a temps; per esta raó, hem de pentinar-lo periòdicament i revisar la frondositat del pèl.
  • Mala alimentació. La qualitat del menjar que consumix un gos és essencial per al bon creixement del seu pelatge. Si no li aporta els nutrients que necessita, no sols es vorà reflectit en el seu pèl, sinó també en la seua energia.
  • Necessitat de llum solar. Este problema es dona sobretot en els mesos d’hivern. No és casualitat que a les nostres mascotes els encante fer les migdiades al sol, ho necessiten per al creixement del pèl.
  • Al·lèrgies i problemes en la pell. Les reaccions al·lèrgiques que poden patir els gossos provocaran una irritació en la zona que farà que el pèl desaparega. Com més sensible siga la pell de la nostra mascota, més vulnerable serà a este problema.


Com podem evitar la caiguda de pèl en gossos?

A pesar que la caiguda de pèl és una cosa completament natural en les nostres mascotes, hi ha diversos mètodes perquè no perden més quantitat de la necessària.

  • Pastilles per a la caiguda de pèl. Este complement no frenarà per complet la desaparició del pelatge, sinó que l’omega 3 que contenen l’enfortirà i li aportarà brillantor i suavitat.
  • Raspallada regular. Es tracta d’un pas indispensable. Hi ha diversos tipus de raspalls per a pentinar les mascotes: l’opció més recomanable és que el nostre veterinari ens aconselle quin és el millor per al pelatge del nostre gos.
  • Bona alimentació. Un pinso de qualitat proporcionarà els nutrients necessaris perquè els nostres animals no perden més pelatge del necessari i mantinguen el pèl fort i sa.