Cuina creativa per a xiquets: una alternativa divertida per a la quarantena 

La cuina és una opció molt divertida per a compartir amb els xiquets durant la quarantena. A continuació, vos donem unes idees per a disfrutar en família i posar en marxa tota la vostra creativitat per a preparar plats únics.

cures infantils

Compartix


Cuinar és una bona manera que els més menuts s’acosten a diferents aliments. Si a més afegim un poc de fantasia als plats, aconseguirem que s’entretinguen, que participen en el procés i que assaborisquen, encara més, el resultat.

Juga amb les formes, els colors, les textures i inventa noves opcions amb fruites, verdures, masses, conserves… i per què no? El límit és la vostra imaginació. Encara que la major part d’utensilis que utilitzarem els tenim en la cuina (furgadents, coberts, tisores, broquetes de fusta…), no desaprofitem altres elements que tinguem a l’abast, com ara motles o formes de joguets que, ben nets, poden donar un toc encara més original als plats.

Galletes amb pigues de colors


Ingredients:


- 50 g de sucre moré
- 50 g de sucre blanc
- ½ culleradeta d’essència de vainilla
- 90 g de mantega
- 1 ou  de bona mida
- 155 g de farina de rebosteria
- Un pessic de sal
- 1/2 culleradeta de bicarbonat sòdic
- Confits de xocolate de colors


Elaboració:


• Calfem el forn a 180 °C  amb calor dalt i baix sense el ventilador activat.

 •Batem els dos tipus de sucre amb la mantega fins a aconseguir una crema. Hi afegim l’essència de vainilla i l’ou mentre continuem batent. Hi empolvorem per damunt la mescla de farina, bicarbonat i sal tamisada, i ho mesclem amb una espàtula fins que estiga tot perfectament integrat.

• Fem boletes de massa ajudant-nos d’una cullera.  També ens podem banyar un poc les mans perquè siga més fàcil treballar la massa. Després les anem col·locant sobre una safata de forn folrada amb paper.

• Xafem un poc les boletes sobre el paper de forn i anem amb compte de col·locar-les bastant separades les unes de les altres. Les adornem amb els confits de xocolate, deixant volar la imaginació, i les cuinem al forn durant uns 10 o 12 minuts o fins que les galletes estiguen un poc daurades.

• Les traiem del forn, les deixem reposar sobre la safata i les col·loquem sobre la reixeta perquè es refreden abans de tastar-les.


Marietes, porquets o bolets

Una bona base per a començar a treballar de forma creativa en la cuina amb els xiquets és preparar aliments de diferents formes i colors i animar-los a crear formes ajudant-los amb el tall. Amb esta idea no cal que toquen el forn i poden crear peces a soles, encara que sempre davall la nostra supervisió. Alguns ingredients bàsics són ous durs, tomaques cherry, carlotes en diferents opcions de tall, olives, pernil de york, gerds i nabius, maduixes…

Porquets amb el cos d’un ou i orelletes de salsitxa, marietes cherry sobre coques de dacsa, bolets amb tronc d’ou i  barret cherry… Hi ha tantes possibilitats com moments. Només necessitaràs els productes habituals del rebost o la nevera i alguns utensilis per a fixar les formes entre si que podem trobar a casa, com ara tisores, coberts o escuradents.


Minipizzes, bastonets de serp, piruletes de formatge

Una pasta brisa o fullada ens pot ajudar molt a passar una estona ben entretinguda amb els minixefs de la casa, perquè oferixen moltes possibilitats de tall i decoració, però si no en trobes pots preparar, per exemple, una base fàcil per a pizza.


Ingredients:

- 1 got de cervesa
- ½ got  d’oli de gira-sol
- ½ kg de farina
- Un pessic de sal
- Un pessic de bicarbonat


Elaboració:

• Precalfa el forn a 180º. Mescla l’oli i la cervesa en un bol i ves afegint-hi la farina a poc a poc ajudant-te amb una espàtula o llengua de gat.

• Ves pastant-la i, quan s’endurisca un poc, treballa la massa sobre el banquet de la cuina enfarinat prèviament fins que se’ns desapegue de les mans. Això voldrà dir que està llesta.

Estén-la sobre paper de forn i cou-la durant 30 minuts. Els últims 10 minuts, sense grill.